reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2009

reklama
Kurde napisąłam posta i mi wcieło:angry: wiec w skrócie - u nas nudy, nic ciekawego sie nie dzieje, byłam z mała na spacerze od 11-17 i teraz padam na pysk od tych upałów:baffled:

Pisałam do Madzik - nie odzywa sie bo jakis czas była u rodziców a teraz jest zajęta remontem w domu, a dokładniej malowaniem. Podczytuje forum ale nie ma kiedy odpisac. Ciągle cos robi, ogólnie u nich ok - Oliwierek jest zdrowy i grzeczniutki. To chyba tyle :-)

Wyjezdzamy dopiero w piatek w nocy a ja sie juz pakuje :-D:-D:-D No ale nie bedzie nas 6 tyg. wiec jest co pakowac :tak: jak narazie poprasowalam i spakowalam swoje rzeczy tzn jeszcze nie wszystko ale prawie;-) (kazdy zaczyna od pakowania maluchow a ja na odwrot:-D) Juz mam przyszykowane ciuchy D do prasowania (ale juz mi sie nie chce:-p) Malej ciuszki prasuje od razu po praniu tak wiec tylko wyjme z komody i wpakuje do torby ale to juz jutro:tak: Jak narazie mysle zebym o niczym nie zapomniala.. Na piatek zamierzam tylko zostawic dopakowywanie zapomnianych rzeczy:-D A wieczorkiem wkoncu musze zrobic paznokietki:-)

ja od przyszłego tygodnia też będe rzadziej zaglądać bo zaczynamy remont u teściów bo będziemy się do nich przeprowadzać:baffled: nie usmiecha mi sie bo teraz mieszkamy sami i nikt w nic sie nie wtraca ale co zrobić tescie mają swoje lata, 3-ke dzieci wszyscy wyfrunęli z gniazda i zostali sami. Potrzebuja pomocy wiec zdecydowalismy z mezem ze to my sie przeprowadzimy. ciekawe ile czasu zajmie mi zaklimatyzowanie sie zebym poczuła sie tam jak u siebie:baffled: narazie chcemy zrobic dach i 2 pokoje a w przyszłym roku łazienke i kuchnie, potem 3 pokój i tesciów pokój. zobaczymy jak to będzie bo z jednej pensji i tak bedzie ciezko a tu co roku kredyt trzeba bedzie wziac:baffled:

Hej, dawno się nie odzywałam, bo czasu brak :/

W skrócie: u nas jest niestety alergia (skaza białkowa? albo coś jeszcze), Tadzio ma brzydkie policzki i czoło + parę zmian na nóżkach i rączkach. Niestety go to trochę swędzi i sie maluszek drapie:-( no ale poza tym jest grzeczny i wesolutki, wyrasta z rozmiaru 74:szok: na długosc oczywiście, bo na szerokosc wszystko za duze:-DWazy 6300g.
Ja ciagle go karmie moim mlekiem (odciaganym), jestem na scislej diecie (beznabiałowa bezglutenowa):baffled: ale mam zamiar jeszcze karmic do pazdziernika (jak się uda) - na 17 wrzesnia mamy wyznaczony termin operacji na podniebienie, tak więc liczę, ze to moje mleczko pomoze mu nie chorowac i ten termin będzie pierwszy i ostatni:tak:
Z mezem super, ma coraz lepszy kontakt z synkiem:tak: Jak wraca z pracy to maly nawet jak jest zmęczony, tak się smieje do niego i cieszy, ze az zazdroszcze:-D

Dobra, koncze, co jakis czas podczytuje, jak dam rade, bede sie odzywac!!

Hej, dawno się nie odzywałam, bo czasu brak :/

W skrócie: u nas jest niestety alergia (skaza białkowa? albo coś jeszcze), Tadzio ma brzydkie policzki i czoło + parę zmian na nóżkach i rączkach. Niestety go to trochę swędzi i sie maluszek drapie:-( !!

U Nas tak samo:-( tylko my mamy już stwierdzone AZS:-( dlatego dostaje Nutramigen a i rozszerzenie diety jak dobrze pójdzie to dopiero od 5 miesiąca przy takim zmianach:-(

reklama
Właśnie nadrobiłam ten wątek ;-) przeglądam sobie teraz allegro, szukam krzesełka do karmienia, i drugiej spacerówki (mniejszej ;-) taką żeby bez problemu weszła do bagażnika ;-)). Moja malutka teraz ma swoje godziny spania ;-) jak wstanie to ją wykapię dam butlę, trochę się pobawimy i lulu ;-). Ostatnio chodzi później spać, ale za to ma uregulowany dzień, raczej stale godziny drzemek i jedzenia :-). na bank śpi zawsze o 12 i około 18 :-D.
Moje maleństwo będzie Ciebie tutaj brakowało.

Do góry