reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2009

Patrycja na szczęście nie ma problemów z jedzeniem, zjada 130 co 4, 5 godzin a ostatnio zauważyłam że 130 powoli będzie dla niej za mało, bo coraz częściej po pół godziny lub godzinie woła o jedzenie, chyba powoli przejdę na porcje po 150ml. Wykapałam dzisiaj Pati o 21 i teraz już ładnie śpi :-)

reklama
Jeżeli chodzi o becikowe to podobno jest tak że wnioski złożone po 10 dniu miesiąca wypłacane są w kolejnym miesiącu. Tak bynajmniej jest w mojej gminie. A jeśli przed 10 dniem miesiąca to wypłacają jeszcze w tym samym miesiącu. Ja wniosek złożyłam niedawno więc w czerwcu powinny pieniążki wpłynąć na konto:-) będzie akurat na chrzciny...:-)

Wczoraj dostałam pierwszą po porodzie @. Strasznie się jej bałam, ale jak na razie nie jest ani bolesna ani obfita. Chyba że to dopiero jej poczatki i jeszcze się rozkręci... Oby nie bo wcześniej miałam strasznie bolesne @, często aż traciłam przytomność z bólu...

Ja wniosek złozyłam 11-go :-D więc w czerwcu będą pieniążki, a czerwiec już jutro się zaczyna.

Co do @. w dalszym ciągu nie boli mnie brzuch, a wcześniej bez tabletek by się nie obyło, ala za to nieco obfitsza jest. Coś za coś ;-)

A co do @ to mi się wydawało że dostałam tydzień temu pobolewał mnie brzuch ale bardzo delikatnie,ból taki miesiączowy mi się wydawał ale prawie nic mi nie leciało tylko troche i po 2 dniach przestało dziwne:eek:

:eek:
Jeżeli chodzi o becikowe to podobno jest tak że wnioski złożone po 10 dniu miesiąca wypłacane są w kolejnym miesiącu. Tak bynajmniej jest w mojej gminie. A jeśli przed 10 dniem miesiąca to wypłacają jeszcze w tym samym miesiącu. Ja wniosek złożyłam niedawno więc w czerwcu powinny pieniążki wpłynąć na konto:-) będzie akurat na chrzciny...:-)

Wczoraj dostałam pierwszą po porodzie @. Strasznie się jej bałam, ale jak na razie nie jest ani bolesna ani obfita. Chyba że to dopiero jej poczatki i jeszcze się rozkręci... Oby nie bo wcześniej miałam strasznie bolesne @, często aż traciłam przytomność z bólu...
Ja złożyłam wniosek 09, a 20 miałam pieniążki na koncie.
Ja pierwszą @ dostałam 5 tygodni po porodzie, ledwie co skończyło mi się krwawienie poporodowe. Byłam w szoku, bo karmię piersią na żądanie. Teraz właśnie zbiera mnie znów na @ i jest jakoś dziwnie - plamię od 4 dni, brzuch boli, a konkretnego krwawienia nie ma. Mam nadzieję, że będzie Cię mniej bolało, ja miałam mniej bolesne @ po urodzeniu dzieci.

Ewelcia lekarz odpisał mi tak :
Pogorszenie apetytu jest związane z problemami brzusznymi- niestrawność?, nietolerancja pokarmu?, zakażenie przewodu pokarmowego?, ale i np.dróg moczowych. Proszę podawać dziecku probiotyk np. Dicoflor30, obserwować kupki, mierzyć temperaturę i zgłosić się do pediatry. oraz że może ma niedokrwistość lub niedobór żelaza i mam się zgłosić do pediatry :sorry:
co do pleśniawek to też myślałam że ma bo nie chce jeść ale nie ma żadnych nalotów w jamie ustnej :tak:
a dziś odpukać narazie jest lepiej mały zjadł już 305ml:-D zobaczymy co będzie do wieczora jak powtórzy sie wczorajszy dzień to jutro zasuwam do lekarza :tak:
mi się wydaję że on przez brzuszek nie mógł jeść wczoraj bo jak dałam mu czopek to po godzinie zjadł 60ml bez żadnych protestów i od wczoraj podaję mu Debridat na brzuszek ostał wczoraj na noc i dziś rano i widzę że jest lepiej a jeszcze muszę chyba kupić ten Lacidobaby co brał wcześniej bo to mu pomagało się wypróżnić :sorry:
biedne te moje dziecko tyle leków musi się najeść żeby normalnie funkcjonował i żeby go nic nie bolało :crazy:czasami mam wyrzuty sumienia że urodziłam takie chorobliwe dziecko i teraz musi cierpieć :-:)baffled:

reklama
avanti, jesli zdecydujesz się na Dicoflor 30 (on tam stwarza jakąś pozytywną florę bakteryją czy coś) to lepiej opłaca się opakowanie 30 sz za 30 zł. Trzymaj w lodówce. U nas swego czasu to działało, potem przeszlam na espumisan a teraz jak się nam skończył znów na Dicoflor przejdziemy.

Do góry