reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2009

No tak tutaj to wszedzie samochodem.. wlasciwie to ja tez wszedzie zawsze autem podjezdzalam (nawet jak blisko) teraz to juz spacerki z mala:-D
My mieszkamy kolo Oslo i w tej dzielnicy to ludziska troche spaceruja:-p chociaz i tak mi sie wydaje ze w porownaniu do PL to jest tu kiszka;-)

reklama
no własnie dziwny naród,ciesze sie tylko ze na tej wsi jest sklep dobrze zaopatrzony,poczta w tym sklepie,szkoła podstawowa,plac zabaw koło szkoły,boiska-stadion no i stocznia w której mąż pracuje :-)jak ma przerwę to widzę go z balkonu :tak:a w Oslo to ja tylko byłam na tym strasznym lotnisku ha ha

moje maleństwo ja też już przestałam karmić piersią :baffled: smutno mi było na początku że podjęłam taką decyzję, ale to przystawianie jej do piersi nie miało sensu :baffled: mała była nienajedzona, mogłaby przy piersi być 2 godziny z kilkoma drzemkami itd. no i z butelki pokarm jej leci dosyć szybko, a z piersi nie i czasami już tak płakała jak jej za powoli leciało że zaczynały mi też łzy lecieć :baffled: eh raz się tak rozpłakałam że malutka na mnie popatrzyła i nagle przestała płakać i zaczęła wydawać z siebie takie dźwięki "gu gu" to było piękne ;-) pocieszenie mamusi przez córeczkę :-). Ja nie robię nic specjalnego aby się pozbyć pokarmu, wiem że pokarm jeszcze mam, ale nie mam jakiś twardych piersi itd. moja malutka też zjada około 1000ml a może nawet i więcej. mały żarłok :-D:-D

ewelcia ja dopiero później przeczytałam że ta woda nestle jest dla dzieci od 1 roku życia, ale że nie można jej gotować to niestety nie słyszałam :baffled:. tak czy siak i tak tą wodę po wylałam bo przecież nie podam czegoś takiego dziecku, a resztę wypiłam sama, bo lubię wodę nie gazowaną.
A ja teraz czekam i czekam aż malutka się obudzi, śpi od około 21 więc niedługo 'mały głód' się w niej odezwie :-D

my po wizycie u pediatry
diagnoza - skaza mialkoowa, pojechalam bo mimo ze krostki lepiej wygladaja po kapieli w banleum, ale zielone kupy doszly i to pieniste a dwie ze sluzem byly....mam nie jesc nic co zwiazane z mlekiem krowim ..
Myfa kurcze zrób no zdjęcie tej twojej skazy bialkowej, kurcze no ja to juz sama nie wiem ale lekarz tego nie stwierdził. Jak kazdy pisze że ma skaze białkową to i ja sie zastanawiam czy nie mamy jej-chyba ze strachu juz sobie to wkręcam:baffled:

u nas wczoraj tez powiedziana ze mala ma objawy skazy balkowej luub jest przebalkowana mam nic nie jesc co zawiera mleko krwie i po 2 tygodniach zobaczymy 13 maja mamy wizyte aergologa bedzie miala robione badania wtedy sie okaze co do mleka to nc nie przepisala bo karmie cyckiem ale cos mnej mleka mam i nie wiem jak dlugo bede karmic:-(

Truda kolejna białkowa istotka:baffled: trzymam kciuki aby nie była to skaza!! A co do ilosci mleka to możesz miec kryzys laktacyjny-przystawiaj jak najczęsciej i jak najmniej butelki. Mi przystawianie pomagało baardzo.

Moje maleństwo ja syna nie karmiłam bo nie miałam pokarmu tyle ile potrzeba i sam sie zasuszył nawet nie miałam bolesnych piersi,chyba naprawdę było go niewiele bo teraz jak mała wstanie nad ranem do jedzenia to cycki bola jak cholera i twarde jak skały.Wiem że są jakis specjalne leki ale ty nie jestes w Pl wiec nie wiem jak to tam wyglądaA propo ja przeprowadzam się w sierpniu do Norge trochę sie boje ale co tam ;-)
Maniulka super że jednak sie zdecycowała!!! no gratuluje:tak: nie ma nic lepszego niż rodzina w komplecie:tak:trzymam mocno kciuki!!
A co do spacerów to może oni naucza się od was spacerowac? choc to za duzo przyzwyczajenie juz do auta-wygodnisie;-)

A u mnie dziewczyny masę roboty w długi weekend. Brak świętowania:no: Wczoraj przyjechał mój tata, brat i siostra i robią z męzem ogrodzenie. Siostra pomaga mi przy Oliwierze, a ja mogę sobie np posadzić warzywka:-D 8 małych rządek zasiałam:-D śmiać mi sie chce bo już od jakiegoś czasu to "miastowa" byłam ale zachciało mi sie miec mini ogródeczek:-Dno i mam!! zobaczymy czy wzejdą mi te nasionka.. Jedyne co tesknie to za sałata i rzodkiewka!!-boje sie kupować w sklepie bo teraz to taka sama chemia:-(
Poza tym dziś mam nadzieję ze sklepy w moim mini miescie, 2 km dalej, będa otwarte to wreszcie na jakies zakupy sie wybiore-siostra popilnuje małego a ja spokojnei będe ogladac jakieś ciuchy. Waga drgnęła o 0,5 kg wreszcie bo juz załamka..Ale i tak musze jakieś ubrania sobie sprawić wieksze zanim w swoje stare wejdę bo ilez można chodzić w ciążowych spodniach:baffled:
No i ostatnia rzecz to moje cycki pracują jak chcą:wściekła/y: raz leci mleka tyle że aż po prostu zalewa małego po całej buzi i on nie nadąża tego łykać, a raz tak jak wczoraj i dzis leci mu tak se średnio i na koniec juz "nie starcza" i sie mały denerwuje. Przystawiam wtedy do drugiej piersi i tak na zmiane i sie w końcu najada-jak międli na pusto to w końcu zaczyna mu lecieć kolejna seria;-) Kiedy ta laktacja cala sie unormuje? nie wiem czy to dlatego ze nie jadam regularnie, czy że mało spię (wczoraj znowu 3 godziny bo za późno poszłam spać a o 6 rano juz rodzinka przyjechała) i ze zmęczenia?:confused2::baffled: nie mam pojecia.

Dobra to chyba juz koniec mego pisania bo Oliwier wierci sie juz w łózeczku niemiłosiernie:baffled: to sie napisalam...:-(

Miłego weekendziku dziewczynki!!

ewelcia a jak Twoja dietka SB?
kasia diete SB polecam;-) służe też książką kucharska.

Witajcie
My w weekend sie słodko lenimy:-) wybraliśmy sie wczoraj do Miedzyzdrojów aby pospacerować troche nad morzem ale wiał strasznie zimny i mocny wiatr, temp. 12 stopni:szok: wiec morze widzielismy z daleka, nawet nie schodzilismy na plaze. Ale dzien byl i tak udany, zawsze to lepsze niz siedzenie w domu.
Dzis wybieramy sie do parku dendrologicznego bo podobno juz wszystko zakwitło i jest b ładnie.
Zmykam wiec robic sniadanko i w droge:tak:
Miłego weekendu

Witam:-)
Myfa i ja bardzo prosze o zdjęcie też jestem ciekawa jak wygląda stwierdzona skaza my borykamy sie z krostami niby ładnie buzie wyleczylismy to teraz ma wysyp na szyi i górnej częsci klatki piersiowej plus w zgięciach rąk co to za cholerstwo mam juz dosc
Kitki zazdroszczę wycieczki do parku dendrologicznego koniecznie wklej jakis zdjęcia :tak:
madzik_ ja tez mam raz miej mleczka raz więcej ale 2 cyce są więc musi jej starczyc nie dokarmiam jej i nich nawet na to nie liczy;-)
wzcoraj mała na wieczór po kapieli zjadła mniej niż zawsze no i nie pospalismy sobie do 5-6 wstała o 4 z wielkim głodem a o 8 juz wyspana,teraz marudzi niby senna ale spać nie chce leży sobie bo zaczełąm wreszcie odzwyczajać ją od rąk,ile można nosić :eek:

Dziewczynki czesc:-)

My w rozjazdach-wczoraj bylismy na dzialce w lesie -mala slicznie spala,prawie 4h a my z mezem gralismy w pelotke (polaczenie badmintona+baseballa) hihi:-D oraz ja sie opalalam.Dzis nie mozemy sie zdecydowac czy wybrac spacerki nad stawami czy zoo czy ogrod botaniczny:tak:
A ja nadal nie mam @:baffled:Zalozylabym dzis biale spodnie ale sie cykam ze mi sie niespodzianka trafi,kurde co za pech z tym okresem,ile jszcze bede czekac i nosic ciemne gacie???
Kitki-A co to jest park dendrologiczny?Jakies palmy?
Aha,ja karmie piersia juz tylko 1 raz dziennie-z rana.Pokarm leci ale nie jakos b.duzo Wlasnie,jak skonczyc z melkiem w cyckach?Kiedys czytalam ze trzeba lek bromergon brac-czy to prawda?Ja nie wiem czy mi sie sam zasuszy-jak rano wstaje i nacisne na cycki to leca krople.
Jutro jedziemy do tesciow wiec sie nie odezwe,ale w poniedzialek juz powinnam cos wyklikac:-)
Sloneczka zycze:)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ja też podejrzewam u Garysi skazę białkową...w poniedziałek idziemy do lekarza i zobaczymy czy się potwierdzi.
Choć krosteczki ma tylko na buzi- na czole (za uszkami nie ma) ale połączone jest to ze schodzącą skórką więc nie wygląda za ciekawie... a na policzkach dla odmiany trądzik niemowlęcy..

reklama
Sara27 ogród dendrologiczny do którego wybiera się Kitki http://www.ogrodprzelewice.pl/ pięknie tam jest zwłaszcza w porze kiedy wszystko kwitnie:-)
widzę że sporo maluszków ma jednak jakies problemy skórne oby jak najmniej okazało się reakcją alergiczną na mleko krowie
madzik ja jeszcze myslę ze ta laktacja zależy od tego ile wypije wody trzeba dużo pić niema co ukrywać:tak:

Ostatnia edycja:
Do góry