reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2009

to cos na kształt typowego polówkowego...jak ostatnio byłam u swojego gina to powiedział ze nastepne badanie bedzie własnie takie-serce, oczka, unerwienie mozgu, wszystkie narzady, powiedział ze sprawdzimy tez budowe twarzoczaski, konczynek itp...

fajnie...moze i wam maluszek pokaze kim jest:-)

reklama
uff, człowiek w weekend nie włącza komputera i 10 stron do czytania ;-)
nie znam sie na karmieniu, ale 1 słysze że boli nurtuje mnie natomiast jak to pogryzione skoro dzidzia nie ma jeszcze ząbków???
niestety jeżeli źle zacznie łapać pierś, czyli za płytko, to pogryzie sutki i będzie to bardzo bolesne, wiem bo sama tak miałam... najgorzej jest, jak pierś zaschnie i potem przy następnym karmieniu trzeba to "ruszyć" :baffled: :sorry2: ja chodziłam z piersiami posmarowanymi bepanthenem i zawiniętymi w liście kapusty, żeby nie zasychały...
co do ściągania pokarmu to i tak jest to niezbędne aby zapobiec zapaleniu piersi. mam w głowie wciąż ten obraz kiedy 4 lata temu moja bratowa rodzila.. wlasciwie pierwsz emalenstwo w rodzinie.. lezala w szpitalu, urodziła ją na początku 8 miesiąca wiec mała nie byla zdolna jesc z piersi tak wiec karolina sciagala pokarm. ale najgorsze jest to ze nie miała w szpitalu laktatora i przyszła do niej polozna.. nadusila reka od gory i od dolu piers taka sila, ze karolina sie z bolu posikala wyła jak najęta.. ale rzeczywiscie mozna sobie problemu narobic. piersi miała jak dwa kamienie, mocno czerwone, obolałe. Ja już mojemu M orzekłam, że będzie moim prywatnym laktatorem :-) to się ucieszył jak dziecko
masakra ta położna :-(ja odciągałam pokarm ok. 5 dni po porodzie, w czasie takiego nawału mlecznego - bo wtedy rzeczywiście piersi były wielkie, ogromnie twarde, tak że małą nie mogła nawet złapać sutka, tak były nabrzmiałe... więc żeby "napocząć" pierś i ułatwić ssanie odciągałam trochę
modroklejka, dobrze że wszystko jest ok i że lekarz Cię uspokoił :tak:
co do wielkości dzieci, to moja córcia ważyła 4kg, mierzyła 60cm i rodziłam ją naturalnie ok. 11 godzin w sumie :sorry2:
u nas dzisiaj słonecznie ale zimno - byłam po zakupy, trochę mi biodra doskwierają i ciężko mi sięchodzi, ciekawe co będzie dalej :confused:

Modroklejka takie badania serduszka te co opisywalas robi sie wlasnie jakos po 30 tygodniu my bedziemy miec je teraz i dodatkowo to co pisalam nie wiem jak to bedzie wygladac opisze wszytsko co mialam jak bede juz po badaniach sama jestem ciekawa no mijamy nadzieje ze sie dowiem juz co bedzie:-)

Ola pytalam sie o to spojenie łonowe bo sama nie raz mam dni gdzie masakra chodzic nie moge:sorry: a co do ubierania butow kozakow np. to szok :eek: Mowiła ze to normalnie bo kosci sie rozchodza itp. ale co bedzie dalej ja nie wiem :baffled: Powiedziala tez ze to powinno przejsc miejmy nadzieje:sorry:

Martwie się stanem zdrowia mojego M. Choruje na astme i nie jedno od lekarza usłyszał kiedys nawet ze ma 10 lat zycia:((( i jak zdarzy mu się o tym wspomniec to mnie paralizuje ;( ja sie staram się myśłec o tym nie brac tego na powaznie ale jest mi trudno czasami tak b trudno. Najgorsze ze powinien dbać o siebie nie palić to podstawa i nie pracowac w pyle a niestety <bezradny> :( są dni kiedy jest mi do d ;(( tęsknię strasznie i boje się. nasze zycie dopiero się zaczyna teraz dzidzia i wogle a ja się boję martwię i wogle:(

prze ciażą a moze to był sam początek nie wiem ale wazyłam cos koło 60 62 kg dziś mam na wadze juz 70 ;( i nie pociesza mnie to a jeszcze drugie tyle :(

mnie sie tez wiezadłą luzuja-tak to sie chyba mówi-od 3 dni nie moge sie przewrócic z boku na bok-masakra jakas..kulam sie z nogi na noge jakbym miała w sobote urodzic! na dodatek oprocz kosci miednicy i spojenia masakrycznie bola mnie barki, ramiona i nadgarstki...jak połamana jestem

Witam!!!
Nareszcie otwieraja mi sie szybciej strony BB,ciekawe tylko jak dlugo.

Mordoklejka czytalam ze sie martwilas o dzidzie,ale widze tez ze nie potrzebnie,super ze z maluszkiem wszystko ok.
Moj synek fika fikolki codziennie,najbardziej rano i wieczorem.Zawsze m wieczorem kladzie reke zeby go wyczuc albo przyklada ucho w celu "uslyszenia"synka o on wtedy grzeczny jak by go nie bylo,gdy m sie odsuwa to maly grasuje hihi:-):-)

Nika nie martw sie na zapas o swojego faceta napewno tak nie bedzie jak lekarze mowi,pewnie bedzie zyl jeszcze dlugo i cieszyl sie razem z Toba Waszym maluszkiem.
Glowa do gory,nie zalamuj,badz silna,pomysl o dzidzi

Dziewczyny mnie tez boli w miednicy,zakladac buty to juz nie zly wyczyn,puchnace nogi rece MASAKRA jak dalej bedzie nie wiem.
Zniose to wszystko dla naszego malenstwa

mnie sie tez wiezadłą luzuja-tak to sie chyba mówi-od 3 dni nie moge sie przewrócic z boku na bok-masakra jakas..kulam sie z nogi na noge jakbym miała w sobote urodzic! na dodatek oprocz kosci miednicy i spojenia masakrycznie bola mnie barki, ramiona i nadgarstki...jak połamana jestem

bierz mgb6 pomaga mnie też czasem bolą i pomaga

Dziewczyny dzieki bogu znalazlam wreszcie wiecej czasu i poczytalam ten watek. Nawet nie wiecie jak bardzo mnie uspakajacie. Mam mase obaw bo to bedzie moja pierwsza dzidzia. Mieszkam z Pawlem w miescie gdzie nie znam zadnej osoby ktora juz wychowywuje dzieci, sami studenci. Mimo ze P juz pracuje i wydaje sie ze tu spedzimy najblizsze kilka lat zycia, ja mam same kolezanki studentki.
Ale zmierzam do tego ze bardzo pomaga mi to forum. Nie czuje sie taka inna przy otaczajacych mnie osobach, ktore zazwyczaj mysla o imprezach a nie macierzynstwie. Nawet to jak piszecie o roznych przypadlosciach po ciazy i o problemach, staje sie to dla mnie bardziej przejrzyste. Wiem co mnie czeka i wiem jak moge sie szybko ratowac(np.laktatory). Dzieki temu moja ciaza jest z dnia na dzien bardziej swiadoma i juz praktycznie mam ochote krzyczec ze chce nasza Hanie wziasc juz na rece:)
Ps. Tez mnie strasznie bola biodra!

reklama
Do góry