reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2009

Maniulka wglowie mialam od 6roku zycia dermatolog leczyla mnie na łojotok:baffled::baffled::baffled:glupia c**a!!!!!!!!!!!!!!
A tak wogole pierwszy raz pokazala sie na lewej rece (3plamki) 8lat temu i od tamtej pory udalo mi sie uspic juz kilka razy ale pierwszy raz na tak dlugo(caly okres ciazy).
Tak jak pisalam nie przeszkadza mi to za bardzo bo tego tak na "oko" nie widac.
Jak bede w PL to zapytam o ten plyn.
Na glowe stosowalam Friderm Tar-(tak to sie chyba pisze)szampon na smole-zapach okrutny:baffled:.
Teraz jeszcze mam masc z PL i nia sie smaruje ale czasu czasami nie mam,a takto zawsze po kapieli oliwka bo to trzeba nawilzac i nawilzac wtedy tak nie swedzi.
Mam tez nazwy lekow niemieckich i mialam powiedziec wujkowi ze jak bedzie w Niemczech zeby zakupil(czesto jezdzi)ale wczesniej nie bylo mi potrzebne teraz moze by sie przydalo,najpierw sprobuje poszukac tego leku tutaj,ktorego wczesniej stosowalam noi zapytam o tez plyn w PL co podalas nazwe.

reklama
Zdjęcia - Atopowe Zapalenie Skóry
myfa popatrz tu sa podobneszczegolnie u dzidziusia ze smoczkiem

no nie zle ...kurcze zalamalam sie skad mluchy to maja u mnie w rodzinie i emza nie ma alerikow...no nic czyli pediatra racje miala wyglada na to kurcze...najgorsze ze w tym okresie jak dostal te wypryski to ja wcinalam wielu niedozwolonych reczy truskawki, sery zolte....mleka full i w sumie odstawilam wszytskie te zeczy i teraz nie wiem co tak naprawde go uczula....
phisiogel mam krem jest bardzo dobry kolezance znany dermatolog z Krakowa polecil...i w banlum kompie go na zmiane w krochmalu...ale teraz juz nie wiem sama co mam robic...

Ewelcia-bidulko przykro mi ze sie borykasz z luszczyca.Oby momenty w ktorych ta choroba jest uspiona bywaly jak najczesciej,tego Ci zycze.Niestety nic poradzic nie umiem bo sie na tym nie znam:baffled:
Kasiulka-ale jestes samozaparta z ta praca!Jakby mi tydzien przed obrona praca zniknela to bym chyba tylko usiadla,zaczela plakac i nie wiedziala co dalej.

Maz moj poszedl do szkoly a ja sama siedze caly dzien z mala bo bedzie wieczorem dopiero.Ustalilam plan sprzatania,prania,na szczescie bez gotowania-bo mam rosol z wczoraj.No i moze za siebie sie wezme-troche na stepper bym weszla,jakies domowe spa strzelila ale z ta mala maruda ktora w dzien steka to bedzie ciezko...

Sara ze wszystkim trzeba nauczyc sie zyc!!!!
Najgorszy byl dla mnie pocztek jak sie dowiedzialam a teraz luzik......od tego sie nie umiera!!!!!!!
Ciesze sie ze mam wspanialego meza i synka.
Prawie od samego pocztku razem z mezem przechodzimy przez moja chorobe i jemu to nie przeszkadza,kocha mnie taka jaka jestem!!!!j(estesmy razem 7lat i 4miesiace)
Sorki ze wam tak smuce ale czasami potrzebuje "rozmowy" i wyzalic sie troszke hehe:tak::-):tak:

Hej dziewczyny. Mam nadzieje ze mnie jeszcze pamiętacie:-)
U nas jakos leci we wtorek idziemy na szczeoienia. Przy okazji zwaza Malgosie, bo w prawdzie karmie piersia ale nie wiem czy mała odpowiedno przybiera na wadze i sie najada.
A z nowinek 20 czerwca zmieniam stan cywilny. A w planach mamy jeszcze koscielny (moze w sylwestra) A wszystko ze wzgledu na to zeby moc ochrzcic Malgosie i zeby rodzink dala nam spokoj
Strasznie załuje ze nie mam netu w domu i nie moge byc na biezaco z forum ...

Ostatnia edycja:
Kurde, a mnie maz tak wnerwia, ze szok:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

On sie zajmie chwile malym i za chwile zmeczony albo go kregoslup boli. Hahaha, to ciekawe, co ja mam powiedziec:confused::confused::confused::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: No zesz, w ciagu dnia sobie drzemki ucina, chociaz w nocy to ja wstaję do malego... A jak widze, jak on powoli wszystko robi, to mnie krew zalewa. Ehhh....

Generalnie nie jest zle, pomaga mi i w ogole, ale widze, ze jakby troche mial inne tempo, to by bylo wlasciwie idealnie. A tak to on jak ma sie zajac malym, to juz nic innego nie zrobi, nawet sobie jedzenia nie wezmie. Ale na laptopa albo tv to czas znajdzie, o tak:wściekła/y: Kurde, jak mnie to wkurza!
Przyzwyczail malego, ze wieczorami dziecko sobie wisi na butli, a tatus oglada tv (ja spie, bo potem wstaje na odciaganie i w nocy tez ja wstaję). To mu pokazalam wczoraj, ze maly ma piękny rytm i ze nie moze byc tak, ze 2 godzina memle butle. I jak zrobilam po swojemu (nie poszlam spac, tylko sie nim zajęłam), to maly zasnął o 21 i obudzil sie dopiero o 1 ,a potem o 5. Czyli ksiązkowo. A tak to mi maz narzeka, ze ona wieczorami ma najgorzej, bo dziecko jest wtedy upierdliwe.

Ehhhh, faceci...

Myfa - moj tadek wyglaał podobnie - pediatra stwierdzila, ze to tradzik niemowlecy. JA trzymalam scisłą diete przez pierwszy miesiąc i maly byl obsypany bardzo. a przez jeden tydzien to jadlam tylko kasze gryczaną, ziemniaki i indyka :baffled: I nie bylo zadnych zmian. Teraz nawet wprowadzilam nabial i czekam na rezultat (od srody jem bialy ser, smietane i mleko).

Moja siostzenica miala alergie, to ona mialy rany na cialku, wszystko sie papralo, pachwinki, pod kolanami, za uszami, pupa... Ale jak sisotra z diety eliminowala jakies typowe alergeny, to sie goiło. Mam porownanie, wiec wg mnie u nas to nie alergia. Teraz juz prawie te krostki zbladly i tylko czasem są widoczne. Skora na buzi jest dosc sucha, ale Tadek ma na calym cialku dosc suchą skóre, oilatum bardzo pomaga.

myfa moja mala ma cos podobnego tylko ze duzo mniej (wlasciwie to tylko na prawym policzku) i lekarz powiedzial ze to tradzik niemowlecy..
a zaczelo sie to tak ze dostala krostki (myslalam ze to potowki) smarowalam sudocremem(ktos z forum mi to doradzil nawet nie pamietam kto:-p) i nagle z dnia na dzien skorka w tym miejscu zaczerwienila sie i wysuszyla:-(
mam nadzieje ze nie jest to rzadna alergia.. chcialam tez zrobic fote ale jakos nie widac tego na zdjeciach..

teraz juz niczym tego niesmaruje.. a moze to przez ten sudocrem?:confused:

reklama
Moonik nie jestes sama!!!!!!!
Mnie tez m wnerwia dzis to przegina!!!!!
Robi dokladnie tak jak Twoj,bierze malego i oglada z nim tv a jak maly zaczyna plakac to mu pcha smoka do buzi i mu trzyma zeby Szymek nie wypluwal:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
A jak karmi to tak samo zamiast patzrec na dziecko to w Tv albo w laptopa!!!!
Gadam tyle razy ze tak n ie moze byc a ten swoje:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:.
Teraz sie nie odzywamy.
Kryzys:-D
zaczal karmic malego i mu zasnal:szok::szok::szok::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:.
Zaraz znow rozpetam burze:baffled:bo juz nie wytzrymuje ilez mozna stac z boku i nic nie mowic:angry:

Do góry