reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2009

reklama
No to mi maluch niespodziankę zrobił 1 marca... Zamiast się urodzić, to mi zafundował... pierwsze rozstępy na brzuchu:baffled: No nie miały kiedy wyskoczyć, w 39 tygodniu:crazy::-(Bardzo słabe są, no ale są, symetryczne po dwóch stronach brzucha na dole. Eee, co za dzień fatalny. I jeszcze, jak widać, bezsenność powróciła.:wściekła/y:

Witam marcóweczki z rana ;-). U mnie noc minęła w miarę spokojnie, zasnęłam około 1, a od rana mnie brzuszek boli :baffled: i już chyba nie usnę ehh :confused:.

chłopaki wyprawione do pracy i przedszkola więc wolna chata :tak::tak::-D:-D;-)

nocka była znów straszna - bóle jak na @ przez cały czas - teraz umyłam włosy i czekam....
m nic nie mówiłam, bo by mnie przy każdym skurczu pewnie wiózł do szpitala - mam nadzieję że nie przesadzę i zdąży przyjechać z pracy i zawieźć mnie do szpitala wrazie co :baffled::baffled::confused::sorry2:

ja też jestem opuchnięta - najbardziej ręce, nogi też, ale ręce bardziej przeszkadzają bo mam słabsze czucie przez to ...

mam nadzieję że poleżę cały dzień i przejdzie - będę zaglądać co jakiś czas ale coś ciężko mi się siedzi

hej dziewczynki
No dobra to już nardobiłam weekendowe zaległości ale co która pisała to juz nie pamiętam:-)
Z puchnięciem dziś lepiej ale nadal pozostała:szok: na dolegliwościach pisałam ze masakra była, zginac reki nie mogłam.
Dziewczyny jak się robi ten wywar z pietruszki? z jakim rozcieńczeniem ma być?
Bo ja sobie nie wyobrażam miec takiej powtórki:baffled:
A i strasznie mi się chce pić? ale na 100% zatrzymuje i sie wodfa bo wczoraj pragnienie miałam jak oszalała a sikac bardzo mało sikałam-efekt na wadze 2 kg większy!! co mam nie pic??:baffled:
Poza tym dziś spałam z kompletnie zakręconym kaloryferem w pokoju bo jak jest cieplej(jakies 20 stopni) to od razu puchne, wiec mąż niezadowolony bo dla niego to za zimno jest na noc ale dał zakręcic kaloryfer. Choć i tak śpię cała odkryta bo stopy mam tak gorące że nie da się ich pod koc ani kołdrę włożyć.
Jakby to było na 2 tygodnie przed terminem porodu to rozumiem ale miesiąc??:baffled: już przez to puchnięcie mam 27 kg na plusie a jeszcze 2 tygodnie temu było 22-23:baffled:. nie wiem co zrobić bo już mam liczbę 3 cyfrową na wadze a to nie za zdrowe jest:baffled::angry::baffled:
Dodam jeszcze że mam rozwolnienie od 3 dni:baffled: wiec organizm się oczyszcza napewno a waga i tak do góry:baffled: A porodu lekarz nie przewidywał jeszcze...

chce mi się płakać:( właściwie już mam łzy w oczach :(

Ostatnia edycja:
monik-u mnie tez niespodzianka rozstępowa-o dziwo nie na brzuchu, ale na wewnetrznej stronie ud...masakra...nie dosc ze skóra tam cienka to jeszcze teraz mnie swedzi...wsciekła jestem...ale w sumie na siebie bo to jedyne miejsce którego nie smarowałam bo nie pomyslałam ze tam moge miec:baffled:

ide poczytac co u was

hej dziewczyny...ja tez juz chlopcow wyprawilam jednego po 6 drugi poszedl niedawno....teraz chyba szybkie sniadanko i do spania:)....a dzis pessar wyciagam nareszcie....zycze wszystkim miłego dnia.....buziaczki.....

madzik to rzeczywiscie ci sie masakrycznie woda zatrzymuje...u mnie to jest delikatnie...w 4 tyg jakies 2 kg wiecej...a ostatnio nawet 1 kg mniej...

tez słyszalam ze pietuszka działa-ale nie wiem jak ten napar robic-wydaje mi sie ze natke zalewac jak herbate....

nie było mnie na forum prawie w weekend bo w sobote ja się gosciłam, a w niedziele ja miałam gosci--jakos do mnie nie dociera ze za 2 tyg pewnie bede miała malucha ze sobą...maz mi przypomina jak robie jakies dalsze plany i np wczoraj probowałam sie umówic z siostra na mikrodemabrazje na 20 marca....i maz mi przypomniał ze to chyba nie za dobry termin....

wczoraj byli u mnie moi rodzice z moją babcia-jest taka dumna ze bedzie prababcia! to jej pierwsze prawnuczatko, bo ja jestem najstarsza z jej wnuczat-jest nast tylko 3 dziewczyny, ale ani moja siostra ani kuzykna sie nie zamierzaja w najblizszym czasie starac o dziecko bo zadna nie ma nawet faceta

wczoraj tez troszke sie załamałam bo przeczytałam gdzies ze po porodzie traci sie ok 6-8 kg-i jest to waga dziecka, lozyska, wód itp....a co z resztą z tego co przytyłam??? kiedy ja to zwale???

ehh...ide zjesc sniadanie

dziewczyny cieszcie się że macie rozstępy na brzuchu:( zawsze można je na początku bluzką zastawić a ja nie mam ani jednego na brzuchu za to mam na wewnętrznej stronie ud i... łydkach:szok: po prostu MASAKRA i to jeszcze wiosna przed nami nawet spódniczki nei założę:baffled:.....ale z meżem podjęliśmy już decyzje o usuwaniu ich po ciaży:(

reklama
Witajcie!
Ja też wyprawiłam starszego do szkoły, młodszy siedzi ze mną w domu i się kuruje. Jutro jadę do prywatnej kliniki omawiać poród, już nie mogę się doczekać!
Modroklejka, dokładnie to samo miałam w pierwszej ciąży - w tym samym miejscu co u Ciebie rozstępy bo nie smarowałam. Ale nawet teraz opłaca się smarować, zawsze troche się spłycą i zbledną. Ja miałam rozstępy tylko w pierwszej ciąży, teraz smaruję i nic, a te stare do roku czasu zrobiły się naprawdę niewidoczne!:tak:
Tanu, powodzenia na ściąganiu!:tak:

Do góry