reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2009

reklama
Myfa dzięki właśnie wzięłam nospe ale tą w różowym opakowaniu i mam nadzieje że dobrą:-( Ja niestety nie mam gdzie uciec i siedze sama z dzieckiem

Dzięki dziewczyny ide dowlec się jakoś do łóżka mam nadzieje że pomoże ta nospa i jeszcze mały mi się budzi:-(

Nika - gratuluję córeczki!!! To możemy rozglądać się za sukieneczkami i innymi dziewczynkowymi cudnościami:-D

Vinniki - najważniejsze, że z Dzidzią wszystko OK. To oszczędzaj się.

Julia - odpoczywaj, a jeśli to taki ostry ból to może lepiej zasięgnąć porady lekarza - nie wiem, czy aż tak bardzo powinno boleć.

Mnie wczoraj w nocy złapał dziwny kłujący ból w prawym boku pod żebrami - kilka godzin kłuło, nie spałam pół nocy - może to wątroba się odzywa, bo zjadłam niestety dość ciężkostrawną potrawę na kolację. Dziś już było OK - ale nigdy mnie tak nie kłuło.

MR - dzięki za opis cc. U mnie na razie ginek nie mówi nic o potrzebie cesarki, ale lepiej wiedzieć co i jak, bo nie przewidzimy niektórych rzeczy.

Dziewczyny - a czy można w ciąży używać balsamów brązujących, nie chodzi mi o samoopalacze, ale balsamy typu "Dove - skóra muśnięta słońcem".

Julia ja niestety nie umiem pomóc, mnie tam nic nie boli oprócz bólów w krzyżu ....
mam nadzieję, że po nospie Ci przejdzie

a co do liczby dzieci, na pewno chciała bym mieć więcej niż 1, ale liczę, że to 2 będzie już takie w pełni planowane, po studiach, po wybudowanym domu, gdy już wyjdę "na swoje", teraz na pewno będę się dużo lepiej pilnować, żeby znowu nie było z przypadku,:-) A przy okazji to się śmieje do Tomaszka, że trójkę dzieci zdążę mu urodzić, to pierwsze w wieku 22, drugie w wieku 32 i trzecie w wieku 42 :rolleyes2::laugh2::laugh2::laugh2:. Bo chyba bała bym się mieć dzieci w niedużej różnicy wieku, bała bym się tego, że musiała bym "ugrzęznąć" w domu na kilka lat, a ja niestety jestem egoistką i nie umiem myśleć o innych ..... :crazy:

Vinniki - to ja już nic nie wiem... Być może odległość łożyska od szyjki nie jest jedyną wykładnią. Krwawienia miałam tylko do 10 tygodnia, później już nie. Trzymaj się dzielnie, ja w takim razie też trochę przystopuję, bo na razie zbytnio się nie oszczędzam.

Julia.l - mam to samo. Pochodzę trochę, to myślę, że macica mi wypadnie. Boli strasznie cała miednica, szczególnie w stawach i "od dołu". Po galerii handlowej jak chodzę, to wieczór stękam i jeszcze następnego dnia mnie boli. A potem mam wyrzuty sumienia, że ryzykuję zdrowiem dziecka i sprawdzam czy nie krwawię...

Maniulka - piersi mam olbrzymie... Co ciąża to większe???

A tak w ogóle w kwestii bólów miednicy - też budzicie się z bólu przy spaniu na boku? Nie wiem czy to mój niewygodny materac, czy "rozszerzanie się stawów", ale budzę się co chwila z bólu. Do tego ciągle zapchany nos i budzenie na siusiu... Och, nie wysypiam się... Pewnie dlatego do łóżka mnie nie ciągnie choć już po 23... A może przygotowanie do nieprzespanych nocy, gdy maluszek już pojawi się na świecie ;-)?

reklama
Do góry