reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2009

Hej dziewczynki już południe zimo jak nie wiem co jesień się zbliża pełna para chyba już...Komary pochlastały moje dziecię mocno;-(wiecie może czym smaruje się dzieci konkretnie na komary!!!Tymi ma az spuchnięte bąble mocno naprawdę aż ma takie wypuklenia hmmm myślałam o maści fenistil mam krople ale sadze ze kropelki to bardziej na uczelnie... prawda?

Dzis na naszym mieszkanku był pan od szczelności gazu i okazało się ze gaz przecieka najprawdopodobniej na starej instalacja... i lipa jak ja mogę mieszkać jak ani ciepłej wody ani jak ugotować i jeszcze się pudrujemy mamy już wszystko na zicher zrobione i teraz trzeba od nowa kuc ścianę w kuchni na nowo malować i szpachlować Teraz niech to nam wymienia i dadzą odszkodowanie bo to w interesie stbsu było to zrobić mówię wam co my się mamy z ta przeprowadzka szkoda słów... wychodzi na to ze jeszcze z tydzień będziemy na starym adresie;-(

Z innej beczki teraz Jak ubierać dzieciaczki jak na dworze zimnota i wieje zastanawiam sie nad rajtuzami pod spodenki np,JA zakładam kurteczkę cienka czapkę cienka bluzeczkę na długi cienka koszulkę na ramiączka i sandałki pełne ale to w zimne naprawdę dni życzę miłej niedzieli;-)

reklama
Tymuniek, ja fenistil stosuję jak już ugryzie, ale Ada miała dopiero 2 ugryzienia od komara. Ogólnie to ja wieczorem włączam wtyczkę u nas w pokoju i otwieram drzwi od ady pokoju, także ogólnie komarów nie ma.

Co do ubioru, to ja myślę że spodenki typu jeansy wystarczą narazie, ale juz raczej nie sandałki tylko może adidaski. Ja czapkę będe zakąldać ze względu na te skłonne uszy Ady.

są wtyczki na komary też do dziecięcych pokoi, widziałam w Naturze, ale ja nie kupuję, bo u mnie ani jednego komara przez cały rok nie było

na ugryzienie komara można stosować fenistil, ale raz dziennie, można też w raz dziennie, w bardzo małej ilości użyć maść elocom

dziś jest zimno i Kuba był w bluzeczce na krótki rękaw, na to miał koszulę, spodnie dżinsowe i adidaski, czapki nie nosimy na razie, mamy cienkie bawełniane na tą porę roku, ale jakoś tak Kuba przyzwyczaił się do chodzenia z gołą głową, co do rajstop to na pewno nie będziemy nosić, chyba, że będzie taka trzaskająca zima, że nawet kombinezon nie wystarczy ;p
ja sama jeszcze chodzę na krótki rękaw, mimo, że ludzie chodzą w kurtkach albo swetrach ;]

edit: tak pomyślałam chwilę i nie wiem co się właściwie zakłada pod spodnie od kombinezonu? spodnie da rade? nie będzie dziecku ciasno czy nie wygodnie?

Ostatnia edycja:
Tymuniek ja na razie rajstop bym nie zkładała wystarczą na razie spodenki, czapek tez na razie nie wkładam.
U nas na razie szczególnie zimno nie jest, dzisiaj Zoska na spacerze miałą cienkie sztruksy, adidaski, koszulkę z kr rękawiem i cienki polarek.
Agnesiaa, jak jechaliśmy tylko do sklepu to nie ubierałam zoski w cały kombinezon tylko w sama kurtkę i dzinsy, jak tylko na spacer to wkłądałm jej cały kombinezon ale pod spodenki kombinozowe tylko rajstopki, zeby nie było jej ię ciężko ruszać

aha no to czyli i tak muszę zaopatrzyć się w rajstopki ;p
my w tamtym roku nie mieliśmy takiego kombinezonu jak teraz, tylko taki 'misiowy' ;] i spodnie pod nim też dobrze leżały, nienawidzę zakładać chłopcu rajstop ;p ale jakoś przeżyję ;]

bliżej zimy rozejrzę się co można kupić, rajstopki by mogły być, ale tylko jednolite, zaoszczędzę na spodniach :-D;-)
Ivaz a będziesz dziś w H&M?

tymuniek - nie napiszę nic nowego, bo u nas też wtyczka w kontakcie i komarów nie ma.... ;-)

ja dziś mam leniwą niedzielę ;-) :-D

p.s. rajstopek jeszcze nie nosimy i Jaś dziś bez czapki biega, ale dziś to juz naprawdę zimno...

reklama
Do góry