reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2009

reklama
Byłam wczoraj u lekarki z bólem karku :confused: kręgosłup mnie tak boli że szok :confused: nie mogę wytrzymać z bólu, cały czas prawie tak na boki macham szyją to mniej boli :confused: dostałam skierowanie na RTG. Byłam dzisiaj w Gdańsku i mi nie zrobili :angry: bo jednej pieczątki brakowało, dodatkowo moja babcia też jechała na czegoś tam prześwietlenie i u niej się czepiali że nie ma napisane w jakim celu ma być to prześwietlenie :angry: normalnie wściec się można, i w poniedziałek jedziemy drugi raz. To oni powinni zadzwonić do naszej przychodni i to załatwić między sobą...a nie że pacjent Bóg wie czemu winien nie zostaje przyjęty... . Oprócz tego lekarka stwierdziła u mnie powiększoną tarczycę i przypisała mi usg tarczycy, no i w związku z tym że wypada mi dużoooo włosów (garściami :confused:) przypisała badanie krwi, bo się boi że mogę mieć niedokrwistość. Eh cała jestem do wymiany po ciąży :-D. Ale to jest chociaż jedna lekarka którą znam która pracuje w tym zawodzie z powołania...druga w naszej przychodzi też jest super, ale do niej to jest przypisana Patrycja i też zawsze wszystko wyjaśni itd. :-) więc na lekarzy w mojej przychodni nie mogę narzekać ;-)

Agusia normalnie jakas paranoja.. bo brakowalo pieczatki to nie zrobili..:baffled: tez bym sie wsciekla:no:
Mi tez strasznie wypadaja wlosy:confused:

I dostalam dzisiaj druga @ a juz wczoraj sie zastanawialam czemu jej nie ma:-D Jak narazie jest dosc regularnie ale to chyba dlatego ze biore tabletki zawsze to mialam raz na 2 miesiace czasami co 2 tygodnie:dry: pogubic sie mozna bylo..

Z wypadaniem włosów to katastrofa, nawet teraz jakiś mi na klawiaturę spadł :-D:szok:...lekarka mi mówiła że może to tylko niedobór witamin, ale że nie ma co przypisywać mi na razie witamin jak to może być niedokrwistość. Jutro będę miała wyniki ehh ciekawe co tam będzie...oprócz tego pobrali mi krew na magnez, żelazo, tarczyce i coś tam jeszcze :-D ojj dużo probówek.
Co do prześwietlenia to mogłam im dowieść przecież kartkę z pieczątką przy odbiorze :angry: tak mi powiedziała pani w szpitalu na przeciwko, ale tam to nas w ogóle nie przyjęli (nie wiem dlaczego, bo przecież mam prawo sobie wybrać gdzie chce mieć RTG) wszystkich po kolei odsyłali do szpitala po drugiej stronie... . Gdybym była tam z moją mamą to pewnie bym już była po rentgenie, bo ona pracuje w służbie zdrowia i zna prawa pacjentów...i jej to by nikt tam nie wcisnął "a bo musiałbym to płacić z własnej kieszeni..." :angry:.

Moje maleństwo polega ona na tym ze jesz generalnie warzywka i białe chude mięsko :) jak chcesz zaczać to daj znać to CI na PW pare przepisó wyśle :) naprawde można smacznie zjeść! i sie najeść :) i sie chudnie :p :)
Dieta SOUTH BEACH :) :)

Miroslava - mam nadzieje ze teraz będzie ok :)

Moje maleństwo polega ona na tym ze jesz generalnie warzywka i białe chude mięsko :) jak chcesz zaczać to daj znać to CI na PW pare przepisó wyśle :) naprawde można smacznie zjeść! i sie najeść :) i sie chudnie :p :)
Dieta SOUTH BEACH :) :)

Miroslava - mam nadzieje ze teraz będzie ok :)

nie nie ja tylko tak z ciekawosci pytam;-) dzisiaj sie wazylam i na wadze wybilo 53kg:-p wiec juz sie ciesz tak moze zostac byle tez brzuch troche spadl ale na to to trzeba cwiczyc a tak mi sie niechce:dry::-D

Agusia, a do kogo chodzisz?? Bo mi teraz włosy też garściami wypadają, mam już tego normalnie dosyć. Znalazłam u siebie w aptecze taki płyn, który mi kiedyś dermatolog zapisała na wypadanie włosów, na szczesci ma termin ważności do przyszłego roku, więc sobie tym psikam 2 razy dziennie a do tego zażywam H-pantoten...niedługo będę łysa:-(

reklama
Witam

Jestem wykończona i nie mam już sił:-( mały ciągle traci na wadze i teraz waży 5700:-( dzisiaj pobierali krew z główki i jak sikło że ciarki mnie przeszły, ale twarda baba jestem i byłam z Nim cały czas jak przy każdym badaniu czy nawet przy nakłuwaniu uszu. Nie wiem dlaczego ale inne matki wypraszaja z gabinetu zabiegowego nawet do welfronu a ja zawsze moge być z dzieckiem bez żadnych problemów - i bardzo dobrze.

Do góry