reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2009

reklama
Hej dziewczynki,
melduję,że u nas wszystko ok i że przez następne 3 tygodnie raczej nie będzie mnie na bb. Niemniej jednak proszę nie usuwać mnie z wz:tak:Nadal mam w gościach siostrzeńca, więc staramy się spędzać czas poza domem, aby mu jakkoś pobyt u nas urozmaicić, a w sobotę wyjezdzamy na 2 tygodnie do Polski:tak:.
Pozdrawiam Was wszystkie.pa

Justyna plus cc nie na zimno to ze jak sa skurcze akcja zaczyna sie to wytwarzane sa hormony odpowiedzialne za porod potem laktacje , dziecko tez przygotowuje sie do wyjscia noi jest najczesciej juz gotowe, to wszytsko na plus , macica potem podobno lepiej obkurcza....... minus , ze dziecko moze zejsc do kanalu rodnego , poza tym wszytsko na szybko jest......

na zimno plus ze lekarz spokojnie wszytsko moze robic bez pospechu, minus nie wiadomo czy dziecko gotowe jest nagle wyciagane, a co do skurczow to moze lekarz mial na mysli fakt ze wiecej krwi moze poleciec bo jak sa skurcze to jasne ze i krwi wiecej przy przecieciu macicy....ale sie napisalam...

mi dobry lekarz powiedziel ze jesli mialam pierwsza cc to odemnie zalezy decyzja jak urodze kolejne dziecko, jesli maluszek nie ma wiecej jak 3,5 kg i blizna jest gruba (na usg mialam sprawdzana mialam 4 milimetry i podobno to dobry wynik byl) to moze rodzic dziewczyny ktore rodzily drugi raz po cc sn chwala sobie, ale zawsze istnieje ryzyko rozejscia sie blizny....poza tym druga cc najczesciej jest lzesza szybciej sie dochodzi do siebie tak bylo u mnie przynajmniej.....ale sie rozpisalam....

Myfa co do diety to ja byłam na SB i sobię chwalę, a Montignac jest bardzo podobny do niej.. Jak się człowiek nauczy indeksów glikemicznych to myslę że dieta jest najlepsza ze wszystkich.. Mozna baaardzo dużo jeść różnorodnych rzeczy... Ale dieta nie bedzie monotonna jesli się przyłozych do tych indeksów..:tak:

Pamietam , ze w Siedlcach tez fajne takie kiedys byly, ale z tego co mi kolezanki owa tez juz wsio podrozalo....jedynie chyba dyskont w centrum jeszcze jest fajny, ale tam czesto handlary przyjezdzaja i w dzien dostawy potrafia sie szarpac o rzeczy - straszne....

W siedlcach lumpków od groma na każdej ulicy ze 2 !!!:szok::szok:
a to prawda ze w dzien dostawy to lepiej nie chodzic ludzie z WORKAMI przychodza laduja co sie da co wychwyca a potem stoja na boczku i przebieraja co ladne zostaje co zle odrzucaja, nawet w jednym dyskoncie jest info ze na zakupy za 300zł 5 % znizki za 800zl 10% znizki ... a potem sprzedaja takie rzeczy na allegro ..... a to ze 2 kobiety potrafia sobie 1 rzecz wydzierac to standard, jak drzwi otworza to ludzie sie pchaja jakby zloto za darmo rozdawali ....:angry::angry::angry: także masakra .... czlowieka potrafia stratowac

Kitki moj tez ladnie spal i super zasypial a od 1,5miesiaca za nim zasnie to wybudza sie ze dwa razy a potem w nocy tez sie budzi a juz cale nocki przesypial.
Moze to skok rozwojowy:confused:
Kupilismy wreszcie balonik dmuchany Helem:-Dno radosc Szymon mial nieziemska!!!
Juz kiedys szukalam tych balonikow i nie moglam znalesc a tu dzis w sklepie patrze sa i wzielam!!!ciekawe jak dlugo bedzie mial bo on pazury w pija w niego chociaz ma krotkie:nerd::rofl2:.

Ewelcia oby balonik wytrzymał jak najdłuzej:-) my kupilismy tydzien temu i juz jest flak:wściekła/y: myslałam ze wytrzyma ze 2-3 tyg a tu lipa, Nadia nawet sie nie zdarzyła nim wybawic. Musze znów jechac nad morze by kupic bo u nas w miescie nie widziałam

Wpadam tylko na chwilkę zobaczyć, co u Was.

Co do cc, to mój lekarz twierdzi, że w szpitalu, w którym miałam robioną cesarkę jest tak przyjęte, że jeśli ktoś pierwsze dziecko urodził przez cc, to kolejne na pewno też będzie przez cięcie. Ze mną na sali była dziewczyna, która miała drugą cesarkę i twierdziła, że dużo gorzej ją przechodzi niż pierwszą, dłużej dochodziła do siebie, była bardzo słaba - tak, że to ja śmigałam dla niej po mleko dla dziecka, itd. Tak, że chyba nie ma reguły jak to jest z drugim cc.

Co do diet, to zastanawiałam się nawet, czy jakiejś nie stosować (w sumie to wyglądam szczupło, ale kształt brzuszka jeszcze nie bardzo płaski;-)) - tyle, że mnie brakuje cierpliwości i pewnie nie dotrwałabym do efektów:baffled:

W sobotę wróciliśmy z grilla o 1.30 - tak, że impreza była na całego, Natalię zostawiliśmy z babcią, która była zachwycona, że Mała zasnęła w łóżeczku w 15 minut.

Caro - życzę dobrego pobytu w Polsce!

Ostatnia edycja:
Przeczytała wszystko ale tak pobieżnie :baffled: jakoś mi się nie chce.
Sara fajny interes muszę przyznać :tak: ja wiem że w Sopocie w lumpeksie można całe worki np. Nexta kupić może pojadę i zobaczę co tam jest ciekawego i po ile. U Nas to nie ma lumpków na kg tylko na sztuki i dosyć drogo wszystko tam jest, na tyle drogo że w przecenie nowe wychodzą taniej. Ale w mieście 12 km dalej jest dużo lumpeksów ale nigdy w nich nie byłam ;-) być może trzeba się przejechać i też mini biznes zrobić :-D bo tam też na kg ;-).

ja tez doczytałam ale humorku raczej nie mam na odpisywanie, mama mnie dzis strasznie wkurzyła, w efekcie przez nia posprzeczałam sie z pawłem i niedawno poszedł na piwo z kumplem:baffled: No i jeszcze mam @ i wszystko mnie boli:-(
poprostu zyc nie umierac:rofl2:

reklama
Dziewczyny wlosy mi garsciami wychodza:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:bylam dzis w aptece i zainwestowalam 35 funtow w tabletki ponoc rewelacyjne ,tak pan farmaceuta twierdzi...zobaczymy ponoc poprawiaja ukrwienie skory glowy itd...
Jesli to nie pomoze to scinam wlosy:baffled::baffled::baffled:,nie nadazam odkurzac:baffled:wszedzie lezy moja peruka:oo2::sad:.
.
Mi włosy też wychodziły garścami, do tego stopnia, że miałam prześwity, ale poszłam do dermatologa i tam dostałam 2 płyny do wcierania w skórę i tabletki i wiecie co, normalnie włosy mi odrastają jak szlone:tak::-)
Przeczytała wszystko ale tak pobieżnie :baffled: jakoś mi się nie chce.
Sara fajny interes muszę przyznać :tak: ja wiem że w Sopocie w lumpeksie można całe worki np. Nexta kupić może pojadę i zobaczę co tam jest ciekawego i po ile. U Nas to nie ma lumpków na kg tylko na sztuki i dosyć drogo wszystko tam jest, na tyle drogo że w przecenie nowe wychodzą taniej. Ale w mieście 12 km dalej jest dużo lumpeksów ale nigdy w nich nie byłam ;-) być może trzeba się przejechać i też mini biznes zrobić :-D bo tam też na kg ;-).

Agusia, znam to miasto, pochodzę z niego:-D ale powiem Ci że ja mało kiedy po lumpkach chodzę:szok:

Do góry