reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2009

hejka

ja wczoraj zaszalalam w Lublinie w outlecie nexta, super sklep, w Orfeuszu jest jeden a drugi na Zana koło Avonu, ceny jak z wyprzedazy w Anglii 29 zeta, 25 zeta nawet ciazowe rzeczy byly, tuniki, spodnie, dla maluszkow tez sa rzeczy najlepiej tam trafic w piatek (ktrys w miesiacu) jak jest wymiana asortymentu...oczywiscie rzeczy sa nowe...

wieczorem jak wrociłam do odzicow wykonczna bylam bez nospy sie nie obylo...

co do klerow to ja teraz ziajka sie smaruje brzuchol posladki uda , a piersi z dazz cosmetiks sper kremikiem z wyciagiem z kapustki cos czuje ze sprawdzi sie jak bede karmic tez malucha....

w Hubertem smarowalam sie mustella i powiem Wam ze mam dwa male rozstepy wmiejscu w ktorym khmmm nie smarowalam..smatowalam zawsze srodek brzucha a to trzeba glownie boli na dole u mnie tam wlasnie dwa wyskoczyly, jedlak byly i sa nadal bardzo blade nie widoczne...
a pod koniec ciazy jak macica jest bardzo czula na dotyk wystarczy oliwka lekko smarowac....

Justyna gratuluje synka, a cukrzyca sie nie przejmuj pod opieka lekarza naprawde jest bezpiecznie noi napewno zniknie po porodzie...

ja badanie krzywej cukrowej mialam wczesniej przed 20 tyg ciazy teraz narazie nie mam kolejnego skierowania na to badanie i nie wiem czy dostane....
no chyba ze cukier pojawi sie w moczu...

dziecie moje jakies mniej ruchliwe w dzien chyba spi maluszek...za to w nocy zaczyna tance...

reklama
Maniulka a to nie wiedzialam ze wczesniaczka mialas, kurcze zatrucia ciązowe? ojej a co to? i od czego?
M*R* gratuluje wózeczka!!! my wybieramy sie w weekend poogladac, moze cos ciekawego znajdziemy.
Justina biedactwo wspulczuje takiego lekarza, co za cham.. co za ludzie sie trafiaja:-( wszystko bedzie napewno dobrze tylko mysl pozytywnie.. Mnie ciekawi moj cukier bo troche mam nadwagi ale na razie lekarz jeszcze nie kazal robic testu obciazenia glukoza.Gratuluje tez synka!!
Modroklejka ale mi narobilas smaka na rybkee, tak dawno nie jadlam a przeciez sie powinno.
Myfa a ta mustella Ci pomagała?? Kurcze ja od początku smarowałam sie oliwka, zakupiłam mustelle ale teraz za późno juz:( mi wyskoczyły na boczkach rozstepy a na brzuchu żadnych krech nie mam jak na razie...

Nika czekamy na wiesci co tam Ci siedzi w brzuszku;-)

A dziewczyny odnośnie zażywania witamin w ciaży to czy konsultowałyscie dodatkowe ich branie z lekarzem?? czy tak same kupilyście i tyle?
U mnie np lekarz powiedział ze na razie nie ma potrzeby brania witamin, bo mam dobre wyniki. Chodzi o to ze witamin nie powinno sie zażywac w nadmiarze bo mogą one powodować też przykre skutki(wiem bo studiuje żywienie człowieka, a właściwie studiowałam), radzę więc na to uważać.:tak:

Witam:-)
Ale miałam nocke cos mi synek zagorączkował,obudził się w nocy z płaczem że chce do mnie bo cos słyszał i sie tego boi żal mi go było to go wziełam chociaż bałam sie żeby się nie zarazić ale co zrobić przecież to też moje serduszko i nie może odczuć że jest inaczej bo mama ma dzidzie w brzuszku.Od rana jakby lepiej ale został w domu bo nie wiem co z tego będzie:tak:
Nika81 wreszcie się doczekałs tego usg czekamy na wiesci :-)
Justina no to fajny już duży chłopak z twojego syncia :-D
modroklejka a ja rybki bardzo lubie i własnie narobiłas mi ochoty mniam zhyba na obiadek dzisiaj bedzie rybka:-):-):-)

witam witam :-)

Modroklejka - to ty bierzesz jeszcze progesteron?Zdziwilam sie bo moja ginka mi mowila ze bierze sie go (ja mialam duphaston) tylko do 20 tc,bo potem lozysko czy cos tam juz samo duzo go produkuje.
Myfa - mamy ten sam chyba lub podobny krem do pielegnacji biustu.Dax cosmetics,seria perfecta mama z wyciagiem z lisci kapusty:tak:Jak dla mnie sluteczny,byl czas na poczatku ciazy ze wyskoczylo mi pare rozstepkow bladorozowych i swedzial mnie biust a teraz po codziennej aplikacji przeszlo!
Na brzuszek uzywam Fissan-jak dla mnie b.skuteczny,brzusio bez ani 1 rozstepu a sporawy jest.Za to mam rozstepy z wieku dojrzewania perlowe na udach i posladkach...
Nika - ale super ze wreszcie masz to USG,czekamy na wiesci:-)
Madzik - na poczatku ginka kazala mi brac tylko kwas foliowy (folik),potem Elevit i tu uwaga,ten preparat zawiera b.duzo zelaza (porownalam z innymi preparatami dla ciezarnych),czego efektem jest to ze mam go w wynikach krwi za duzo...Wizyte mam 4.12 wiec na pewno kaze mi go odstawic i bede brac inne witaminy lub wcale.

Moja mama bardzo mnie wzruszyla wczoraj,przywiozla mi przesliczny wydziergany wlasnorecznie na drutach niebiesko-bialy plaszczyk tak na 4-6 m-cy oraz czapeczke do tego_Okazalo sie robila go dla mnie lezac ze mna w ciazy w szpitalu i tak go "oszczedzala" ze zalozyla mi go tylko raz,a potem z niego wyroslam...Jest przepiekny,male cudenko,nie do uwierzenia ze to samorobka.Zabrala mi jednak do prania bo po 27 latach troche go trzeba odswiezyc,jak go tylko dostane z powrotem to wkleje fotki.

mustella jak dla mnie jest lepsza od fissana, zaczelam sie nia smarowac dosc pozno w 6 miesiacu chyba i zrobila swoje....teraz nie mam kasiory juz na tak dobre kosmetyki wiec ziajka mam nadzieje ze nie bedzie gorsza ;-)

przebralam ubranka mlodego sporo sprzedalam i teraz musze dokupic, ale co tam ....

reklama
U mnie za oknem slonko swieci,ale coz z tego jak nie dlugo musze zmykac do pracy.
Ustalilismy z mezem ze bede pracowac jeszcze 3tyg a potem bede siedziec na zwolnieniu okolo 7 tyg 7.5tyg potem automatycznie przejde na macierzynski(musze wziasc macierzynski conajmniej dwa tygodnie przed planowanym porodem)ja chyba wezme 3tyg przed.pogadam jeszcze z moja doktorkom.

Nika napisz pozniej kogo nosisz pod serduszkiem.
Madzik ja od poczatku II trymestru bralam centrum materne tak co drugi dzien bo gin powiedzial ze nie powinno sie przesadzac z witaminami bo duza ich ilosc tez nie jest za dobra.Dodal jeszcze ze kiedys nie bylo witamin i kobiety rodzily zdrowe dzidzie.teraz od tyg nii nie biore.
W poniedzialek zaczne brac Prenatal DHA z Omega-3 on jest za rowno dla kobiet w ciazy jak i karmiacych(tez co drugi dzien)

Sara jak tylko mama da ci spowrotem ten plaszcyk to sie pochal nim,z tego co piszesz mosi byc extra:-)

Ale sie rozpisalam!!!!!!!

Do góry