reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2009

Miroslava ja dzisiaj pierwszy raz byłam :-D bo koleżanka chciała iść i aż mnie ceny zszokowały :-D ale być może temu były takie wysokie bo dzisiaj była dostawa.

reklama
Napewno tak, ale wiem że np za Wybickiego jest fajny lumpik i tam można ładne ciuszki dostać, a jak była dostawa, to baby w kolejce przed otwarciem sklepu już stały:-D

M*R znam ten ból tez mi wychodza garsciami, ale wiem ze maja wyjsc wkoncu przez cale 9 miesiecy nie wypadaly, odrosna i bez tabletek tak polozna i lekarz twierdzi...w weekend jednak belisse kupie albo inny preparat....

ja na SB bylam i tez schudlam wtedy...ale teraz musze cos miec przy czym juz zostane na dluzej a wiele slyszalam o tej diecie M...

zaczne jak mlody do przedszkola wroci wtedy sama bede sie juz zywic :-)

dobry wieczór
mialam dzis zabawny sen-taki lekko zlodziejski:-D
snilo mi sie ze razem z moje malenstwo (czujecie???:-D) pojechalysmy
do stanow do jakiejs jej ciotki i...jak zostawili nas same bo gdzies wyszli to zaczelysmy zagladac im do szafek i szuflad:-D:-D:-Dpatrzymy a tam mnostwo rzeczy dladzieci (bo ta ciotka dzieci miala) i ja wyszukiwaklam ubranka a MM zabawki dla naszych corek.mialysmy to przemycic do polski:-D
a potem mialam 2 sen ze bralam udzial w biegu typu podchody na 10 km i wygralam :tak:biegalo sie z miejsca do miejsca,wyciagalo karteczki z info i do mety tak.
Sara, ale masz sny :rofl2: :rofl2: :-)
wczoraj poznałam kobiete(faceta) która zmieniła płec!!!!!
tzn urodziła sie jako chłopiec a teraz jest kobieta!!! kosmos jak dla mnie:-D:-D:-Dwyszło przypadkiem, ale on(a) sie tym wogole nie krepowała...a ja jak głupia cały czas patrzyłam na niego o sie zastanawiałam czy ptaszka uciał:-D:-D:-D
modroklejka, to miałaś niezły dylemat ;-)
Moja też się ciąga za uszy, ja znów czytałam ze to też jest oznaką ząbkowania. Jak dziecko boli ucho to oprócz tego, że się za nie łapie to też strasznie płacze
ja też czytałam o tym, moja Jula za uszko się ciągnie ostatnio bardziej - i jednego zęba już mamy :tak:
Maniulka ale ceny :szok::szok:
Ja to muszę poprosić ciocie żeby mi się po lumkach przeleciała ona to ma talent i potrafi wypatrzyć prawdziwe perełki (ubiera w nich 2 swoich wnuków :-D:-D siostra jej tylko daje pieniądze a to non stop coś kupuje) bo ja to nie umiem szukac .....:sorry2::sorry2:
Nom i mamy drugiego ząbka, druga jedynka !! :-)
madga, gratuluję ząbka
ja też nie umiem w lumpkach kupować :sorry2:
a swoją drogą to pochwalę się, że pomału wchodzimy w rozmiar 68:tak: Wiem, że większość z maluchów już dawno go nosi - albo już z niego wyrosłaale dla nas to sukces:-p
Co do diety nie pomogę - ze mnie Zu wszystko wysysa...
gratulacje dla Zu :-)
ja też diety żadnej nie znam, nigdy nie stosowałam, i na szczęście stosować nie muszę ;-)

u nas dzisiaj był okropny upał - miało być ciepło a było wściekle gorąco - a ja głupia ubrałam się w dżinsowe rybaczki, tyłek mi się prawie ugotował :baffled:
w ogóle jestem podenerwowana, bo w sobotę przeprowadzka - a tu jeszcze pakowanie nie zaczęte, nie mam jak pakować bo Jula ciągle na mnie wisi, a z drugiej strony jak zacznę, to gdzie to wszystko ustawię? toć nie będziemy na kartonach żyli...:sorry2: i niestety nie wyrobiliśmy się do końca z remontem - łazienka w proszku :-( więc mamy toaletę, a kąpać to się będziemy chyba w kuchni :baffled:

czesc dziewczyny,
czyzbym to tylko ja byla rannym skowronkiem, czy pisać Wam się nie chce???:sorry2:

U mnie masakra, w dzień kaszel mokry w nocy suchy-spac nie moge bo mnie w gardle drapie :baffled:

Poza tym skandal w mojej rodzinie-cioteczna siostra Święta i Ciepłe Kluchy- zazła w ciąże z chłopakiem, którego zna rok!!! jak dla mnie to nic wielkiego ALE jej mama a moja ciocia zawsze a zawsze gadała na mnie, że ja taka NOWOCZESNA ze z chłopakiem przed ślubem mieszkałam i to NIE PO BOŻEMU i napewno zajde w ciąże, a Martynka to taka dobra, bo ma w głowie poukladane, za chłopakami nie gania, szkoły piluje i wogóle same OCHY i ACHY, a ja to samo zło ( między nami jes 10 dni róznicy wieku-rozumiecie???)

A TU MARTYNKA ZACIĄŻYŁA!!! I W PAŹDZIERNIKU ŚLUB a ze moja ja i moja rodzina pochodzimy ze wsi- to wiecie jaki to skandal z brzuchem do ślubu iść :sorry2::angry::no:

co poza tym??? no już chyba w koćbu kupujemy meble do dużego pokoju, jak znajde link to Wam wrzucę jakie....

Szymon dostal rano chrupka- zjadł aż miło i nawet się obsłużyć umiał-zuch chłopak!!!

Sara- Ty to masz sny, nawet w nocy nie możesz przestać myślec o BB :-p

Justyna337- brawo dla Zu- 68 to poważny rozmiar, mój na styk wchodzi w 74 :baffled: jestem zła bo niektórych ubranek nawet raz na sobie nie miał i się okazuje ze jesienne rzeczy o rozmiarze 74 będą nieużywane, a ja będę musiała kupić wszystko od nowa....:wściekła/y:

M*R- ja to już prawie łysa jestem :sorry2: zbieram się iść do lekarza, bo to chyba nie jest normalne...ale jakoś mi nie wychodzi...czasu nie mam ;-)

miotlica- u nas tez podobnie, ZWYLKE jak ktoś mial cc to przy drugim tez tną, CHOCIAŻ znam dziewczyne która 1 syna urodziła przez cc a drugiego sie uparła i sama!!!:tak:

Myfa80-mnie nie pytaj, ja tam sie na żadnych dietach nie znam, nigdy nie stosowałam żadnej specjalnej, a jak po ciąży chciała szybko zrzucić kilogramy to zastosowałam własną dietę " MNIEJ ŻREĆ" - tak oczywiście do siebie mówiła, broń Boże do Ciebie :-)

ola_o gratuluję ząbka, ciekawa jestem kiedy u Ady się pojawi wkońcu one z jednego dnia :tak:

Póki co witam się z rańca, słoneczko świeci, a mnie głowa boli :-( Popijam kawkę i może przejdzie. Ada to rekordy dziś pobijała w nocy bo co chwilę smoczka szukała i się budziła a my razem z nią :baffled:

Planów na dziś nie mam konkretnych, pewnie to co zwykle.

Witam:-)
Martyna znowu świrowała w nocy i dwa razy do jedzonka a raczej do spania przy cycu się budziła,wstała o 7/30 a teraz już śpi
Ale miałam dzisiaj sny złodzieje,mordercy wszystko działo się wśród mojej rodziny koszmar:szok:
ATsonia no to cała wiocha pewnie aż huczy a plotkary mają temat :-D

Witajcie!
Wrócliśmy z kilutygodniowego pobytu we Wrocławiu - w tym czasie mąż remontował mieszkanko. Jeszcze mamy ostatnie poślizgi po robotach, powoli kończymy - musieliśmy zjechać, bo w końcu za tydzień szkoła chłopców.
Gratulacje dla wszystkich dzieciaczków z ząbkami!

reklama

U nas od rana masaaaaakra
:sorry2::wściekła/y: Oliwier drze sie okropnie:-( widze ze na dole kolejny ząb się będzie przebijał bo się kreska pojawiła.. Wczoraj byłam po całym dniu tak zmęczona... że.... przy podlewaniu kwiatków.... chciałam podlać SZTUCZNE KWIATY W WAZONIE!!!:-D
Nieprzytomna już chodziłam:zawstydzona/y:
Ale dziś od rana znowu ten maraton i do tego wyruszamy na szczepienie!!:crazy:

Ola, Magdalenka
gratuluje zabka:-) Ola napewno jakoś dacie rade z przeprowadzka..choc z dziećmi to inaczej już.. my mieszkaliśmy przez chwile bez łazienki ale byliśmy tylko we dwójke..
ATsonia no to dziewczyna wpadła jak śliwka w kompot:-D:-Dczęśto takie właśnie "cnotki" zachodzą na rach ciach w ciążę:-D
Ja brałam ślub w wieku 22 lat:tak: cała wieś myślała ze w ciąży jestem, no bo jak to w tak młodym wieku:-D
Po roku
od slubu (wtedy byłam w 2 miesiacu ciąży i nie było nic widac jeszcze i nikt nie wiedział), ide do sklepu (będąc u rodziców) a sklepowa się pyta
-"co tam się u Was urodziło:-) "
-No to ja odpowiadam że "Dom mamy juz ale jeszcze caly wykańczamy(zupełnie nie skojarzyłam że ona pyta o potomstwo, myslałam ze pyta po prostu Co słychac u nas...)"
- a ona do mnie ale ja pytam jaki berbeć tupta po waszym domu.... dziecko, czy mamy dziewczynke czy chłopaka:confused::confused::confused::confused:
-wiec mówie do niej "Ale jakie dziecko???":-D:-D:-D robiąc przy tym zdziwioną minę:-D:-D
A ona a myślałam że wy macie już dawno bobask:zawstydzona/y::-D:-D:-D
Wybrechtałam ją i tyle.. Ale ludzie to faktycznie mają różne pomysły.. Wróciłam zszokowana z tego sklepu i od razu mojej mamie powiedziałam że już pewnie od jakiegoś niecałego roku jest babcią ale o tym nie wiedziała:-D:-D:-D:-D

o wypadaniu wlosów nawet nie mówicie.. leca mi okrooopnie:-( ale i tak mam geste... :tak: jeszcze:baffled:

Sara Ty kradziejko:tak: A lumpków zazdroszcze!! nie wiem gdzie w wawie coś takiego znaleść, bo u mnei w tym małym miasteczku są tylko angielskie końcówki i używane ale licza jak za zboże:baffled:
Vinniki dobrze ze juz w domku:tak:

na wiecej na razie nie odpisuje bo musze lecieć zrobić porządek z nogami-oporządzić je:-D a po 12 szykowanie na szczepienie:tak:

Do góry