reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2009

magdalenka oj ciekawa jestem kto tam sie kryje w brzuszku on czy ona noi jakie wrazenie zrobi na Tobie Sprawka :-)
No więc wróciłam. !! Najważniejsze, będzie dziewczynka.
A Sprawka jest po prostu fantastyczny :-D Ale zacznę od początku. Trochę się z Tomciem posprzeczaliśmy przed wyjściem, że on by w sumie nie chciał, żebym ja już do końca ciąży prywatnie chodziła bo to drogo i w ogóle, no i że strasznie późno do niego przyjechałam, i że na pewno się spóźnimy :-D (nerwusek musi być zawsze na pół godziny wcześniej). Ale doszliśmy, trafiliśmy bez problemu. Gabinet nowocześnie urządzony, 1 wrażenie było dobre. Chwilę poczekaliśmy, w poczekalni nikogo prócz nas. Otwierają się drzwi, wychodzi pacjentka, Tomek już jedną nogą w gabinecie, a ja patrzę, że to moja koleżanka z kursu na dekoratora !! No i chciałyśmy chwilkę pogadać, ja zdziwiona, że ona ma córkę (chciała synka), ona zdziwiona, że ja w ciąży :-D:-D Tomek mnie do gabinetu pogania, a lekarz się patrzy i się z nas śmieje, że się przy "tak dziwnej" okazji spotkałyśmy. No i weszliśmy. No i lekarz się pyta czego oczekujemy od wizyty i takie tan "pierdółki".
Potem przeszliśmy do pokoju z usg. Najpierw było takie standardowe w dwóch wymiarach, wszystko pomierzył, posprawdzał. A potem "bajer" 3d. :-) I WSZYSTKO widzieliśmy, twarz (język nam pokazywała :-D), nóżki, rączki, brzusio, nawet tyłeczek, i cipeczkę. :-D:-D A Tomek o wszystko pytał. Ja tylko leżałam i słuchałam co lekarz opowiada, a Tomek ciągle pytał. A lekarz naprawdę był wyczerpujący. Strasznie dużo mówił i opowiadał. No i żebyście widziały to zadowolenie na twarzy Tomka .... że wreszcie mógł zobaczyć dziecko, to chyba było dla mnie ważniejsze niż oglądanie dziecka, jak on się cieszył ..... !!!! No i mamy zdjęcie, w takiej specjalnej ramce i filmik z badania na płytce :-) Dostałam też wydruk wszystkich pomiarów i wymiarów.
Ogółem lekarz zrobił na mnie bardzo pozytywne wrażenie. Że to nie było dla niego żadnego problemu, że nie jesteśmy małżeństwem, że obecność Tomka przy badaniu to też nie było żadne "widzimisię". No i zapisałam się do niego na wizytę w styczniu. Bo wychodząc z gabinetu czułam się pewnie, a nie taka zgnębiona i przygaszona jak to było państwowo.
I nawet sobie nie zdajecie sprawy jaka jestem szczęśliwa. To się teraz stało takie "namacalne" !! Że już widziałam, że znam płeć. .... ale się rozpisałam. :-)

reklama
Magdalenka GRATULUJE CORCI!!!!!
Super ze jestes zadowolona z nowego gina,dobrze ze juz nie poszlas do tej jedzy co ostatnio!!!!
Fajnie ze widzieliscie wszystko,my tez jak bylismy z mezem na usg 3d to pani tez nam wszystko dokladnie wyjasniala,super uczucie widziec dzidzie na monitorku.
Jeszcze troszke i bedziemy trzymaly nasze pociechy na rekach.

Magdalenka - gratuluję Córeczki! Ale super:-) To jak będzie miała na imię? Bardzo się cieszę, że trafiłaś na dobrego lekarza i wyszłaś zadowolona - tak powinno być.

A co do farbowania, to ja mam zamiar ufarbować włoski przed świętami, trzeci raz w tej ciąży - mój gin twierdzi, że to zupełnie bezpieczne dla dziecka, co najwyżej kolor może inaczej "chwycić", ale u mnie wszystko OK.

Z imieniem będzie problem. Zanim zaszłam w ciąże to przy naszych rozmowach o dzieciach ustaliliśmy Jakuba Jerzego i/lub Sarę Małgorzatę. I ja nadal chciałam zostać przy tych typach, a Tomek coś teraz kręci, że Sara niby ładnie, ale tak nie do końca, bo za mało zdrobnień itp. A my niestety zawsze mamy inny gust i ciężko o jakiś wspólny wybór, mi się jeszcze Liliana podoba, a on mówi, że szukam imienia z kosmosu :-D:-D:-D:-D Zobaczymy jak to będzie. Księga imion pewnie pójdzie w ruch, albo zrobimy to metodą "na kalendarz" :tak:

Aaa, lekarz się nas pyta czy znamy płeć i czy byśmy chcieli żeby zajrzał między nogi, a Tomek, że tak, tak, koniecznie i obowiązkowo, i że my mamy już nasz "typ", ciekawe czy się sprawdzi, a lekarz do niego, no, co pan zmajstrował w czerwcu to już tak zostanie, i się nic nie odmieni, zobaczymy, zaraz czy dobrze pan majstrował :-D:-D:-D
No, ale wyszło, że dobrze "zmajstrował" :-)
Moja babcia trochę smutna, bo ona chciała prawnuczka, a bratu jak napisałam, że będę miała dziewczynkę odpisał tylko "ale lipa" :-D:-D

Magdalenka super, że znasz już płeć i że lekarz fajny:)

Jeśli chodzi o farbowanie włosów , to też mam zamiar przed świętami. Do tej pory farbowałam raz farbą ziołową, ale kolor nie wyszedł za ciekawy. Teraz chyba kupię normalną farbę.

Mój dzidziuś dzisiaj jakiś taki bardziej leniwy, w nocy troszkę mocniej kopał, a teraz tak słabiej raz na jakiś czas:-(

reklama
magda19lenka a u mnie się wszyscy cieszyli a Tatuś najbardziej :))).

eghhh stanelam na wadze boszzz co mnie potkusiło :((( nie dośc ze jestem w szoku ze względu na wagę czuje sie jak słon w składzie porcelany to jeszcze na stronie zapytaj położna byly filmy z porodu nie obejrzałam calego chwilke tylko masakraaaaaaaa nie wiem co mi strzelilo do glowy. Teraz nie dosc że sie złośzcze bo jestem gruba to, jeszcze czeka mnie to samo co olgadalam za 3,5 m-ca:szok::szok::szok::szok: kiedy to minęło ;-) chyba mam doła

Do góry