reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2009

Julia, ja tez nie mam badan moczu i morfologii co miesiac - mialam narazie w 9tc, 20 tc i 26 tc - wiec wogole jakos z kosmosu jesli chodzi o regularnosc.Chyba w 3 trymestrze robi sie czesciej o ile sie nie myle.

Nie mam jeszcze zadnego prezentu mikolajkowego...:nerd:

reklama
Dziewczyny, nie wiem jak Wy, ale ja na Mikołaja kupiłam tylko słodycze. Zbankrutowałabym w inym wypadku, bo mamy 5 dzieci w rodzinie...

Słuchajcie tak się zastanawiam nad moim badaniem po obciążeniu glukozą 75 g. U mnie wyglądało to tak, ze jak piłam tą glukozę, to ona nie była do końca rozpuszczona i musiałam pogryźć takie spore(2 cm) kawałki, było to obrzydliwe:sorry: I tak sobie myślę, ze ta glukoza napewno długo się wchłaniała, bo przecież taka rozpuszczona to szybciej się wchlonie niz taka pogryziona. To tak jakby porównać cukierek z sokiem... co Wy o tym myslicie???

No to mnie uspokoiłyście bo w pierwszej ciązy miałam co miesiąc podstawowe badania zresztą tak jak jest w kalendarzu badań kobiet w ciąży, czyli książkowo wszystkie badania przeprowadzane a teraz tak jakoś raz tak a raz tak i glukozy też jeszcze nie miałam:no:

Mirka,skorzystam z pomyslu-kupie czekoladowe mikolaje czy cokolwiek.Nie dosc ze kasy brak to przeciez chodzi tylko o mily gest.

Znacie stronke www.benc.pl ? Mozna tam zalozyc profil ciazy/dziecka-takich stronek jest mnostwo ale ta akurat reklamuja jako banner na naszej klasie wiec tak mi wpadla przy okazji:-)

własnie wróciłam z rorat pogadałam z przyjaciółką pod kosciołem i jest mi trochę lepiej jutro jadę z synem do endokrynologa jak już pisałam chyba kiedys on urodził sie własnie z niedoczynnoscią tarczycy potpytam o tą moją niedoczynnosć, no i na gwałt muszę znalesć jakiegos endokrynologa dla siebie ginka kazała jak najszybciej wiec pewnie pójdę prywatnie bo w przychodniach bardzo długo się czeka

ja mam co wizyte zlecane badania, ale kiedy je zrobie zalezy odemnie najczescie przed wizyta pare dni wiec nie jest to regularne jak w kalendarzu... ale co dwa miesiace badanie to w sumie dlugi okres jak dla mnie...

w pierwszej ciazy nie rozpuscila mi sie do konca glukoza i wyszlo mi bardzo malo wiec mialam powtorke z 75g wtedy juz bylo ok....

teraz wyszedl mi wyszly tez ok badania, ale cukrzyca to wstretna i podstepna choroba wiec nigdy nie wiadomo....
co do tarczycy bedzie dobrze wazne ze wykryta......

nie pamietam kto mial takie problemy z drgawkami, dusznoscia w nocy dzisiaj lekarz mowil w telewizji objawy bardzo niskiegopoziomu zelaza i magnezu w organizmie nawet sie jakos to nazywa...jakis stan przed powazna anemia.... opisal wlasnie te objawy...niestety nie pamietam juz kto je mial na watku...

Myfa80 mnie tez się tak wydaje że co 2 miesiące to szmat czasu szczególnie dla kobiety w ciąży wystarczy nie taki posiłek i już wszystkie badania są inne za mało owoców czy warzyw, mnie ostatnio powiedział że za dużo pije

reklama
Ja poprostu wole zrobic lepsze prezenty pod choinkę:-)

Myfa, widzisz, a ja myśle, że u mnie ta glukoza poprostu dłużej się rozpuszczała i dłużej była w kwi.. Te kawałki były naprawdę duże i mocno zbrylone, do tego stopnia, że wyglądały jak kryształy i ciężko było je gryźćk, więc niektóre kawałki poprostu musiałam połknąć...

Do góry