reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2009

Nika81 super ze wyniki lepsze :-)
madzik_ no u nas tak już jest że ciężko nam dogodzić jak idzie do pracy a cały dzień to źle ale jeszcze gorzej jak siedzi w domu i pieniędzy brak hihi:-)wiem co to znaczy samotność skazana na nią jestem bo mąż za granicą pracuje no tak nie do końca jestem sama bo z synkiem ale to nie to samo :-(

reklama
Dzieki dziewczyny za rady.
Nospy nie bralam ale sie polozylam na lecach i nogi polozylam wyzej i pomoglo.Jak tak dalej bedzie to pojade znow do polskiej gin,bo na tych Irlndzkich lekarzy to nie mam co liczyc:-:)-:)-(.
Moze to sie wzielo z tego ze wczoraj zamiast odpoczywac to posprzatalam caly dom,a dzis nie bylam w stanie wstac do pracy na 13:-(juz od teraz bede sie bardziej oszczedzac,moj m wsciekly na mnie,bo za bardzo sie wysilam.

Nadal BB laduje mi sie 10min.tzn strony.wysylam za 10min albo wiecej wiadomosc dotrze do WAS!!!! hahahaha

ewelcia ale to jest takie kłucie? bo ja tez takie miewam i do męza mówię ze mam wrazenie jakby ktos mi noz do pochwy wkladal.. i tez czasme ciezko usiasc.. ale lekarz mowil ze one powinny byc przelotne.. macica sie rozszerza i w ten sposob moga wiezadla sie naciagac i to jest n ormalna rzecz.. ale niestety sama musisz zdiagnozowac co to wlasciwie jest ;/

dziewczyny, czy działa Wam kalkulator ciąży na głownej stronie BB? bo odkąd zmienili swa szate to nie mogę nic obliczyc. Bu!

Ostatnia edycja:
Ewelcia, skoro leżenie chwilowo pomaga, to leż. Ale lepiej, żebyś chyba poszła do lekarza i dopytała co i jak. ...
Mi też dziś BB się bardzooo wolno ładowało:baffled:

Volcan - nie napiszę pewnie nic nowego... też miałam krwawienia w ostatniej ciąży z odbytu. Podobno w ciąży problemy się nasilają. Mam nadzieję, że lekarze po prostu chcą wszystko sprawdzić, nawet jak prawdopodobieństwo poważnego problemu jest znikome.
Co do cesarki - miałam, nie ma co się bać. Ja też panikowałam, miałam dreszcze ze strachu pierwszy raz w życiu. Ból po samym zabiegu jest spory i długo dochodzi się do siebie, ale chyba nie jest aż tak nasilony jak podczas porodu naturalnego. Ja teraz też wolałabym rodzić teraz poprzez cesarkę. Przynajmniej wiedziałabym co mnie czeka.
A tak dodatkowo - czy to prawda, że jeśli raz się rodziło poprzez cesarkę, to przy kolejnym porodzie trzeba podpisać zgodę na poród naturalny? Zdziwiło mnie, ale jeśli miałabym wybór, to nie podpiszę takiej zgody. Panicznie boję się bólu i myślę, że pierwszy poród naturalny w 35 roku życia, to nie najlepszy pomysł.

Julia, będzie dobrze! Najważniejsze, że mężowi zależy i zaczyna się starać. Mocno trzymam kciuki!!!

Rozmawiałam dziś z lekarzem. Jest znikome prawdopodobieństwo, że zarażę się ospą lub półpaścem, więc dziś już będę spać spokojniej. Dziękuję za słowa wsparcia :-)

Wróciłam od lekarza z dzidzią wszystko dobrze, nie czuje ruchów bo łożysko mam na przedniej ściance więc amortyzuje kopniaczki, a co do spadku wagi tez mam się tym nie martwić, ciśnienie wmiare uregulowane.

Ewelcia ja tez miałam takie bole że nawet usiąść nie mogłam i problem z położeniem, ale mi ginek powiedział że to nic groźnego tylko mam sie więcej oszczędzać i zrezygnowac z pracy. Ale powinnaś to skonsultować z lekarzem

julia.l super że po tym wszystkim co przechodzisz masz wreszcie dobre wiadomości,takie dodają nam sił a tobie jej dużo potrzeba.Bardzo się cieszę :-)
asiunia74 zawsze tak mówią że jak pierwsza cesarka to i druga też ale czemu????tego nie wiem:baffled:

co do cesarki to ja słyszałam że jak jedna to druga tez jak jest mały odstęp w ciążach dlatego lekarze po cesarce karzą dłużej czekać na kolejne dzieciątko, ale dokładnie nie wiem.

Synka pobandazowałam, ale zaraz ide go utulić i dostałam reprymende od lekarza że mam nie dźwigac i bardziej się osazczędzać:tak:

Siostra miała cesarkę, obecnie znowu jest w ciąży i się orientowała jak to z tą druga cesarką. Wskazanie do cesarskiego cięcia w drugiej ciąży jest jeśli od pierwszej cesarki nie upłynęły 2 lata, a po tym czasie to podobno można naturalnie.

reklama
dziewczyny cały dzień nie zaglądałam na forum a tu tyle postów że czytam i czytam i nie nadążam przetworzyć tylu informacji naraz...:-);-):baffled:
julia dobrze że z dzidzią w porządku w końcu jakieś dobre wieści :tak::happy:
ewelcia więcej leż skoro to ci pomaga ukoić ból :tak:
volcan mam nadzieję że wszystko będzie w porządku trzymam kciuki bardzo mocno :tak::-):sorry2:
nika dobrze że wyniki są lepsze :tak::happy:

a co do mojej grupy krwi to nie mam z mężem konfliktu oboje mamy Rh+ to nie wiem po co mam robić drugi raz wynik :confused::confused::confused::baffled: a karte serologiczną dostałam jak robiłam badanie na grupę na początku ciąży chyba kase chce wyciągnąć ode mnie :crazy:

Do góry