reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2009

Cześć dziewczynki. Zaraz idę na usg 3d, kurde trochę się denerwuje, i może w końcu się dowiem czy to chłopiec czy dziewczynka. :-)No nic, lecę jeść, ubrać się i na autobus.

reklama
magdalenka podziel sie wiesciami jak tylko wrocisz czy chlopczyk czy dziewczynka i zycze aby z dzidzia wszystko bylo dobrze:-)

Ja dzis mam bardzo ruchliwy dzien-i to wszedzie musze sama dojechac autobusami i tramwajami,gdzie ciekawe czy wogole ktos ustapi mi miejsce-czasem ustepuja a czasem nie.Najpierw jade umowic sie do fryzjera na okres przedswiateczny,moglabym telefonicznie ale na 1 zmianie pracuje az 5 fryzjerow,a ja chce 1 konkretnego tzn babke a nie wiem ani jak ma na imie ani jak ja opisac;-)Zreszta chcialam pogadac ogolnie.
Potem o 17 mam ginke-spodziewam sie dobrych wiesci,bo wizyta bez USG a tych sie nie boje (ale i nie ciesze tak jak na wizycie z USG kiedy widze dzidzie),jakos sie jeszcze nie zdarzylo zeby cos bylo nie tak-no chyba ze mi np rozwarla sie szyjka,okaze sie.Zreszta nic mnie ani nie boli,ani nie doskwiera-zgaga minela a z zaparciami i bolami bioder radze sobie.Hehe ostatnio ginka mnie pytala gdzie moja lista "pytan i dolegliwosci",zdziwilam sie a ona na to ze wiekszosc pacjentek ma caly zestaw pytan i skarzy sie na rozne dolegliwosci,ja jakos zawsze zalatwiam sprawe szybko i jesli juz o czyms gadam to o cc,porodzie itp.
A potem jak ktokolwiek jeszcze bedzie siedzial w pracy,wpadne zawiezc od razu zwolnienie by juz jutro nie jechac,jak sie nie uda,to maz sie jutro pofatyguje:tak:
PS.Dojrzalam na suwaczku ze ujrze dzidzie za 88 dni, odjac od tego 14 dni bo cesarka w 38 tc = 74 dni!OMG szybko ten czas leci,az nie dowierzam ze to juz niedlugo!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Hehe ostatnio ginka mnie pytala gdzie moja lista "pytan i dolegliwosci",zdziwilam sie a ona na to ze wiekszosc pacjentek ma caly zestaw pytan i skarzy sie na rozne dolegliwosci,

dlatego moja gin się śmieje z mojego męża a ze mną samą nie chce rozmawiac.. zawsze jak idę do gina to najpierw ciśnienie wwaga potem wchodze sama robi badanie ginekologiczne woła męża i mamy usg... ostatnio zaczęłam z nią rozmawiac przy badaniau a ta że nei będzie teraz nic mówić tylko zaczeka na meża... on ma zawsze 100 pytań do...

Laila, lekarka bada Cię ginekologicznie? Mi tylko ciśnienie i słuchanie tętna dziecka, badanie gin. miałam podczas 1 wizyty. A co do pytań do... hehe, fajnie, że Twój mąż jest taki zaangażowany, mój podczas 1. ciązy wypytywał, teraz siedzi z córeczką w domu a ja lecę do lekarza.

Laila, lekarka bada Cię ginekologicznie? Mi tylko ciśnienie i słuchanie tętna dziecka, badanie gin. miałam podczas 1 wizyty. A co do pytań do... hehe, fajnie, że Twój mąż jest taki zaangażowany, mój podczas 1. ciązy wypytywał, teraz siedzi z córeczką w domu a ja lecę do lekarza.

ja mam badanie ginekologiczne na kazdej wizycie
a dzidzie słuch podczas usg, mąż chodzi ze mną na kazdą wizyte i prosi o filmik:)))

Dzień dobry wszystkim!
Dzisiaj w nocy co chwilę się budziłam, ale rano też nie mogłam dłużej pospać. Jak będę popołudniu zmęczona, to najwyżej wtedy się prześpię.

Jeśli chodzi o mnnie, to też mam badanie ginekologiczne na każdej wizycie.

magdalenka mam nadzieję, że Twój dzidzuś dzisiaj ujawni pleć;-)

a ja mam dzisiaj ochotę na pracę twórczą - pokój Mikusia jest świeżo wymalowany - na delikatny fiolet i tak sobie wymarzyłam że nakleję jakieś naklejki - np misie
a może wiecie gdzie można dostać szablony malarskie - to wymaluję i chyba będzie fajniej ....

a ja mam dzisiaj ochotę na pracę twórczą - pokój Mikusia jest świeżo wymalowany - na delikatny fiolet i tak sobie wymarzyłam że nakleję jakieś naklejki - np misie
a może wiecie gdzie można dostać szablony malarskie - to wymaluję i chyba będzie fajniej ....

Dla dzieci - szablony dekoracyjne, do malowania ścian - szablon-studio.pl

http://www.szabloneria.pl/index.php?k1,dla-dzieci

http://dekormania.pl/index.php/cPath/3

http://www.szablonoteka.pl/index.php?k5,kacik-dzieciecy

http://twojewnetrze.com.pl/index.php?k18,dla-dzieci

Ostatnia edycja:
Witajcie!
Miotlica, cieszę się, że przetrwałaś wczorajszy dzień.
Magdalenka, czekamy na wieści po wizycie.

Zdania są podzielone co badań ginekologicznych w ciąży. Nie wolno badać przy łożysku przodującym i skróconej szyjce - takie są zalecenia, ale niektórzy ginekolodzy i tak badają. W innych przypadkach zależy od lekarza.
U nas dziś piękne słońce, może później przejdę się na mały spacer. Zrobię teraz liste zakupów co na święta, mąż kupi już to co można jak wróci w sobotę. My Wigilię spędzimy w tym roku tylko w czwórkę, dzieci męża będą ze swoją mamą w Danii, moi rodzice pojadą do mojej siostry do Szwajcarii (ma bardzo chorego męża, a sama chyba jest we wczesnej ciąży, po ostatnio przebytym poronieniu, więc boją się długiej podróży do Polski). Rodzice dojadą do nas w II Święto, a teściowie odwiedzą nad w pierwsze. Cieszę się z tej kameralnej Wigilii, choć przez te wszystkie przygotowania nasze, a właściwie męża - on robi zakupy i większość gotowania, bo świetnie gotuje. Ja się ograniczę do pieczenia słodkości.
Ale się rozpisałam, ale tak cieszy mnie ta atmosfera oczekiwania na Święta!

reklama
dzięki laila - a któraś już ozdabiała pokój w ten sposób
ja starszemu naklejałam naklejki, ale potem do następnego malowania była katastrofa z odklejaniem i zalepianiem, szpachlowaniem....

Do góry