reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2009

wolcia-a na kiedy masz termin to cie dopisze do listy....

witajcie!

ja teraz tylko na chwile bo mam mase biegania od rana...wpadne pozniej to przejrze co napisałyscie

julia...mnie tez masakrycnie bola okolice kroku i miednicy małej...kosmos jakis...jak sie w nocy przewracam z boku na bok to sie budze z bolu! mam nadzieje ze jutro mi gin cos na to pomoze-podpowie...sama nie wiem

reklama
Hej ja miewam najczęściej bole w okolicy kości ogonowej ale to takie że siedziec nie moge i wtedy nieciekawie jest.Ja najczęściej budze się do wc az mnie przewaznie boli pęchesz jakis ucisk mam chyb znowu

Julia i jak bol minal?Nospa to chyba jest jedna noi nospa forte jeszcze ale to jest napisane n opakowaniu akurat....
asiunia wiesz co wloz sobie jak lezyz na boku poduszke albo koldre miedzy nogi nie wiem jak innym mi w pierwszej ciazy pomagalo chociaz nie mialam az takich bolow jakteraz mam

Nika mnie tez krzyz w tej okolicy pobolewa uroki ciazy....

magda19 wiesz co ja zaluje np ze wczesniej maluchow nie mialam nawet na studiach widze jak moje kolezanki teraz maja juz podchowane maluchy i robia kariere...a w srod nich sa jeszcze niezamezne ryczace trzydziesto-parolatki, ktore sa zalamane ze jeszcze musza rodzine zalozc bo chca miec dzieci, ale praca im to nieumozliwia...
ja pierwszego malucha urodzilam w wieku 26 latek drugi bedzie w 29 roku mojego zycia ...jak 31 mi stuknie zaczne sie rozwijac zawodowo ..... poza tym odnsze wrazenie ze im dluzej sie zwleka z drugim maluszkiem tym jest trudniej pojac ta decyje zeby miec jeszcze kolejne dziecie....

Wczoraj pchodzilam troche wiecej i znowu wstalam z bolem...nic to dzisiaj z mlodym jeszcze do pediatry (ma kaszel juz od miesiaca z przerwami malymi)
i do stomatologa na kontrole ze soba... a jutro jak bedzie dobrze wyskocze na lowy szmaciane dla dzieciakow....

Wczoraj doszlam do wniosku, ze najchetniej urodzila bym w miescie gdzie mieszkja moi rodzice spokoj ze nie odesla mnie do innego szpitala...stary dobry gin, pomoc i rodzinka blisko....a tak na wygnaniu ech.... mam dosc juz tego zycia tułacza...

Ostatnia edycja:
Myfa to może jest jakaś opcja, że urodzisz w mieście rodziców, nie miała byś problemu ze starszym synem i z ewentualną tułaczką po szpitalach.... może warto pomyśleć....
Wiesz Myfa nie wiem jak to u mnie będzie z tymi dziećmi. Na pewno są plusy i minusy tego, że będę mieć dziecko na studiach. Tylko ja należę do tej kategorii ludzi, którzy widzą same minusy, muszą realizować plan 5-letni, i ogółem wszystko musi być z góry zaplanowane i iść po mojej myśli. A jak coś się dzieje nie po mojemu, to się strasznie martwię. Z drugiej strony mój Tomasz to niepoprawny optymista .....

U mnie w domu awaria, a dokładniej to nie w domu a na całej ulicy .... jakaś rura z wodą pękła, babcia wczoraj zauważyła, zadzwoniła do wodociągów, przyjechali stwierdzili awarie, i na wieczór wyłączyli wodę, dziś od rana tam coś robią. A wody mamy tyle ile w wiaderku .... MASAKRA. Szczęście, że studnia wykopana na podwórzu, to w razie czego można sobie doczerpać, ale i tak jest okropnie .... :baffled: Żeby choć dziś to zrobili, bo nie wiem czy w sobotę pracują i będzie ogromny problem na weekend.
.... jakie to było dobrodziejstwo jak woda z kranu leciała ...... :sorry:

Ostatnia edycja:
Ja mam termin na 25 marca. Też mam bóle w kroku i też w nocy jak się przekręcam z boku na bok i się budzę może mi dziś coś powie lekarz.

No niestety uciski bóle ale jeszcze 118 dni i się skończą :)wczoraj wracając od lekarza nakupowala ubranek dla córci :))) teraz ma ich dosc sporo z tych waznych rzeczy nie ma czapeczki natomiast śpioszki, body,rękawiczki niedrapki, juz mam :))) ubranka prawie same różowe:laugh2::zawstydzona/y::zawstydzona/y::laugh2::-D

Ostatnia edycja:
Hej dziewvczyny na ból w kroku czyli spojenia łonowego Można zrobić USG diagnostyczne - jego wynik pozwoli ocenić sytuację.
Zazwyczaj rodzi się normalnie, sn, tylko w przypadku bardzo dużych
rozejść spojenia bierze się pod uwagę cc. Na razie proponuję
jedzenie dużej ilości galaretek (żelatyna) i używanie pasa
stabilizującego miednicę kiedy będzieszi dużo chodzić.W miarę upływu czasu możesz zacząć odczuwać bóle kości łonowej. "Ból kości łonowej, obejmujący spojenie łonowe nie jest w ciąży niczym niezwykłym," wyjaśnia . "Hormony ciążowe poluzowują Twoje stawy, tak aby kości łonowe mogły rozejść się w trakcie porodu. Zwiększa to Twoja elastyczność, ale może również wywoływać ból”.

To chyba na tyle u nas oki dzidzia rośnie nie wiem co będzie bo sie ukrywa strasznie musimy czekać najważniejsze zeby było wszystko ok
Kuba juz zdrowieje byliśmy w Łodzi podróż oki a co do reszty to zobaczymy za 2 tyg. bo mam wizyte i usg:tak:
Witam nowe marcóweczki :-)

Nika81 a jak sie urodzi chłopiec???? lub na następnym usg okaże sie że coś jednak jest między nożkami dziecka a piszesz ,że masz same różowe ciuszki:-D

reklama
Współczuję Wam tych bóli - mnie na razie nic nie boli prócz głowy od czasu do czasu. Nie wiem czy to dobrze, czy źle, bo może jak boli to znaczy, że wszystko się do porodu przygotowuje a jak nie boli to nie wiem, taka "wąska" zostanę czy co...

Co do ubranek to ja muszę na spokojnie przejrzeć ile mam śpioszków, bodziaków, kaftaników itd podarowanych, żeby wiedzieć co dokupić. Bo na razie to wiem, że mam sporo, ale nie wiem ile. Najmniej chyba pajacyków, ale nie wiem, czy one takie wygodne są. No i mam prawie same ubranka w neutralnych kolorach, więc trochę różowości jednak dokupię i sukieneczki jakieś, ale to chyba na później, a nie w rozmiarze 56.

Wiolciaa - ja też mam termin z OM na 25 marca i z ostatniego USG się pokrywa - a ja już się nie mogę doczekać na moją córeczkę:-)

Do góry