reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2009

irmaa- no kurde własnie ma ząbki dwa!!! ale mi się zrymowało :-D 9 lipca wyszła prawa jedynka na dole a 13 lipca była juz lewa jedynka na dole-MASAKRA!!! Szybki ten mój chłopaczysko!!! Zaraz zacznie mi laski do domu sprowadzać :-);-):-D

no to szybki ten Twój łobuziak :tak::-D a chyba najmłodszy z naszych dzieciaczków :sorry2: ehh ciężki nasz żywot, ledwie kolki się skończyły a już im zęby rosną i znów marudzenie :sorry2:;-):-D

reklama
Panie Boże- dziękuję za dziecko, które nie miało kolek i bezboleśnie przechodzi ząbkowanie :-D:tak:;-) a innym mamom zyczę cierpliwości !!!

ATsonia gratulację ząbków, naprawde szybki chłopak z tego Twojego synka,u mojego starszego synka też ząbkowanie przebiegało bezboleśnie ale nieco później miał 5,5 m-ca, za to ja dostałam późno zębów, mama opowiadała że dopiero jak rok skonczyłam wyszedł mi pierwszy ząb

ATsonia, dwa ząbki to już nie lada wyczyn :tak::-)
Ja dziś się mało udzielam, bo cały dzień gdzieś chodziłam :tak:
Wieczorem pojechaliśmy na lody z czekoladą wedlowską :tak: Ada była bardzo grzeczna, patrzyła z apetytem na to co jemy.

Jaka jestem zła!!!! :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: nie mam artykułu do pracy mgr i nie ruszę jak tego nie znajdę:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: co tez mi przyszło do glowy-wybrac taki temat!!!! taka ambitna chcialam być-a teraz same problemy:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Idę nie będę Wam psuć humoru...

A ja nie wiem czy Patrycji idą ząbki czy nie :confused: jakieś dwie białe kropki widać na dole ale nie wiem czy ząbki wychodzą ;-) jak na razie objawy ząbkowania to ślinienie się oraz takie jakby przeżuwanie ;-) jak jadę butelką Patrycji po dziąsłach to jest szczęśliwa ;-) nie płacze ani nie marudzi, oj mam nadzieję że nie będzie się męczyć przy ząbkowaniu jak nie męczyła się z kolkami ;-);-). He he Patrycja dzisiaj nakrzyczała na Roberta :-D:-D:-D bawił się z nią i się śmiała, podnosił jej nogi do góry i na dół, później całował jej brzuszek i jak się zdenerwowała za 5 razem :-D to nie był płacz to był krzyk :-D jak skończył to się uspokoiła, potem się położył i podniósł ją do góry to w ogóle dostał od Patusi opierdziel :-D:-D.

Niby Gabrsyia absorbująca nie jest aż tak a ciągle brak mi czasu na forum:baffled:

Teraz Kluska jeszcze śpi a ja nadrabiam...przy okazji szukam ciuszków i kombinezonu zimowego na allegro.
M. w pracy ale dziś wróci n obiad wobec tego muszę coś wymyślić.:-)
Zapowiada się upalny dzionek...kilka godzin pewnie przesiedzimy w parku.
Wczoraj byliśmy w Kurniku i Środzie Wlkp. Planujemy gdziś pod Poznaniem kupić mieszkanko ale jeszcze dokładnie nie wiemy gdzie.

Wkurza mnie ta anonimowość ludzi w dużych miastach. Niby każdy uprzejmy ale z takim dystansem podchodzi do rozmów że szok! Myślałam że poznam jakąś mamę na spacerach a tu lipa. Każdy zajęty sobą i swoimi sprawami. A ja ostatnio cierpię na brak spotkań towarzyskich. Większość moich koleżanek po studiach rozjechała się do swoich domów i wychodzi na to że w Poznaniu znam tylko kilka osób...

karolka84- uwielbiam poznań- to było moje wymarzone miasto do studiowanie...lecz nie wyszło.

Ja na szczęscie mam pod reką dwie siostry-wiec zawsze jak mi się nudzi to dzwonię i one już za 5 min są!!!

MR- wiem co to znaczy mieć spokojne dziecko- ja jestm przeszczęśliwa, bo moge wszystko w domu zrobić, ugotować, i tak jak u Ciebie-mój Szymon tez tylko stęka jak czegoś chce-zwylke jest to oczywiście jedzenie!!! A zabawki interesuja go, ale krótko-woli patrzec jak robię cos w kuchni-dlatego nośzę go wszędzie na leżaczku i jest zadowolony.

reklama
Myślę, że teraz to już te nasze dzieciaczki to nam pozwola na coraz więcej. Widzę to po Adzie choć przylepa z niej nieprzeciętna :-D

Dzień u nas zapowiada się ładnie, Adka zjadła już deserek i bawi się słoniem, ja pije kawusię przy otwartym oknie (póki cisza). Zaraz chyba zbiorę się na tą pocztę, by odebrać paczkę z wczoraj. Czeka mnie też kancelaria i dokończenie formalności z chrztem.

Do góry