reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2009

Dziewczynki a ile razy wy już miałyście robione badania moczu czy inne. Bo ja miałam robione tylko raz, w sierpniu, niby babka wtedy mówiła, że są świetne i w ogóle mi nie dawała, bo po co skoro były dobre. Teraz tylko dostałam na tą glukozę i na mocz. Bo niewiem czy ona mnie sobie trochę nie olewa. Bo ciągle powtarza, że te z sierpnia są bardze dobre, no ale kurde od sierpnia to sie mogło chyba pozmieniać. :wściekła/y::wściekła/y:

reklama
magda19lenka dla wlasnego spokoju robie badania moczu i morfologie co wizyte. Dodatkowo te badania, ktore mi zleci.
Spierpniowe badania - dawno byly robione wiec obserwując swoje co miesieczne wyniki duzo sie moze zmienic wiec radzilabym ci sobie zrobic jakieś aktualne.

Witam dziewczyny!!!
Ja ide dopiero na glukozę 4 grudnia, ale już sie zaczynam tym stresować.
Tym bardziej,że moi rodzice mają cukrzycę, i boję sie ze mi wybije w ciąży -a niechciałabym tego!!!
Ale pożyjemy zobaczymy.
Sciskam:-)

ja mam jakos tak nieregularnie,wtedy kiedy ginka kaze.Mialam do tej pory 3 razy:

w 9 tc - cala kupe badan poza moczem i morfologia,pobrali mi az 7 probowek krwi i bylam bliska zemdlenia-biochemia,immunochemia,immunologia,grupa krwi,HIV,WR

w 20 tc - tylko mocz i morfologia + glukoza

w 26 tc - tylko mocz,morfologia,glukoza i toksoplazmoza

i 1 raz cytologie w 20 tc

Tanu, rzeczywiście mamy ten sam termin :laugh2: tyle, że ten termin to mam wg usg, bo wg OM to na 30.03, ale chyba ten z usg bardziej rzetelny :-)

kurcze wizyte mam dzisiaj o 17:40 i chyba porzez tą glikoze jajo w domu zniose. bardzo sie martwie. tato cukrzycy nie ma, mamusia tez nie miala. jedynie w rodzinie babcia od strony taty ma i leczy sie od 4-5 lat.

Dziewczynki, tak rozmawiam z tatą i on mówi ze musialy mi te wyniki podskoczyc po mandarynkach. pisalam Wam ze tak namiętnie je jem. Teraz jak przyjechalam do domu to tato na giełdzie owocowo-warzywnej kupuje mi je skrzynkami i dziennie tak grubo ponad kilogram ich zjadam. 3 razy dziennie jem po 6-7 sztuk. Mam nadzieję, ze to nic groznego.
Postaram sie powtorzyc wyniki po 3 dniowej abstynencji owocowej i slodkosciowej.
Po wizycie sie odezwe.
Buziaki milego wieczorku!

reklama
Troszke ogarnelam w domciu i ugotowalam zupe ogorkowa,nawe juz jadlam.
Chyba za duzo zjadlam bo mnie spioch lapie i czuje sie pelna.Moj maluszek dzis strasznie dokazuje.

Ooo wlasn ie na TVP1 zaczal sie program :miedzy mamami,beda mowic o pielegnacji bobaska i o wielu innych rzeczach,ja juz ogladam

Do góry