reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2009

Laila - to może Ty kolejna będziesz :-)
Julia - nie rozumiem, wszystko do porodu spełnione, jak miałaś skierowanie, to powinni wywoływać...za naszą służbą zdrowia to naprawdę nie można utrafić. Kurcze, maluch bardzodużo urósł przez 1 mc!! Az 1600 g! chyba że to pomylka USG, tez mozliwe. Ale jesli rzeczywiscie tyle, no to dla Twojego organizmu to musiał być megawysilek ten ostatni miesiąc!
Madzik - kurde, mam wrażenie, że trochę Cię olali? Czy tylko lekarz prowadzący ma być miły i udzielać informacji pacjentce??? Wrrr, ale mnie wkurza takie podejście, jak nie moja pacjentka, to olewam... To ciśnienie to ciągle masz wysokie :-( Moze się obnizy, próbuj tej diety bezsolnej i naparu z piertruszki.

Jak mojemu mężowi opowiedziałam wizyte u gina i ze mnie czeka kolejna za tydzien, to tylko popukał w brzuch i mowi: Tadzik, ucz się oszczędzania i wychodź na dzień przed wizytą! Jak wyjdziesz, to zaosczędzimy 120 zł!
:-D:-D:-D
Jak widać mi bezsennosc wrocila na dobre, co zrobic. Dzięki ci Panie za internet...:tak:

reklama
Witajcie!

julia...szkoda słów na ta twoja tesciowa...miejmy nadzieje ze przynajmniej maz zrozumie...

ola...jak moja mama nie mogła mnie urodzic-2 tyg po terminie to tata ją woził maluchem po torach tramwajowych...wiec moze jeszcze ze 2 rundki po wertepach:-D

laila....ciekawe czy prognozy sie sprawdza i czy urodzisz dzis lub jutro...

ide poczytac co wczoraj popisałycise na innych watkach

... Dobranoc Dziewczynki - miłych snów, najlepiej takich, że już jesteśmy rozpakowane :-)

o jacie jaki ja miałam sen...
spałam u rodziców a tu nagle wody mi odchodzą...patrzę na zegarek -5 rano , budzę mamę, że to już, mama szuka mi jakiś spodni, a ja krzyczę żeby już nie szukała bo ja rodzę bo mały rączką macha do nas...

i się obudziłam..

czy wy też macie sny o dzieciach i porodach?? chyba przewrażliwiona jestem :/

nocka nieprzespana.. brzuszek sie napina...małe spięcie z M przed wyjściem do pracy ...czyli standardzik!! :)

może dzisiaj wreszcie słoneczko wyjdzie zza chmurek bo pranko na balkonie powiesiłam :)

Witam was Kobitki z ranka :-)

Słoneczko za oknem, a we mnie burza z piorunami :-)
Noc minęła, właśnie, mineła w domu nie na porodówce. Fakt spałam jakoś tak niespokojnie, wszystko bolało mnie przy zmianie pozycji spania, parę razy odwiedziłam WC (parcie na pecherz i odbyt). Kość ogonowa to mnie tak bolała, jak bym ją sobie stłukła. Ale z rana to czuję się dobrze, jakby inna osoba była w ciazy w nocy a inna w dzień :-)

Hej dziewczynki, witam z rana
ja dziś spałam dobrze, chociaż okolo 2:30 mały tak się w brzuszku wypinał, że wszystko mnie bolało.
Teraz kawkę zbożową pije i nadrabiam Wasze posty. Zaraz zrobię sobie śniadanko, a o 12:00 jadę do szpitala zrobić termin cesarki. Ciekawe, co mi tam powiedzą:szok:

Julia przechlapane masz z tą teściową:szok::angry:
Madzik, ale miałaś przeboje z tymi lekarzami. Normalnie szok.
EVE, Ola, Laila nie martwcie się niebawem się coś ruszy,
Moonik ciekawe, czy dzidziuś tatusia posłucha i zaoszczędzi wychodząc dzień przed wizytą:-D

Witajcie:-)
Kurde , ale mialam piekny sen! Snil mi sie porod , ktory byl tak ekspresowy , ze nie zdazyli mnie na porodowke polozyc a maly sam wyskoczy:-) zero bolu , naciecia czy pekniecia!Ach...oby tak bylo!I widzialam moja dzidzie;-) taki slodki dziubolek , ciekawa jestem jak faktycznie bedzie wygladac.

ola_o , super sposob aby zachecic malude do wyjscia;-) Super ,piekniusi napisik!
emil_e , nie przejmuj sie tym zaproszeniem , poprostu trzeba wybaczyc tym ludziom brak obycia!A na M nie masz co sie gniewac , bo to nie jego wina , ze ma takiego brata , raczej trzeba wspolczuc:-)
kitki , to ja mam nissana primere combi i musze Ci powiedziec , ze lepszego auta nie mialam!Jak w grudniu uczestniczylismy niestety w karambolu , to nikomu nic sie nie stalo a i autko mialo niewielkie uszkodzenia.(kurde ja to w tej ciazy same wypadki samochodowe musze przechodzic:-) )Wiec powiem , ze jest bardzo bezpieczne i rodzinne autko , a i ma mozliwosc powiekszenia bagaznika, choc i tak jest gigantyczny:-)

Kurcze , wczoraj pisalysmy o tesciowych a dzis wlanczam TV a tu gadaja , ze dzis jest dzien tesciowej! hehe:-) to wszystkiego naj dla tesciowych tych normalnych , a dla mniej normalnych zyczymy powrotu do normalnosci;-) hehe

Ostatnia edycja:
Witam z rana :)
Ja dziś miałam jakąś niespokojną noc. Budziłam się ze 2 razy, poza tym mąż przeziębiony, strasznie zaczął kasłać w nocy i się męczył biedaczek z godzinę z tym kaszlem i na dodatek wczoraj wieczorem mu się syrop skończył... :-(
A mi się wydawało rano, że wody mi odchodzą, bo mi pociekło po nogach, ale tak bardzo malutko, ze 2 naparstki, a teraz już nic, więc może jednak to nie to... Chociaż wyglądało jak zwykła, przezroczysta woda, a nie jak mocz, no i bez żadnego zapachu....
No nic. Za chwilę idę na ktg i będzie też moja ginka to zapytam najwyżej;-)

He he dzisiaj jest dzień teściowej? :-D no to wszystkiego najlepszego dla teściowych ;-). Kiedyś słyszałam że ten dzień jest raczej dla tych złych teściowych, bo jak jest dobra teściowa to się jej składa życzenia w dzień matki :-p.
EVE ja teraz już też oglądam dzień dobry tvn ;-)

reklama
eve , to napisz nam tutaj , bo napewno nie wszystkie maja mozliwosc to obejzec.Pewnie jeszcze chrapia i przekladaja sie na drugi bok;-) hehe

Agusia , a to bardzo madra mysl! Faktycznie , ja mojej tesciowce skladam zyczenia w dzien matki , bo na to zasluguje;-) hehe
To powiedzmy , ze dzisiaj jest dzien wrednych tesciowych!!!

Do góry