reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2009

Ewelcia doszło ale niestety jest zakodowane wyświetlają mi sie tylko kwadraciki kółeczka i takie inne znaki nie ma żadnych słów .
Moje maleństwo mogę ci tylko napisać że moja siostra po porodzie chodziła na ćwiczenia no i oczywiście podstawą są pół-brzuszki i ona jeszcze stawała przyścianie i robiła wymachy nóg w bok i po 2 msc wróciła do swojej wagi szczęściara.
Tanu kurde obejrzałam te zdjęcia ale Mikołajowi to rano nic nie jest a potem ma może 3 jakieś krostki i jak tak patrze na tego dzidziusia ze smoczusiem to takie jak u mojego brzdąca ale w maluteńkich ilościach więc mam nadzieję że to nie to.

reklama
Na szybko:

Tanu i Julia-wspolczuje Wam dzieci z AZS,bo i one cierpia i Wy ale sa teraz rozne specyfiki do smarowania skuteczne a pozatym dzieci jak piszecie z tego wyrastaja-oby jak najszybciej:tak:
Myfa-jejus,biedny synek.Nie wiem co to moze byc:-(
Do dziewczyn odchudzajacych sie- (wszystkie?poza Moonik?) i podejmujacych proby cwiczen-oczywiscie do was dolaczam.Niestety moja waga ani drgnie z 62 kg.Problemem sa glownie boczki i brzuch!A tylek z udami w cellulicie wiec tez nie lepiej:baffled:Ja mialam isc dzis na firness z kolezanka ale nie znalalzlam czasu bo ciagle cos.Stepper mam w domu a weszlam na niego moze 3 razy po 15 min od porodu-extra:nerd:
Do dziewczyn z przejsciowymi problemami i kryzysami w zwiazkach-powodem wszystkich klotni i nieporozumien sa na pewno zmeczenie z niewyspania i marudzenie naszych dzieci.Na pewno nie mozna dac wejsc sobie na glowe (trudno tlumaczyc sie z kazdej zlotowki) ale tez nie obwiniac sie nawzajem.Mowi wam te "madrosci" ta,ktora przynajmniej raz a tyg wywoluje klotnie z mezem:baffled::-DTaka zaczepa jestem,choc powtarzam sobie dziewczyno opanuj sie.

Myfa mój maluszek niestety miał cos bardzo podobnego i dla jego doba dokarmiam go Nutramigenem i smaruje całe ciałko Cetaphil MD - nie uzywam oliwki bo nie wolno i od tego czasu mam spokój.

Sara niestety każde dziecko przechodzi inaczej mój ma tak silna alergie że specyfiki i smarowidła juz nie pomagaja nawet sterydy i mój synek z tego nie wyrośnie bo to jest choroba do końca życia, mozliwe jest jedynie tzw."uśpienie" ale nie całkowite wyleczenie

MYFA mój maluszek wygląda podobnie do twojego ale wysypke ma na czole i trochę na boku policzek.
Czy twój ma do tego szortkie czoło bo mój to strasznie jak tarka.
Staram sie wyeliminować nabiał ale to dość trudne.
Piję kawę z mlekiem bo czarnej nie lubię a bez kawy ani rusz ale tak to staram się nie pić ogromu mleka i sery poszły w odstawkę.
Pediatra też mi powiedziała że to alergia pokarmowa .
czy skaza białkowa i alergia pokarmowa to to samo?
I z tego powodu kazała mi włączyć mleko bebilon petit

I ja dołączam do mam na diecie chociaż wydaje mi się jednak że to nie alergia pokarmowa jeszcze troszke wytrzymam a później zrobię test wrócę do nabiału i zobaczymy czy małą wysypie.Ja masła używam podobno małe ilosci mleka tam są to i w pokarmie niewiele :tak:
własnie w Szczecinie jest wielka burza i ulewa:-(mam nadzieje że do jutra się wyklaruje pogoda

Kasiulka jutro wysle jeszcze raz ok.
Agusia,Julia Wam doszlo??
Naprawde wspolczuje tym maluszka ktore sa chore na AZS.
Nigdy o tym nie pisalam bo.....mniejsza o to......ale ja jestem chora na luszczyce:baffled::baffled::baffled:i tez jest ciezko z ta choroba!!!!
Przed ciaza mialam kuracje ktora sama sobie wprowadzilam z pomoca ludzi z forum luszczycowego,zaczynajac od stycznia do maja nic nie mialam(troche mnie to kosztowalo) i w czerwcu postaralismy sie o dzidzie.
Podczas calej ciazy bylam czysta!!!!nic zero,czysta skora!!!!
a teraz znow:baffled::baffled::baffled:.
Niestety teraz nie moge dostac tego "zbawiennego" leku,podobno mieli go wycowac i wprowadzic od nowa.
Sterydy tez uzywalam ale po nich jeszcze gorzej:baffled:.
Tak jak by mnie ktos zobaczyl to nie widac ze mam ta chorobe,bo zmiany mam na pieriach pod piersiami troszke na plecach,na kolanach po 2plamki i teraz mi 4 wyskoczylo na zgieciu reki:baffled:i to mnie wkurza bo najbardziej widac.
Kiedys zmora dla mnie bylo ze leczyli mnie na cos innego a mialam cos innego:baffled:.
Moja "wspaniala"dermatolog sie nie poznala:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:.
Potem jezdzilam do jakiegos "jasnowidza"-do tego co leczy ziolami ks.klimuszko i tez d**a pomagalo na troche!!!
Potem co 6tyg do Warszawy-i ta pania dermatolog moge polecic z czystym sumieniem:tak:ale potem wyjechalam z PL.
Jak wpadlam do PL to juz do Wawy nie jechalam tylko szlam do mijego lekarza rodzinnego i ona mi przepisywala te masci.
Pozniej tu kupowalam specyfiki i one mi pomogly~!!!!!.
Juz sie pogodzilam z tym ze zawsze bede na '"to" chora,jedynie moge ta chorobe uspic i juz pare razy mi sie udalo:tak:.
Najlepszym lekarstwem dla mnie jest slonce ktorego tu w Irlandii prawie wogole nie ma.
Najwazniejsze ze jakos daje sobie z tym rade i nie mysle juz o tym!!!bo nie jest zle inne osoby chore na luszczyce maja wieksze zmiany i zyja!!!
Ale wam nasmucilam-sorki wielkie!!!!!

ewelcia86 ja akurat wiem co to łuszczyca pracując w swoim zawodzie(fryzjerka) często się z nią spotykałam ale w głowie uczyłam się również o tej chorobie ale juz niewiele pamiętam,tam gzie odbywałam praktyki moja szefowa tez miał łuszczyce i super sprawa było słońce i woda morska,ale faktycznie w Irlandii słońca na lekarstwo:baffled:a czy użwałas kiedys płynu o nazwie ADONIS kupiłam go sobie kiedys na pryszcze haha za małolata i ta moja szefowa wyczytała ze to może byc na łuszczyce też i jej bardzo pomagało a kosztowało to na prawde grosze

reklama
Ewelcia nie ma sprawy nie wiem czemu tak wyszło, ale to dziwne wyobraź sobie że coś takiego mi się stało z moją pracą licencjacką poprostu cała się zrobiła taka w znaczki a ja jej nie zapisałam dziewczyny normalnie tydzień do obrony a ja nie mam pracy całe noce siedziałam i udało się napisać od nowa .
Maniulka ta cała burza od ciebie jest teraz u nas pada i pada .

Wiecie co mój Mikołaj śpi dziś cały dzień jak się obudzi to coś czuję że mam noc z głowy i nie będzie mu się chciało już spać albo wstanie o 5 no ciekawe zobaczymy a na razie dobranoc miłej nocy .:-)

Do góry