reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2009

reklama
no-spe forte nie mozna bez konsultacji z lekarzem, nie wiem czy wogole nam mozna... ta normalna tak, paracetamol najlepszy bo najczystrzy jest jak to mowia a jego pochodne z dodatkami to apap np, ja apap raz wzielam na poczatku 2 trymestru, a lekarz mi mowil ze nie wolno na tych lekow 3 w jednym nie poamietam jak on to nazwal....

a z tym gazem to niebezpieczna sprawa bardzo....

mi lekarz pozwolil wziąść dwie wczoraj (nospy)dwie to są jak forte. Więc mysle ze przy silnych bolach mozna ale zawsze powinno się komsultować z lekarzem czego by się nie brało. A mnie tak mrowi dalej :( w klatce piersiowej słowo daje że przewrażliwiona jestem bo się boje zeby znowu nie było tego samego :((

My wlasnie wrocilismy od znajomych,troszke zmeczona jestem wiec sie polozylam.Na dworze wieje i pada wrrrrrr:-:)-:)-(
Maly mojej kolezanki jest super juz 5miesiecy ma i duzy chlop z niego,a jaki ciezki:tak:Wytargal mnie troszke za wlosy,oslinil policzek:tak:.Poprostu slodkie kochane malenstwo.

Justina na szczescie to sie tylko tak skonczylo.
Nika postaraj sie myslec pozytywnie,napewno wszystko ok.

Ostatnia edycja:
Vinniki 100lat i najlepszego:-D

Justina84 ja biore paracetamol na bóle i z tego co wiem no-spe ale tą zwykłą mozna, ja dosyc często mam zasłabnięcia w ciąży a Twoje ciśnienie 140/60 jest dobre:tak:

Vinniki wszystkiego NAJ NAJ NAJ:tak::-D sto latek i mniej samotnych urodzin, choć miałaś dzieci;-)
Jęlsi chodzi o przeciwbólowe to mi tylko o nospie lekarz mówił i to tej zwykłej, ale powiedział ze jak nie muszę to abym nie brała w malych bólach..

Nika z tym serduchem to co Ty uważaj bo to tak nie za dobrze:-(

Justina jak to gaz podwiewa?? matko przeciez to może kiedys wybuchnąć..:wściekła/y: u mojej koleżanki tak się stało ze sam piecyk wybuchł w łazience, szczęscie że byli ale w kuchni obok, bo jakby ktoś był pod prysznicem to by juz nie żył:-( matko aż się sama wystraszyłam..

Sara podziwiam Cie za tą torbę szpitalną, ja to sobie myslę że dopiero po nowym roku zacznę kompletować, tylko tak myślę że chyba już w styczniu powinnam być spakowana..:baffled:

Myfa znalazłam jednak info o tej długosci szyjki, ja mam 3,41 cm

Magdalenka Ty lepiej faktycznie nieźle się przylóż aby się wyleczyć bo to nei ma żartów z chorobami w ciąży.. ja nienawidzę czosnku ale w zawsze w stanach przeziebienia i choroby pomaga, dodatkowo mąż smaruje mnie AMOLEM, ubieram się w ciepły strój, spodnie, polar, skarpetki ciepłe(bo sie odkrywam w nocy jak przeziebiona jestem) i tak śpię, na drugi dzien rano budze się już z lepszym zdrowiem:tak:

A u mnie nic ciekawego minęła mi niedziela szybciutkoooooo
Wczoraj mąż dopiero o 23 wrócil z tego Torunia:-( dzis niedziela minęła szybko i cóż się nim nacieszyłam..... Ale przywiózł mi łapówke w postaci PIERNIKÓW Toruńskich!!!!!:tak: od klienta dla żony w ciązy dostał:-D śmiać mi się chciało ale pierniki mniam mniam..... na cały tydzień będzie..

No i co ciekawego nic wiecej:-( idę się zaraz połozyc bo mnie troche brzuszek boli, od surówki obiadowej z porem, zjadłam i od tego mam okropne wzdęcia:angry:

Życze Wam miłego śnieznego wieczoru bo ja chyba polegne za godzine na łózko..:happy2:
Jesli pominełam kogoś to przepraszam ale już nei usiedzę na krześle bo tak dzidziuś sie wierci..

Hehe dziewczyny mnie już to śmieszy.. moja tesciowa wie najlepiej.. mowi ze po prostu gaz smierdzi i tyle.. u innych tez sie ulatnia tylko ze jest bez zapachu. na szczescie ostatni tydzien tu zostajemy, a nawet krocej, bo ja jutro jade do rodzinnego miasta do piatku wlacznie, pozniej weekend tu spedze a od 1 grudnia si eprzeprowadzam do mieszkania. Niech sobie sama radzi. Ona wie najlepiej . . .
A z tym podwiewaniem jest tak, ze rury sa zle rozplanowane chyba i jak na dworze wieje bardzo to w kratki wentylacyjne wieje i gaz sie cofa? nie mam pojecia na czym to polega.. nawet jak okap w kuchni chodzi z wiatrakiem to w lazience czuc gaz.. makabra :) dopiero o 18 doszłam do siebie.

Ale co najciekawsze, mojego męzulka ciocia jest pielegniarka i orientowala sie na izbie czy mam jechac czy w czyms mi pomoga i powiedzieli ze poza kroplowka nic nie dostane i ze maja dzisiaj(tzn mieli) bardzo duzo przyjec ludzi bo cholernie cisnienie niewdziecznie spadło wiec taka to moja uroda w ciązy jak i większości nas.

ja tylko na chwile-bo padam-bylimsy dzis na chrzcie bratanka meza...było swietnie! super msza dla dzieci, gitarki, dzieciaczki tanczyły w kosciele...rewelacja!

maluszek przelezał cała uroczystosc grzeczny a potem krazył na raczkach całej rodziny!

mamy mase rewelacyjnych zdjec

co do numerów tel gg, czy innych kontaktów....mozemy utworzyc watek zamkniety lub powymieniac sie przez priva...albo wyslijcie do mnie swoje namiary, ja zrobie liste i potem obesle ją po wszystkich....jak chcecie...

a kontak faktycznie by sie przydał bo juz za nie długo wizyty w szitalach moga byc czestsze i dłuzsze!

buzaki na dobranoc!

reklama
U nas tez dzis była rodzinka!!Wpadli ze swoją 4 miesięczną nunią-jaka kochaniutka jest ta mała!!!Ja juz naprwde niemoge sie doczekac -swojego dzidziusia!!!Niesamowite cudowne -uczucie!!!buźka i spokojnej nocki

Do góry