reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2009

reklama
Marzenka no wlasnie ja wczoraj zauwazylam takie male kropeczki u mojego Szymka,ale one tez sa wyzej i nie wiem co to?
Moze od moczu?
Fajnie ze z mezem juz lepiej.

A ja juz prawie spakowana tylko jeszcze jakies podstawowe rzeczy juz mi sie nic nie chce:-pchyba zabiore malego na dwor,pieknie swieci sloneczko

Witam:-)My dopiero niedawno wstalismy ale nam się spało,mała obudziła się ok 7 zjadła i spalismy do teraz więc super tak przy swięcie wyspać się :-)
karolka84 no to ci współczuje kobieto niby fajnie morze itd.ale tesciowa,szwagierka koszmarek musisz ich ustawić a co tam :rofl2:
ewelcia86 jakos z tego wszystkiego zapomniałam napisać że już dajemy inne jedzonko od wczoraj jeszcze nie było kupki mam tylko nadzieje że nie będzie problemów brzuszkowych a ilosc kupek sama się zmiejszy

Witam:-)My dopiero niedawno wstalismy ale nam się spało,mała obudziła się ok 7 zjadła i spalismy do teraz więc super tak przy swięcie wyspać się :-)
karolka84 no to ci współczuje kobieto niby fajnie morze itd.ale tesciowa,szwagierka koszmarek musisz ich ustawić a co tam :rofl2:
ewelcia86 jakos z tego wszystkiego zapomniałam napisać że już dajemy inne jedzonko od wczoraj jeszcze nie było kupki mam tylko nadzieje że nie będzie problemów brzuszkowych a ilosc kupek sama się zmiejszy
Maniulka jak juz kiedys pisalam od kad podaje miskowi sloiczki ostatnio 1sloiczek mam na dwa dni ale dzis dam mu caly-przynajmniej sprobuje to kupki robi codziennie i nie ma z tym problemu a do tego duzo pije.
Lubi swoja herbatke z kopru,anyzu i rumianku,ona jesty po 4m ale ja mu ja daje.Nie sypie duzo.

Ja tez daje Amelce herbatke od 4 mies. o smaku malinowym z dzika roza. ale ja daje pol lyzeczki na 100ml a tam napisane jest ze czubata lyzeczke ale ze nie ma 4 mies. to daje mniej ;) i nic jej nie jest ;)

Witajcie
U nas dzis od rana troche pada wiec mam chwilke na kompa:-)
Wczasy sa super, warunki tez, normalnie nie ma do czego sie przyczepic:-D:-D:-D Jedzenie pycha:tak: tylko widze ze mój Paweł jakis nie do konca zadowolony:baffled: On chciałby pobiegac po górach, a z wózkiem nie wszedzie da sie wejsc a Nadia jest jeszcze troche za mała na to sztywne nosidło do noszenia na plecach:baffled: Po za tym tu jest tez troche atrakcji - fitness, siłownia, basen, sauna itp. tylko ze On nie moze rozumiec ze mała trzeba nakarmic, wykapac itp. a w wolnej chwili atrakcje. Wczoraj wybralismy sie na silownie pod wieczór ale była zajeta, mówia ze bedzie wolna ok 20 a o tej porze to ja kapie i kłade mała spac wiec lipa. No i sie obraził ze pojsc nie moze:baffled: Wiec mowie aby szedł sam, a sam to on nie chce:baffled: Normalnie duzy dzieciak:szok:
Bylismy tez kiedys wieczorkiem na basenie, mała spała obok w foteliku wiec spokojnie skorzystalismy z basenu, sauny itp. Teraz własnie wrocilismy z silowni, trzeba troche poćwiczyc i zgubic te obfite pyszne sniadanka:-D:-D:-D

Ogólnie mi sie podoba, wiem ze mam male dziecko wiec nie oczekuje cudów, i staram sie dostosowac do rytmu dnia malej, wkurza mnie tylko troche podejscie P. ale to juz jego problem, jak chce to niech sie boczy;-) Ale wiecie co chyba z takim małym dzieckiem to lepiej jednak jechac nad morze niz w góry, bo tutaj to nawet za bardzo nie ma gdzie pospacerowac, wszedzie skaliste szlaki wiec problem z wózkiem. No chyba ze w nosidle, ktorego my niestety jeszcze nie mamy:baffled:
Tak czy inaczej ciesze sie ze nie siedze w domu, chyba przestało padac wiec uciekam w plener:-)
Pozdrawiam wszystkie mamuśki

Caro ja też ostatnio bardzo często mam niepohamowaną ochotę na słodkości, zupełnie jak w czasie ciąży. Zupełnie nie wiem jak to opanować…

Moje Maleństwo ja też daję Gabrysi herbatkę taką słabszą bo zamiast czubatej łyżeczki daję pół na 100ml wody. A tak w ogóle to zauważyłam że herbatka o takim samym składzie(rumianek, lipa i melisa) z hippa jest od 1 m-ca, a Bobovita od 4 m-ca…dziwne. Dlatego daję taką słabszą.

Kitki super że wczasy miło spędzacie! Mężczyznom z reguły ciut więcej czasu zajmuje zaakceptowanie zmian w życiu zwłaszcza tych z dziećmi związanymi.

A ja dziś sama, bo m. na służbie i wróci jutro raniutko. Wybrałam się z Gabrysią na spacerek i niespodziewanie zaskoczyła nas ulewa! Zmokłam jak kura bo nawet żadnego daszku nie było żeby się schować. Na szczęście miałam folię przeciwdeszczową to Gabrysia nie zmokła. Ja biegłam z wózeczkiem a ona smacznie sobie spała. Aż dziwne bo z takiej jasnej chmury taka ulewa. Teraz się suszę…

U u Nas dzisiaj burza i ulewa :eek: a chciałam iść z malutką na spacer bo słoneczko rano świeciło, ale dopóki się obudziła to zaczęło padać :-D. Patrycja dzisiaj śpi cały dzień :szok:, zjadła o 8 potem o 12 ponosiłam ja, pobawiłyśmy się i o 13 dalej lulu :szok: i śpi do teraz. To chyba przez tą pogodę.

reklama
Gabrysia przez tą pogodę strasznie niespokojna i marudna. Już nie wiem jak ją zabawiać bo ciągle płacze albo kwęka. A do tego wszystkiego jestem z nią sama calutki dzień i nic bo m. w pracy. A ta pogoda jest okropna! nie wiadomo nawet kiedy wyjść na dwór bo co chwilę pada.

Do góry