reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2009

KROCHMAL RZADKI: łyżeczkę mąki ziemn. rozmieszaj z odrobiną wody i wlej do pół litra gotujacej się wody. Chwilkę pogotuj, wlej do wody przygotowanej do kąpieli. Bez olejków i płynu do kąpieli. W tym wykąp Niunię. Po umyciu nie spłukuj.

reklama
Gabrysia dziś strasznie marudna...już nie wiem o co jej chodzi...Może to ta zmienna pogoda:baffled: cały dziń popłakuje. Zdrzemnęła się tylko 2 x po pół godzinki. Miałam dziś wszystko spakować na jutrzejszy wyjazd ale nie mam rąk wolnych ani spokoju. Teraz bujam ją nogą w leżaczku....

Mój mały bardzo marudzi od wczoraj po szczepieniu i jeszcze stan podgorączkowy ma:-(
To tak jak Lenka- też marudna po wczorajszym szczepieniu, ale gorączki na szczęście nie ma. Ale bardzo mało dziś zjadła, od rana tylko 350ml i śpi też kiepsko. Na spacerze też n ie byliśmy, bo wieje strasznie i co chwilę pada:-( Oby tylko do niedzieli się wypogodziło.

KROCHMAL RZADKI: łyżeczkę mąki ziemn. rozmieszaj z odrobiną wody i wlej do pół litra gotujacej się wody. Chwilkę pogotuj, wlej do wody przygotowanej do kąpieli. Bez olejków i płynu do kąpieli. W tym wykąp Niunię. Po umyciu nie spłukuj.

Znalazlam juz przepis na krochmal w necie ale dzieki:tak:
Tyle ze ja uzylam szamponu:szok: I umylam jej tez w tym glowe:-p Nie wiem czy dobrze ale wykapalam ja zanim napisalas a w necie nie bylo nic napisane ze bez plynow:baffled: Tyle ze nie smarowalam ja juz oliwka Ale chyba nic sie niestanie.. Skorke ma rzeczywiscie teraz gladziutka.. zobaczymy czy to zniknie..

Moje maleństwo i jak tam Amelka? Jest trochę lepiej? Patrycja źle reaguje na oliwkę, ja ją smaruję parafiną ;-). Lekarka mi mówiła że oliwka może trochę uczulać, ale pewnie u Twojej małej jest już sprawdzona :-).

Mala juz spi;-) Tyle sie naogladalam i naczytalam w necie ze jestem prawie pewna ze to potowki:-( tylko nie wiem jak ja moglam ja tak przegrzac i dlatego biedna taka marydna bo potowki podobno troche pieka..:-(
Po 1 kapieli chyba nie minie ale od dzis kapie ja w tym poki wszystko nie zniknie:tak:
Agusia a ty tez nie uzywasz przy tym plynow i szamponu?? i myjesz jej w tym glowke??

Moje maleństwo mój maluszek ma bardzo wrażliwą skóre i jest uczulony na oliwke i ja smaruje Cetaphil MD, ładnie natłuszcza a jest bardzo dobrze tolerowany:tak:

Moje malenstwo jak kąpiesz w krochmalu to tylko w krochmalu i niczym więcej i główke też się myje w tym, ja stosuje to starszemu:tak:

Moje maleństwo jak kąpie w krochmalu to nie używam niczego dodatkowo, ale jak użyłaś to chyba nie powinno to malej zaszkodzić ;-).

reklama
pisałyście już ale ja nie zdążyłam. moja Zuzia nie lubi leżaczka...:-(mam taki:
WÓZKI DZIECIĘCE, FOTELIKI SAMOCHODWE, WSZYSTKO DLA DZIECI - Mamaija - Najlepszy sklep z artykułami dla dzieci nie kupowalismy tylko teść nam przywiózł od brata męża ze stanów. ale niestety sie nie sprawdza, bo malutka musi w nim siedzieć i wydaje mi się, że jest dla niej niewygodny. nie płacze (z resztą jak się denerwuje to nigdy nie płacze tylko wyma****e rączkami i nózkami i kwęka, dopiero jak ją wezmę na ręce to zaczyna wyć:tak:tak samo jest jak za długo leży na macie czy na naszym łóżku czy gdziekolwiek). i teraz się zastanawiam czy kupic inny czy już nie warto... bo przecież Zuzka ma 2 i pół miesiąca... może w foteliku ją kłaść? bo nic z nią sama w domu zrobic nie mogę. jak moja mama przyjdzie to mam szansę ogarnąć chałupę i obiad zrobić a tak to dupa, bo mała chce widzieć... chwilkę w leżaczku wysiedzi ale później jej niewygodnie.

Ewelcia - mam nadzieję, że podróż upłynie wam spokojnie i ... witajcie w Polsce. a teściowa się nie przejmuj.

karolka- u twojej tez będzie ok... na pewno:-)
EVE - fajnie masz... ja nie mam koleżanek które mają starsze dzieci. jedną - ale ona nie ma tylu fajnych ciuszków. niestety. a reszta to chłopaki:-)

Nika - nie strasz, bo jak czytam to widzę, że wszystkie dzieci gorzej znoszą deugie szczepienie, a ja mam jeszcze dwa tygodnie...

Do góry