reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2009

Modroklejka, super wieści, bardzo się cieszę - no i myślę, że ważne info dla nas wszystkich - że z takich powodów jak więcej wód płodowych czy powiększona macica można słabiej czuć maluszka - tak a'propos, mój też się jeszcze dziś od rana nie odezwał, cały czas czekam.
Miotlica, fajnie, że możesz sobie poleniuchować - ja tak się bałam tego pobytu w domu, a już mi minęło dwa i pół miesiąca - dłużej niż wakacje - i coraz bardziej mnie to cieszy, mam czas na siebie i dzieci.
Nika, myślę, że każdą z nas w ciąży dopadając prędzej czy później jakieś lęki - ja też tak mam, bo w końcu ciąża zagrożona... Pewnie hormony robią swoje, a i ta pogoda za oknem - paskudna. W chwilach zwątpienia zawsze myślę, że mój nastrój ma wpływ na maluszka i staram się myśleć pozytywnie.

reklama
hehe...to u mojego meza dla odmiany kruszynki sie rodziły
moj małż wazył 2750 gr i 57 cm, jego brat 3200 gr i 59 cm, jego tata ok 3500 kg, a bracia taty-blizniaki po 1400 gr i 1250 gr, synek brata meza 3100 gr i 54 cm
u nas tez maluszki-ja miałąm 2950 gr i 61 cm, moja siostra 3400 gr i 56 cm...

Mordoklejko - super wieści :-)
Co do wagi, wymiarów to mój synek Kamil ważył 3850g i miał 61 cm długości (poród naturalny, trwał niecałe 3 dni)
Teraz to na razie niewiem co do płci co będzie, ostatnio dzidzia ważyła 270g. Dziś późnym popołudniem mam wizytę u ginekologa i myślę, że wreszcie dzidziuś przestanie się ukrywać...

Dziewczyny w dziale ciąża, poród, połóg poruszyłam nowy wątek, bo w sumie zależy mi na szerszym gronie odbiorców i opinii niż tylko marcóweczki:happy2:, a dotyczy on pobrania i przechowywania krwi pępowinowej. Jakby którąś zainteresowało albo się przydało. Bo w sumie ciekawi mnie co inni o tym myślą. I choć wydatek nie jest mały to bym chciała. :happy2:https://www.babyboom.pl/forum/ciaza-porod-polog-f14/krew-pepowinowa-20510/

czesc dziewczynki:-)

Dacie wiare ze do tej pory spalam,rano tylko zjadlam sniadanie i w kimono.Za oknem piekna sloneczna pogoda chociaz zimno wiec ruszam zaraz na spacerek zeby mnie slonko posmagalo_Obym tylko ominela cukiernie i piekarnie-ostatnio poza tym diablenym tiramisu kupilam sobie bagietke taka typowa ok.40 cm i po przekrojeniu na pol i zrobieniu z tego 2 zapiekanek w piecyku-zjadlam cala a 2 polowa miala byc dla meza.Jak bede tak zarla to pozniej wage moze zgubie ale brzuchola nie.Ehh a wy tu jeszcze o duzych dzieciach piszecie-moja milka w 23 tc miala 650 g i dlugie nogi-ginka okreslila ze dziewczynka jest spora,maz i jego brat rodzily sie duzi,wszystko OK tylko jak bede miala cc to znaczy ze mi wieksze naciecie na brzuszku zrobia tak?:baffled:
Nika81 co tam cie tak trapi?Wyzal sie jak masz ochote
Magdalenka nie dzwigaj tyle.Ach te nasze milusinskie pupilki:-)Ja na punkcie naszej fretusi tez mam totalnego pier***ca:-D
Modroklejka wspaniale ze wszystko OK z synkiem.Z tym wapniem to mnie zaciekawilas bo ja pije codziennie 2 szklanki mleka i zolty ser tak co 2 dzien wcinam.
Edis daj znac czy chlopczyk czy dziewczynka po wizycie.Porod trwal "niecale 3 dni?".O matko!

ufff... nadrobiłam weekendowe zaległości
mordoklejka fajnie że jest ok
dzisiaj miałam usg - Mikuś ma ok 472 gram, termin wg tego usg 22 marca.
Mordoklejko - proszę na liście mamuś marcowych zmień mi tc na ten wg miesiączki tzn 21 marca, bo 19 marca był z ostatniego usg, a to pewnie będzie się zmieniać

Hej dziewuszki:-)

Własnie wróćiłam od ginka poszlam do innego i już pozostaje u niej ptyałam się czy do marca będzie tam pracować bo nie zniose juz tych zmian lekarzy:-)
Miałam badania ze sobą i tak jak myślałam mam za mało żelaza przepisała mi tabletki mam brać jedna dziennie hmm jakoś Tarolyfaron czy jakoś tak Ten Posłuachałąm serduszka dzidzi polozenie itp wszystko dobrze Szyjka zamknieta i sprawdzila mi czystosc pochwy wszytsko wnormie uffff jaka ulga Dostałąm skierowanie do szpitala na badanie genetychne i usg bede zaraz dzwonic i sie umawiać Jeszcze nie wiadomo co bedzie wiec musimy poczekac Najwazniejsze zeby dzidzia byla zdrowa
Modoroklejka------ fajnie ze wszystko dobrze sie zakonczylo

A pozostałym zycze zdrowka i pomyslnosci nie przemeczajcie sie i nie zamartwiajcie:tak:

kaczuszka...juz zmienione:-)

truda-ja takiego zelaza nie znam, jeszcze przed ciaza brałam biofer, potem biofer folic...i po tym wszystko było ok...teraz gin kazał mi odstawic i po miesiacu sprawdzic czy za bardzo nie spadło...jesli spadnie bede brała nadal...jakie badania genetyczne bedziesz robic?:-)

nika...waga sie nie przejmuj...podgladajac moje kolezanki, zwłąszcza te które przed ciazami były szczupłe widze ze nawet jesli im jakies dodatkowe kg zostały to wygladaja z nimi slicznie, wrecz lepiej niz przed ciaza...oczywiscie trzeba dac sobie czasu troche i napweno wszystko wróci do normy:-D

sara...tiramisu...ale mi apetytu narobiłas:-) ja własnie wróciłam ze sklepu i wciagnełam wielka bułeczke z szyneczka...zeby nie było ze jem tylko serek

magdalena...my z małżem juz o tym rozamwialismy-tzn o banku krwi pepowinowej i doszlismy do wniosku ze sie nie zdecydujemy. głównie dlatego ze mało prawdopodobne ze nasze dziecko bedzie z tego korzystac, a poza tym naukowo nie udowodniono do konca w ilu przypadkach podanie tej krwi rzeczywiscie pomogło a w ilu było to podane wspomagająco do innej terapii...a poza tym w polsce sa komercyjne banki krwi pepowinowej, ale kto mi zagwarntuje ze beda one istniały za np 15 lat?:sorry2:

edis...niecałe 3 dni?:no: no to mnie kobieto pocieszyłas:sorry2:daj znac co i jak po usg

reklama
Badania genetyczne płódu w pordadni diognostyki genetycznej i wad płodu dzwonilam ale juz nie czynne jutro z rana bede dzwonic
A co do pytania jakie to badanie ogolne badania rozwojowe plodu z szegolna uwaga na oczka i serduszko do tego jak usg wiadomo moze sie dowiemy co bedzie jakie polozenie ma dzidzia lozysko itp jakies mowila badania cisnienia nie zrozumialam wszytskiego wszystko sie dowiem na miejscu podczas badan Modroklejka:tak:

Do góry