reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2009

Moonik super ze trafilas na normalnego lekarza:tak: A co z malutkim ze bedzie mial rehabilitacje? Moze pisalas juz o tym ale jakos nie pamietam:sorry2:

A ja nie wiem czy czasem mojej malej jakis zabek tez nie idzie:confused: chociaz ostatnio lekarz jak sprawdzal to powiedzial ze nie ale przez pol dnia mala tak marudzila (slinila sie jak nigdy) ze szok. jak wkladalam jej palca do buzi zeby sprawdzic to tak zagryzala mocno.. tak samo pcha raczki do buzi i je gryzie:baffled: wczesniej lizala sobie paluszki raczki a dzis zauwazylam ze je gryzie:confused: Posmarowalam jej dziaselka zelem na zabkowanie i po chwili byla juz spokojniejsza.. sama nie wiem czy to przypadek.. Wiec jak byla juz grzeczna wykapalam ja i jak wsadzilam tylko butle z mleczkiem to zasnela nawet 10ml nie wypila:confused: No i cos tam wyczowam na dziaselku ale to tak jakby 3 zabek a przeciez najpierw wychodza jedynki.. chyba juz schizy mam:baffled:

Gosia super ze na usg wyszlo wszystko ok:-) Teraz juz mozesz spac spokojnie:tak:

Miotlica Milej zabawy na weselu:blink:

Dzis mamy dwoch solenizantow ;) moonik miotlica buziaczki dla brzdacow ;)))

Ostatnia edycja:
reklama
Moje maleństwo, Adi dokładnie tak samo się zachowuje. Jak go przed 20 min trzymałam na rękach to zaślinił mi jakieś 10 cm kw bluzki:szok:, paluchy też gryzie, wogole to pcha sobie wszystko do buzi i "ciumka", tylko czekam kiedy wyjdzie pierwszy ząbek....

A co z Julią??? odezwała się, bo ona do tego szpitala pojechała....wiecie cos>?
Jeszcze sie chyba nie odzywala:no: mam nadzieje ze u nich wszystko wporzadku:tak:

Moje maleństwo, Adi dokładnie tak samo się zachowuje. Jak go przed 20 min trzymałam na rękach to zaślinił mi jakieś 10 cm kw bluzki:szok:, paluchy też gryzie, wogole to pcha sobie wszystko do buzi i "ciumka", tylko czekam kiedy wyjdzie pierwszy ząbek....
Ja szczerze mowiac wolalabym zeby mala jeszcze nie zaczynala zabkowac:sorry2: taki szczerbolek fajny jest:-D
No ale dzis czytalam ze zabkowanie moze zaczac sie w 3 miesiacu a zabek wyjsc np w 6-7..:baffled: wiec meczarnia..:dry: A czasami to jeszcze pozniej..

Miki przynajmniej już 3 tygodnie ślini się niemiłosiernie gryzie ręce, a brodę ma oszczypaną okropnie. Podobno z ząbkami jest tak, że jeśli rodzice mieli wcześnie to dzieciątko może to "odziedziczyć"

Miki przynajmniej już 3 tygodnie ślini się niemiłosiernie gryzie ręce, a brodę ma oszczypaną okropnie. Podobno z ząbkami jest tak, że jeśli rodzice mieli wcześnie to dzieciątko może to "odziedziczyć"
Ja podobno miałam pierwszego ząbka przed 3 miesiącem więc u nas chyba to rodzinne po mnie:-)
Moje maleństwo mojemu synowi najpierw wyszła dolna dwójka,więc wszystko możliwe :tak:
No Julia cos sie nie odzywa kurcze co z nimi:baffled:

Gosia-wspaniale ze USG wyszlo dobre-teraz mozesz spac spokojnie:tak:
Miotlica-wytancz wszystkie emocje na weselu-i niepokoje i radosc:tak:
Maniulka-ucaluj mala za tego zabka.Ja dzis zagladam w paszcze Juli a tam przeswituja dwie dolne jedynki-zawolalam meza-maz przyklepal ze tez je widzi.Ciekawe kiedy sie wyrzna;-)

Moje maleństwo no Patrycja to aniołeczek ;-) dzisiaj spała na dole w sypialni moich rodziców od 11:30 do 15:00 :szok: aż chodziłam co chwile do niej zobaczyć czy ona śpi czy co :-D w tym 3 razy może poszłam dać jej smoczka ;-) potem o 18 miała drzemkę pół godzinną, pewnie dalej by spała ale chciałam ją nakarmić przed wyjazdem więc po jedzonku się przebudziła. Teraz poszła spać przed chwilką ;-). Dzisiaj moja ostatnia noc bez męża :-D jutro już będziemy razem spać, tylko że u teściów :confused: szczerze nie wiem gdzie my się tam pomieścimy...(maja duży dom, ale 10 dzieci bez Roberta) hmm kiedyś z Robertem po jakieś imprezie znieśliśmy sobie materace z strychu i spaliśmy na podłodze to teściowa obudziła nas o 6 że nam pewnie nie wygodnie :confused: i mówiła żebyśmy się do jakiegoś łóżka już wolnego położyli, bo ktoś tam do pracy pojechał, eh a tak miło się spało :-D. Jutro to moim rodzicom oddamy stary pokój Roberta a co z nami to nie wiem :-D zresztą nie podoba mi się ten pomysł nocowania tam :confused: chcę już niedziele mieć. Postaram się częściej tu zaglądać od niedzieli :tak: ale zniknąć na dłużej to napewno nie zniknę :-D he he nie pozbędziecie się mnie :-D.

A juz powinnam miec kolejny (3) okres i narazie cisza.Jak zwykle strach czy nie jestem w ciazy.Teoretycznie nie ma podstaw do tego ale w praktyce wystarczy jedno jedyne nasionko...Wogole to mam jakas awersje do ciezarnych i brzuszkow.Jakos mocno jestem na NIE dla kolejnej ciazy,wielkie ciazowe brzuszysko mnie odrzuca.Odwiedzja mnie co jakis czas klientki ktore kupuja moje ciuszki ciazowe na allegro i zawsze jak widze jak stekaja by wdrapac sie na PIERWSZE pietro to im wspolczuje co chyba widac bo jedna babka na moja mine strzelila z tekstem "juz odliczam dni do konca":-pI wogole wkurza mnie ze model szczesliwej rodziny wedlug niektorych to dwojka dzieci-co za bzdura!My nawet BEZ Julitki bylismy bardzo szczesiwi z mezem i fretusia!Teraz Juli jest naszym swiatem i nikogo nam wiecej nie trzeba.Za 2-3 lata mamy zamieniac mieszkanie na wiekszy metraz-na trzy pokojowe bo teraz mamy dwa i wnerwiaja mnie teksty mamy i tesciowej w stylu ze w sam raz na drugie dziecko.A jesli my nie chcemy drugiego dziecka to co?foch???

reklama
Maniulka gratulacje dla Martynki :tak: Patrycja się już tak ślini że ho ho właśnie muszę jej zamówić śliniaki ze ściągaczem zakładane przez szyję. Moja ciocia takie ma sprowadzone z Niemiec i super rzecz :tak:
Miotlica udanego weseliska ;-) My idziemy na wesele w lipcu i jeszcze nie wiem co zrobię z malutką. Moi rodzice też będą na tym weselu, a jakbyśmy zawieźli ją do teściów to bym się martwiła całą noc :confused: może nie przez teściów bo oni to by się może i dobrze zajęli wychowali w końcu 11 dzieci, ale przez tych młodych :confused: siedzieli by przy niej do 2 i nie dali jej zasnąć :confused: (jutro właśnie się tego boję ale jak historia się powtórzy to już nie będę tak spokojna jak ostatnio...). Chyba zostawię Patrycję u siostry mojego taty, mieszka w tym samym mieście, ma miesiąć od Patusi starszą córeczkę więc napewno sobie poradzi ;-) no i zawsze będę miała blisko do Patrycji (wesele jest w mieście w którym mieszkam) :-).

Do góry