reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2009

wrocilam od lekarza...mnie tez boli spojenie jakby kosci krocza...ostatanio nie moglam jednej nogi podniesc taki bol....
lekarz mi mowil cos ze macica uciska na cos tam...i przypisal 2 razy dziennie nospe...cholera nie chcialam tego brac no...bede brala na dzien i tyle....o magnez sie nie pytalam bo i skurczow nie mam, ale czasem bola mnie nogi jak sie zataszcze na 3 pietro ...wiec zaczne brac asmag...

w sobote ide na usg przenioslam sobie na wczesniejszy termin...

a ja tez w pierwszej ciazy takich boli nie mialam krocza jak teraz ....ale nie ukrywam ze chodze wiecej noi mniej sie oszczedzam...

moje dziecie wkoncu sie odezwalo caly dzien ani kopsanca malego teraz za to szalenstwo sie zaczyna....

bieze ktoras z Was no-spe? ja w poprzedniej coiazy moze z 5 razy wzielam ale juz pod koniec ciazy... zauwazylam ze teraz sporo jest problemow z obkurczaniem sie macicy po porodzie ciekawe czy to wynik no spy ona rozleniwia macice przeciez a najgorsze ze miesniem tez jest serce i ona ma pplyw na nie tez...

a do Niki te pasma sluzu w moczu to luzik stan zapalny maly moze byc...ja dostalam cos na s i ma przejsc...poza tym pwiiedzial mi ze w ciazy zawsze jest zwiekszona ilosc wydzieliny wiec nie denerwowac sie nie ma czym .....!!!!!!!!

reklama
Nika81 mnie tez sie wydaje ze lekarz chcial postraszyc twojego partnera zeby przestal palic.I zdecydowanie jestem za tym ze dla jego dobra powinien rzucic fajki.Na postep lub cofanie sie choroby ma duzy wplyw stan psychiczny.Jak zobaczy wasza sliczna dzidzie to zaraz mu sie polepszy i byc moze mniej bedzie skupial sie na swoich atakach i katastoficznych wizji.Tego wam zycze:-)

Ja biore tylko Elevit jesli chodzi o witaminy ale tak samo jak niektore z was bola mnie biodra.Juz pisalam z tydzien temu ze jak leze na boku (obojetnie ktorym) lub dlugo siedze przed kompem (dlatego staram sie rzadziej) to boli mnie noga (raz lewa raz prawa)od biodra do uda wlacznie.Jak spie to tego nie czuje ale jak np ogladam TV czy teraz jak siedze to mnie to wkurza.I jak za dlugo leze na boku to bola mnie tez barki,ramiona.

Co do ograniczenia mleka...ehh...jak o wieczor mialam zrobic sobie pyszne kakao.Wogole jestem nabialozerca-te wszystkie budynie,serki,kakao,kawa z mlekiem,muesli,gotowane karmele z mleka skondensowanego w puszcze,serniki,nalesniki z serem,pieerogi ruskie itp to moj zywiol.Wychodzilo mi amego mleka 2 szklanki dziennie,chyba musze sie ograniczyc.

ja biorę ogółem zestaw witamin vigor

Oki nareszcie wybiła 21, więc idę spać. Cały dzień dziś taka byle jaka jestem, ale nie chciałam się kłaść wcześniej bo później w nocy to masakra się obudzić i wynudzić; tak więc dobranoc :-)

a ten zestaw witamin to dla kobiet w ciazy? bo wiem ze nie mozna brac takich nie dla kobiet w ciazy mowie o tych suplementach diety dostepnych dla doroslych

co do bolow nog np ja w pierwszej ciazy mialam ucisk na nerw niefajne noga bolala a z przodu uda odretwiala byla przeszlo po prodzie....wszystko to wynik ucisku macicy na nerwy ....

a ten zestaw witamin to dla kobiet w ciazy? bo wiem ze nie mozna brac takich nie dla kobiet w ciazy mowie o tych suplementach diety dostepnych dla doroslych

no własnie tez mi się wydaje ze powinnaś kupić jakieś dla kobiet w ciazy :-) mase tego jest nie kazde drogie :) sara mniam zwłaszcza ruskie piergi ;-) dzęki wielkie za słowa otuchy :)) bardzo pomagają :* dzięx :):yes: Myfa80 Tobie rowniez :)

Ostatnia edycja:
Myfa, ja brałam no-spę dwa razy dziennie w szpitalu gdy leżałam z krwiakiem. Teraz biorę sporadycznie gdy mnie coś bardzo boli tak kolkowo lub nerwobólowo - raz na jakiś czas mam taki ból. Mój mały też się w końcu odezwał pod wieczór, cały dzień siedział cicho.

Czemu chcecie ograniczać mleko? Ze względów kalorycznych czy jakiś innych? Ja też jestem nabiałowa, tak samo jak Sara.

dobranoc ja jzu lece bo jak się patrze na cos czarnego to mam wrazenie ze widze przez dym <szok> zmęczone mam oczy i wogle jestem zmęczona :) do jutra

Witam!!!
Nieśmiało się przyłańczam:dry:do WAS marcówek.
Od jakiś trzech dni "próbuje" się wdrożyć w wasze marcównki tematy na tym wątku!!! Staram się, naprawde!!!
Mam nadzieje,że mnie do siebie przyjmiecie!!!
MOJA dzidzia ma PRZYJŚĆ na świat 06.03!!!
Pozdrawiam Was-miłego dzionka dla wszytskich-ale dziś zimno w Poznaniu.

reklama
Witaj Moniś!
Miło Cię "widzieć" wśród nas. :-)Na pewno szybko się wdrożysz. :tak:U nas też mrozik dzisiaj, ale też świeci słoneczko.
Witam Wszystkie Marcóweczki :-)

Do góry