reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2009

reklama
Witajcie
byłam dzis zarejestrowac Nadie do neurologa, termin na ... wrzesien:szok::szok::szok:
Tłumaczyłam lekarce ze nie bedzie zaszczepiona dopóki nie bedzie konsultacji neurologicznej a ona na to ze ...trudno:szok: Mysłałam ze sie tam porycze z bezsilnosci. Na szczescie pani rejestratorka miała wiecej serca niz ta lekarkai wcisneła mnie na 20 maj. i mam zadzw w przyszłym tyg bo moze znajdzie jeszcze cos szybciej:-) Wiec mozna- wystarcza tylko dobre checi, niestety wielu im ich brakuje:-(
Do dermatologa prywatnie termin na ... za miesiac:szok: ale tez mam dzwonic w przyszłym tyg. moze mnie wcisna gdzies. Normalnie masakra z tymi lakarzami. Nie wiem na co płacimy skadki skoro nawet z dzieckiem nie mozna pojsc do lekarza.

Kupiłam dzis emollum do kąpieli i emulsje do ciała mam nadzieje ze zadziała. Nutramigenu na razie nie podaje, moze sie uda bez tego. Nie chce malej tym mlekiem ograniczac.
Myfa u nas tez zielone kupy niestety:baffled: innych leków nam nie przypisali

Kitki ja używam emolium olejek do kąpieli i emulsję do ciała i sobie chwalę :-) malutka nie ma żadnych wysypek itd. skórka niemowlęca :-). Co prawda dopiero od jakiegoś tygodnia kąpię w tym Patrycję, wcześniej kąpaliśmy ją w wodzie z krochmalem (tak poradziła nam położna) i to to dopiero było cudo :tak: Patrycja po naświetlaniu miała taką wysuszoną skórkę, a dwie kąpiele w tym przywróciły jej wcześniejszy stan :-).

no a ja mam powtórkę sprzed 5 dni... wycie wieczorne jakby mi dziecko obdzierali ze skóry. wtedy napiłam sie herbaty z cytryną (ale to był drugi raz na peiewszy w ogole nie zareaowała) a dziś soku wisniowego z jabłkiem. i to chyba to...:-( no nic wiem, że wiśn jeszcze długo nie spróbuję. młoda zasnęła teraz jak zwykle ale strasznie płakała...:zawstydzona/y: albo to ten sok albo ma odparzona pupę, ale to dopiero dzisiaj po spacerze zauwazyłam, a od tego czasu juz ma zabezpieczoną skórkę więc chyba jednak sok... szkoda mi jej teraz szczególnie, że tak mało zjała. ciągnęła 5 minut i podziękowała za cyca. moja mama mnie pociesza, że jak będzie głodna to sama się obudzi i żeby się nie przejmować...
cholera mnie bierze, żenie mogę pić normalnie soków tak jak lubię. :crazy: jedzenie mi nie przeszkadza, ale że soku pomarańczowego czy innego nie wolno i najepiej to samą wodę (z zimnych) to mnie męczy strsznie. dobrze, że kawkę moge sobie strzelić z mlesiem chociaż:tak: poza tym wszystko dobrze. ważyłam się dzis razem z małą i wychodzi na to, że waży 4 kg!!! z wagi wyjściowej 3040 to nieźle... chociaż zobaczę co mi powie lekarz jak pójde na szczepienie...:);-)

nika ty się nie przejmuj... ja widzę, że ty wogóle masz tedndencje do widzenia wszystkiego w czarnych barwach... pamietaz jak jeszcze nie tak awno narzekałaś że nie możesz urodzić i jak się źle czujesz??. dojdziesz do siebie na pewno...

a u mnie kryzys laktacyjny chyba minął chociaz cięzko jest kiedy sie pojawia...;-) kolezanka poradziła mi zebym nad piersiami popracowała też z laktatorem... a mnie glupiej nie przyszło to do głowy!!! ne wiem dlaczego, w końcu tak wypracowalam sobie piersi po szpitalu i zaczęłam mała w domu karmic najpierw butlą z moim mlekiem a potem dostawiłam do cyca... a teraz nie przyszlo mi to do głowy, głupia jestem...:rofl2:

weekend długi więc pewnie znowu nas nie będzie tu za wiele... w kazdym razie, życze wam odpoczynku i słonecznych dni...:laugh2:

u nas wczoraj tez powiedziana ze mala ma objawy skazy balkowej luub jest przebalkowana mam nic nie jesc co zawiera mleko krwie i po 2 tygodniach zobaczymy 13 maja mamy wizyte aergologa bedzie miala robione badania wtedy sie okaze co do mleka to nc nie przepisala bo karmie cyckiem ale cos mnej mleka mam i nie wiem jak dlugo bede karmic:-(

:rofl2::-DWitajcie mój mały nareszcie zasną wstaliśmy o 8 nareszcie mogę troszkę odpocząć ale jak skoro Nikus chce iść na dwór . Obiadek już zjedliśmy dopiję kawkę i zmykam na spacerek , dziewczyny oczytałam ię na temat tej dietySB ale ja jeszcze nie mogę bo karmię małego cycusiem ale się pochwalę bo się zważyłam i ważę 74,300 więc dobrze się zważyłam u położnej ,bałam się że będzie gorzej bo wcinałm słodkie :baffled:ale jest ok. Najlepsze w tej diecie jest to że są przykładowe przepisy bo:rofl2: z tym zawsze jest problem . No nic śmigam na dwór miłego wypoczynku :szok::szok::szok::szok:Te wszestkie buziaczki to od Nikusia.:szok::szok::szok::szok::szok:

Witam

Przez dwa dni podawałam małemu Infacol i krzyczał w niebogłosy przez 48 godzin a dzisiaj podałam zamiast infacolu wode koperkową mały przespał prawie cały dzień:tak:

Witam

Przez dwa dni podawałam małemu Infacol i krzyczał w niebogłosy przez 48 godzin a dzisiaj podałam zamiast infacolu wode koperkową mały przespał prawie cały dzień:tak:

Ja wczesniej podawalam malej sab simplex i byl skuteczny ale niestety mi sie skonczyl i nie zalatwilam jeszcze nastepnego.. i daje jej od wczoraj infacol i tez strasznie placze(po sab simplex na poczatku tez plakala ale pozniej jak reka odjal te kolki) mam nadzieje ze jednak ten infacol pomoze jeszcze jutro bede go jej dawala (slyszalam ze jest dobry) ;-)

Moje malenstwo ja tez słyszałam że jest dobry i dlatego podałam ale po dwóch dniach miałam dosyć, a Sab Simplex też chce kupić, ale ciężko sprowadzić i chyba zamówie w aptece internetowej

reklama
a ja słyszałm ze maja podobny skład tylko infacolu daje się mniej i dlatego sab simplex jest niby lepszy ale to tylko zasłyszane informacje nie mam infacolu żeby sprawdzić skład no i u nas brak kolek a jak są to bardzo niewielkie i małą radzi sobie sama,jakis czas temu podawałam jej w nagłych przypadkach espumisan ale później zawsze bolał ja brzuszek bardziej niż przy tych kolkach,bardzo płakała jak miał się załatwić i kupka była taka biegunkowa

Do góry