avanti85
Entuzjast(k)a
dziewczyny ja szczepiłam tą skojarzoną 5w1 szkoda że wcześniej nie gadałyśmy które lepsze i teraz zaczynam żałować że podjęłam taką decyzję :-baffled: a jak się zacznie tymi skojarzonymi to trzeba do końca je podać
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
ja zaszczepiłam 6w1 - i tak jak czytałam Was zaczęłam się zastanawiać - zadzwoniłam więc do zaprzyjaźnionej aptekarki (która jest na forum lutówką 09) i stwierdziła że ona szczepi 6w1 - jest to szczepionka wyprodukowana w Polsce, nowocześniejsza i że ponoć lepsza w przyswajaniu przez dzieciaczki
Pytałam i mogę zmienić po 1 szczepieniu na te refundowane przez NFZ
Co do powikłań - najczęściej jest to autyzm i najczęściej po szczepionce którą się podaje ok 1,5 roku
Co do konserwantu - rtęci jest ona we wszystkich szczepionkach
Witam!
Ogladalyscie dzis DDTVN? Wreszcie poruszyli temat szkodliwosci szczepien u noworodkow i niemowlat. Ja juz od dluzszego czasu interesuje sie powiklaniami poszczepiennymi.Jesli chcecie to poczytajcie i napiszcie co sadzicie.Ja uwazam , ze to bezprawne , ze musimy godzic sie na faszerowanie naszych maluchow tymi swinstwami.Sklad szczepionek jest szokujacy!!! SZCZEPIENIA - WIEDZA OCHRANIA, IGNORANCJA NARAŻA Szczepienia. Dobrodziejstwo, czy zło konieczne?
A i mam Wyprobowany przez siebie sposob na kolki dla karmiacych piersia.Znajoma pediatra wczoraj mi poradzila pic nektar z czarnej porzeczki.I poskutkowalo , malemu kolki przeszly i spal spokojnie pierwsza noc od dluzszego czasu:-)