reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2009

Ja miałam mocz i morfologię dwa razy do tej pory - na kolejnej wizycie spodziewam się, że znów lekarz zleci. Mocz mam na razie idealny, a morfologię taką:
Hb - 12,7
Ht - 38,1
Er - 4,07
PLT - 210
Wg lekarza te wyniki były bardzo dobre, są z połowy października.

Sara - piszesz że toxo masz idealną, tzn jaką? Ja nie pamiętam tych cyferek, w każdym razie wyszło mi, że nie mam przeciwciał tzn nie choruję i nigdy nie chorowałam, więc chyba trzeba to toxo powtórzyć? Ale jak na razie ginek nic o tym nie mówi, sama spytam na następnej wizycie. A Wy wiecie coś na ten temat?

reklama
Ja nie pamiętam tych cyferek, w każdym razie wyszło mi, że nie mam przeciwciał tzn nie choruję i nigdy nie chorowałam, więc chyba trzeba to toxo powtórzyć? Ale jak na razie ginek nic o tym nie mówi, sama spytam na następnej wizycie. A Wy wiecie coś na ten temat?
ja też miałam nigdy nie chorowałam i gin mi powiedziła że jeszcze będę powtarzać

Ostatnia edycja:
Sara to ja miałam b mało:( USG jutro mam miec 3 tzn 2 w sumie bo 1 to stwierdzenie ciązy... ja na toxo mialam 2 razy robiene badania nie wiem czemu tak szybko jedno po drugim. Obecnych wyników nie znam dowiem sie jutro jedne wrzesień drugie pażdziernik coś często myslałam ze się trochę poźniej powtarza ale nie wazne i tak chodze tam gdzie chodze i nie płace za nie 200zł prawie jak ostatnio:szok:

Ostatnia edycja:
witajcie byłam rano u lekarki, a po powrocie padłam i spałam jak bąk:eek::eek::baffled:
OLA - gratuluję studniówki:-D:-D
na wizycie trochę się podłamałam
lekarka stwierdziła że skurcze nie były od bakterii (posiew z pochwy), a to że się wyciszyły to skutek podania kaprogestu domięśniowo, ale ten zastrzyk podaje się raz w tygodniu, więc całkiem możliwe że za kilka dni wrócą i teraz będę musiała 1 raz w tygodniu mieć zastrzyki
muszę leżeć plackiem, ewentualnie na lewym boku, bo mam łożysko przodujące i może przy skurczach dojść do krwotoku :zawstydzona/y::-(
jeśli łożysko się nie podniesie to będę musiała mieć
planowaną cesarkę, aby przy skurczach nie doszło do krwotoku, więc pewnie ostatnie tygodnie spędzę w szpitalu:-:)no:
może gdybym miała robione wcześniej cytologie, usg dopochwowe można temu byłoby zaradzić
niestety lekarka ich nie wykonywała, nawet zwykłe usg robiłam u innego lekarza...:no:
antybiotyk na bakterie oczywiście w szpitalu zapisali mi którego nie mona podawać w ciąży.... szok
lekarka niestety nie dała mi skierowania na glukozę - do kiedy powinno się robić, bo w 1 ciąży nie miałam i nie chcę przegapić...
muszę pomyśleć o lekarzu który pracuje w szpitalu gdzie chcę rodzić bo w obecnej sytuacji cienko to widzę:baffled:
moja ginka wypisała mi dokumenty do zusu na zasiłek rehabilitacyjny

lekarka niestety nie dała mi skierowania na glukozę - do kiedy powinno się robić, bo w 1 ciąży nie miałam i nie chcę przegapić...

ja bedę mieć teraz tzn muszę mieć wyniki przed kolejną wizytą tj 26-28 tydzień zależy jak liczyć mnie dała skierowanie na czczo i po 75g glukozy po 2 godzinach

reklama
Jak chodzi o glukozę to robi się ją między 24-28 tyg.ciąży.

Ja idę w piątek na drugie kontrolne badanie (tym razem 75mg), bo po 50-tce miałam lekko zawyżony wynik norma 140 a ja miałam po 1h 146.
Po 75mg siedzi się 2h. ;-)

Do góry