reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2009

Moje Maleństwo, ja mam około 170 cm, może nie za dużo ale przy wadze 50 kg to już jak wygłodniałe dziecko wyglądałam :-D

Adka usnęła ale w wózku :baffled: Godzine czasu walczyła w łóżeczku, płakała, aż prawie ochrypła. Dałam jej między czasie jeść (dorobiłam 30 ml, po tym jak zjadła 130), zjadła ale to jej nie uspokoiło. Wzięłam ją na ręce po tej godzinie, nadal kwilła, przysypiała, potem jeszcze kupę zrobiła, więc ją przebrałam i włozyłam do wózka. Zasneła, zaraz ją przełoże do łózeczka. Martwię się tym wszystkim, dlaczego ona ma teraz takie problemy z zasypianiem, o co chodzi?? Zawsze o 20 stej już spała. Wszystko się popieprzyło od tego szczepienia :baffled:

reklama
Moje Maleństwo, ja mam około 170 cm, może nie za dużo ale przy wadze 50 kg to już jak wygłodniałe dziecko wyglądałam :-D

Adka usnęła ale w wózku :baffled: Godzine czasu walczyła w łóżeczku, płakała, aż prawie ochrypła. Dałam jej między czasie jeść (dorobiłam 30 ml, po tym jak zjadła 130), zjadła ale to jej nie uspokoiło. Wzięłam ją na ręce po tej godzinie, nadal kwilła, przysypiała, potem jeszcze kupę zrobiła, więc ją przebrałam i włozyłam do wózka. Zasneła, zaraz ją przełoże do łózeczka. Martwię się tym wszystkim, dlaczego ona ma teraz takie problemy z zasypianiem, o co chodzi?? Zawsze o 20 stej już spała. Wszystko się popieprzyło od tego szczepienia :baffled:

Ja mam 168cm i wyobraz sobie ze przy 48kg wygladalam jak dziecko z etiopii:zawstydzona/y: bo brzuszek zawsze mialam a reszta to chuchraczek:-D:-D:-D
Teraz tez denerwuje mnie brzuch:wściekła/y: i cycki:crazy:

Wreszcie ogarnęłam moje dwa atopiki:tak: trzeba w końcu się pogodzic z tą chorobą bo inaczej się nie da:tak:

Ja co do swojej wagi tez jestem załamana, a i brzuch jeszcze mi został:-(

Ja brzuch mam nie za duży, chyba podobny jak przed ciążą. Tylko biodra mi się poszerzyły i te 1,5 to chyba w udach jest :-)
Zabieram się za prasowanie, bo jutro przychodzi babka przymierzać moją slubną i nie chcę, żeby widziała stertę ubrań :-)

Ja mam jeszcze 3 kg na plusie - w zasadzie wchodzę już we wszystkie rzeczy z przed ciąży - ale trochę jeszcze został brzuszek. Dziś na kolację zjadłam domowe hamburgery i popiłam Colą - z taką dietą to szybko się tego brzuszka nie pozbędę:-):-) ALe ochotę miałam straszną. W ogóle całą ciążę "chodziła" za mną cola i tak mi zostało - piję jej teraz dość dużo.

Dziewczyny pozazdrościć Wam tego spadku wagi:tak: Ja jestem takie małe kulotko:-( a zawsze szkapa byłam, a po dwóch ciążach - masakra:-(

Hej ja tak szybko bo szablon na scianie w salonie maluje;-),dzieci juz spia wiec suuuuper.Xavier dzis sie przezarl:baffled: zjadl na raz 220ml:laugh2: i biednemu sie ulalo,co jest u niego zadkoscia.
U mnie waga od miesiaca stoi:-( waze 61,5kg wzrost 170cm wiec ogolnie nie jest zle ,ale chcialabym wrocic do 55kg sprzed drugiej ciazy a jak juz dobije do tej wagi to chcialabym dotrzec do wagi 51-52 sprzed ciazy pierwszej.Ciekawe czy mi sie uda:-p.
W ubania wchode juz wszystkie ,nosze rozmiar 10-12 ale w obcislych jeszcze zle sie czuje bo mam brzuszek brrrr,po pierwszej ciazy zlecial wiec mam nadzieje ze i teraz mi sie uda.

Moje maleństwo, eve nie załamujcie mnie :eek: ja też mam 170 wzrostu, moja waga jeszcze miesiąc przed ciążą wynosiła 55 kg, potem przytyłam 2 kg :eek: i plus te kg w ciąży to powinnam schudnąć 11 kg :szok: ja nie wiem jak ja tego dokonam ale muszę się wziąśc za siebie. No i w końcu dietę wprowadzić, ale jak to zrobić jak co tydzień jakieś przyjęcia, imprezy są :szok: w tą niedziele idziemy na następne Chrzciny. Kiedyś nie czułam glodu nigdy, mogłam nie jeść cały dzień i się czułam super :tak: a teraz :eek: żołądek mi się rozszerzył :baffled:. Słodkiego kiedyś nie mogłam przełknąć, nie smakowała mi czekolada itd. a w ciąży jakoś polubiłam ehh.

reklama
Do góry