reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2009

A mnie własnie natchnęło wziełam się za porządki ale takie naprawdę co nie potrzebne to w smieci,człowiek zbiera latami cholera wie po co zawsze smiałm sie z mojej mamy a teraz sama jak chomik:wściekła/y:ale do wieczora mam zamiar się z tym wszystkim uporać
Sara super taka pamiątka zawsze mnie takie rzeczy wzruszają,ja mam swoją kapkę do chrztu jest piękna mimo upływu ponad 30 lat szkoda że juz się becików nie używa bo pewnie córcia by ją miała :-)

reklama
ufff... ale czytania...
kaczuszka, trzymam kciuki, na pewno wszystko będzie dobrze :tak:
justina, gratuluję synka, a lekarzem się nie przejmuj - co za gbur :no:

co do kremów na rozstępy to ja nie używam - poprzednio nie zrobiły mi się żadne to i teraz pewnie się nie zrobią, mam nadzieję :sorry:
badania mam zlecane na każdej wizycie - co drugą mocz i co drugą morfologia

nic to, muszę obiad gotować...

Witaj wiolciaa !Fajnie ze do nas dolaczylas,nie boj sie na zapas,napewno wszystko jest ok,a po jutrzejszej wizycie daj nam znac.
ja jeszczes niadania nie jadlam,tak mnie dzis wciagnelo to BB a zaraz musze leciec do pracy:-)

cześć marcóweczki !!!!
dawno nie pisałam ale was czytałam także jestem na bieżąco :tak:
wczoraj odebrałam moje wyniki pani doktor powiedziała że są super także się cieszę powiedziała że jak mama ma takie wyniki to dzidzia musi być zdrowa :-)
czytałam was ostatnio i pisałyście że mało czujecie ruchy u mnie też tak jest ostatnoi całą niedziele nie czułam maleństwa aż się wystraszyłam ale w poniedziałek z rana dał dzidziuś o sobie znać :laugh2:
Wiolcia witaj po wizycie się odezwij co i jak ;-)
justina gratuluję syneczka a lekarzem się nie przejmuj może miał zły dzień :eek:

a co do wyników to ja miałam robione 2 razy i teraz pani doktor mi powiedziała że już przed porodem mocz i morfologie :sorry:

M*R fajny wózeczek sprawiłaś dla dzidzi podoba mi się bardzo ale u mnie będzie jednak ATLANTIC
Nika napisz co po usg czy wszystko z dzidzią wporządku i co mam między nóżkami

a co do kremów na rozstępy to ja nie używam tylko codziennie po kąpieli oliwką z johsona się smaruje na brzuszku nie mam rozstępów ale niestety piersi mi popękały i są w czerwonych kreseczkach :-:)szok:
ale cóż takie uroki ciąży..........................

niestety cały cxas biore progesteron bo lewie sie mieszcze w dolnej granicy normy-to jakis rodzaj niedomagania łozyskowego czy cos takiego-nie pamietam...w kazdym razie na bank nie bede chodzic do 40 tyg...35 to bedzie dla mnie sukces!

Witajcie,
Rzeczywiście bardzo trudno nadrobić z czytaniem :-D
Ja dziś jadę na usg połówkowe i jestem w podwójnych nerwach - raz, mam nadzieję, że z synkiem wszystko ok, dwa, że zobaczymy co z tym moim łożyskiem przodującym - o ile wrzesień i październik leżałam, to w listopadzie byłam dość aktywna, zobaczymy.
Kaczuszka, ja miałam plamienie z powodu łożyska przodującego w 16 tygodniu, potem troszkę poszło do góry, jest 3 cm nad ujściem, mam nadzieję, że pójdzie w górę. Kochana leż, skoro masz leżeć - jest duża szansa, że jak macica będzie rosła, to i łożysko pójdzie w górę.
Maniulka, ja od kilku lat żyję w bardzo klarownym domu - kupiłam kiedyś książkę "Jak pozbyć się bałaganu ze swojego życia", zrobiła na mnie wielkie wrażenie, pozbyłam się wtedy wielu zalegających pawlacze rzeczy. Mamy mnóstwo miejsca i mniej się bałagani. Hołduję teraz zasadzie - coś nowego do domu - coś starego z domu. :tak:Oczywiście jak się dzidzia urodzi, to dojdzie wiele nowych rzeczy, no ale nowy mieszkaniec domu to zupełnie coś innego:-D
Nika, też czekam na wieści.

Ja od 3 miesięca używam na zmianę Ziajki i Perfecta Mamma na rozstępy. W pierwszej ciąży nic nie stosowałam i zrobiły mi się na piersiach i brzuchu. W drugiej smarowałam się jakimiś preparatami i nie dość, że nie zrobiły mi się nowe, to jeszcze stare ładnie przyblakły, więc teraz używam regularnie. W ogóle ostatnio mam suchą skórę i jak się nie posmaruję to swędzi.

Trochę się dzisiaj pośmiałam z trafnych wniosków znalezionych na cincin. Zresztą przeczytajcie same:
Co faceta łączy z kotem?
1. Wrzeszczy, kiedy jest głodny.
2. Zawsze pcha się do łóżka.
3. Wystarczy go pogłaskać i od razu podnosi ogon do góry.
4. Kiedy ktoś go pogłaszcze zaraz domaga się więcej.
5. Lubi ocierać się o twoja przyjaciółkę.
6. Nie lubi obcinania pazurów.
7. Czasem ma problemy z trafieniem do kuwety.
8. Ciężko przemówić mu do rozumu.
9. Jak jest zły, to zaszywa się w kącie i się nie odzywa.
10. Nie sprząta po sobie.
11. Wpycha nos do każdego garnka.
13. Cały czas by spał.
12. Nie wyjaśnia, czemu zniknął na cały dzień.
W czym mężczyzna i pies są do siebie podobni:
1.Mały pies i mały mężczyzna są znacznie bardziej nerwowi od dużych.
2.Obydwaj panicznie boją się odkurzacza.
3.Obydwaj znaczą swoje terytorium.
4.Ani pies, ani mężczyzna nie mówi za dużo o swoich uczuciach.
5.Obaj potwornie rozpychają sie w łóżku.
6. Ani jeden, ani drugi nie zmywa naczyń.
7.Obydwaj chrapią.
8.Żaden z nich nie zauważa, że właśnie wróciłaś od fryzjera.
9.Żaden z nich nie ufa listonoszowi.
10.Obydwaj marzą o tym, żeby Cię zdominować.
Chyba trafnie ktoś podsumował naszych panów :tak:

reklama
Dzien dobry milym paniom:-)
Byal dzis u mnie opiekunka medyczna do Vanessy -bada;a ,mierzyla wazyla ( u nas takie ziyty sa domowe i bezplatne).
Mam termin na cesarke 26 marzec:-)...jejcia juz doczekac sie nie moge.
19 ego mam sie zglosic do szpitala do anestezjologa itd...
Tez ciekawa jestem jak u mnie z tym lozyskiem czy idzie nadal w dol czy do gory:baffled:...poprzednio nie krwawilam.Staram sie nie dzwigac corki ale polezec to sie przy dziecku nie da niestety...:-(

Do góry