reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2009

reklama
No to mi maluch niespodziankę zrobił 1 marca... Zamiast się urodzić, to mi zafundował... pierwsze rozstępy na brzuchu:baffled: No nie miały kiedy wyskoczyć, w 39 tygodniu:crazy::-(Bardzo słabe są, no ale są, symetryczne po dwóch stronach brzucha na dole. Eee, co za dzień fatalny. I jeszcze, jak widać, bezsenność powróciła.:wściekła/y:

Witam marcóweczki z rana ;-). U mnie noc minęła w miarę spokojnie, zasnęłam około 1, a od rana mnie brzuszek boli :baffled: i już chyba nie usnę ehh :confused:.

chłopaki wyprawione do pracy i przedszkola więc wolna chata :tak::tak::-D:-D;-)

nocka była znów straszna - bóle jak na @ przez cały czas - teraz umyłam włosy i czekam....
m nic nie mówiłam, bo by mnie przy każdym skurczu pewnie wiózł do szpitala - mam nadzieję że nie przesadzę i zdąży przyjechać z pracy i zawieźć mnie do szpitala wrazie co :baffled::baffled::confused::sorry2:

ja też jestem opuchnięta - najbardziej ręce, nogi też, ale ręce bardziej przeszkadzają bo mam słabsze czucie przez to ...

mam nadzieję że poleżę cały dzień i przejdzie - będę zaglądać co jakiś czas ale coś ciężko mi się siedzi

hej dziewczynki
No dobra to już nardobiłam weekendowe zaległości ale co która pisała to juz nie pamiętam:-)
Z puchnięciem dziś lepiej ale nadal pozostała:szok: na dolegliwościach pisałam ze masakra była, zginac reki nie mogłam.
Dziewczyny jak się robi ten wywar z pietruszki? z jakim rozcieńczeniem ma być?
Bo ja sobie nie wyobrażam miec takiej powtórki:baffled:
A i strasznie mi się chce pić? ale na 100% zatrzymuje i sie wodfa bo wczoraj pragnienie miałam jak oszalała a sikac bardzo mało sikałam-efekt na wadze 2 kg większy!! co mam nie pic??:baffled:
Poza tym dziś spałam z kompletnie zakręconym kaloryferem w pokoju bo jak jest cieplej(jakies 20 stopni) to od razu puchne, wiec mąż niezadowolony bo dla niego to za zimno jest na noc ale dał zakręcic kaloryfer. Choć i tak śpię cała odkryta bo stopy mam tak gorące że nie da się ich pod koc ani kołdrę włożyć.
Jakby to było na 2 tygodnie przed terminem porodu to rozumiem ale miesiąc??:baffled: już przez to puchnięcie mam 27 kg na plusie a jeszcze 2 tygodnie temu było 22-23:baffled:. nie wiem co zrobić bo już mam liczbę 3 cyfrową na wadze a to nie za zdrowe jest:baffled::angry::baffled:
Dodam jeszcze że mam rozwolnienie od 3 dni:baffled: wiec organizm się oczyszcza napewno a waga i tak do góry:baffled: A porodu lekarz nie przewidywał jeszcze...

chce mi się płakać:( właściwie już mam łzy w oczach :(

Ostatnia edycja:
monik-u mnie tez niespodzianka rozstępowa-o dziwo nie na brzuchu, ale na wewnetrznej stronie ud...masakra...nie dosc ze skóra tam cienka to jeszcze teraz mnie swedzi...wsciekła jestem...ale w sumie na siebie bo to jedyne miejsce którego nie smarowałam bo nie pomyslałam ze tam moge miec:baffled:

ide poczytac co u was

hej dziewczyny...ja tez juz chlopcow wyprawilam jednego po 6 drugi poszedl niedawno....teraz chyba szybkie sniadanko i do spania:)....a dzis pessar wyciagam nareszcie....zycze wszystkim miłego dnia.....buziaczki.....

madzik to rzeczywiscie ci sie masakrycznie woda zatrzymuje...u mnie to jest delikatnie...w 4 tyg jakies 2 kg wiecej...a ostatnio nawet 1 kg mniej...

tez słyszalam ze pietuszka działa-ale nie wiem jak ten napar robic-wydaje mi sie ze natke zalewac jak herbate....

nie było mnie na forum prawie w weekend bo w sobote ja się gosciłam, a w niedziele ja miałam gosci--jakos do mnie nie dociera ze za 2 tyg pewnie bede miała malucha ze sobą...maz mi przypomina jak robie jakies dalsze plany i np wczoraj probowałam sie umówic z siostra na mikrodemabrazje na 20 marca....i maz mi przypomniał ze to chyba nie za dobry termin....

wczoraj byli u mnie moi rodzice z moją babcia-jest taka dumna ze bedzie prababcia! to jej pierwsze prawnuczatko, bo ja jestem najstarsza z jej wnuczat-jest nast tylko 3 dziewczyny, ale ani moja siostra ani kuzykna sie nie zamierzaja w najblizszym czasie starac o dziecko bo zadna nie ma nawet faceta

wczoraj tez troszke sie załamałam bo przeczytałam gdzies ze po porodzie traci sie ok 6-8 kg-i jest to waga dziecka, lozyska, wód itp....a co z resztą z tego co przytyłam??? kiedy ja to zwale???

ehh...ide zjesc sniadanie

dziewczyny cieszcie się że macie rozstępy na brzuchu:( zawsze można je na początku bluzką zastawić a ja nie mam ani jednego na brzuchu za to mam na wewnętrznej stronie ud i... łydkach:szok: po prostu MASAKRA i to jeszcze wiosna przed nami nawet spódniczki nei założę:baffled:.....ale z meżem podjęliśmy już decyzje o usuwaniu ich po ciaży:(

reklama
Witajcie!
Ja też wyprawiłam starszego do szkoły, młodszy siedzi ze mną w domu i się kuruje. Jutro jadę do prywatnej kliniki omawiać poród, już nie mogę się doczekać!
Modroklejka, dokładnie to samo miałam w pierwszej ciąży - w tym samym miejscu co u Ciebie rozstępy bo nie smarowałam. Ale nawet teraz opłaca się smarować, zawsze troche się spłycą i zbledną. Ja miałam rozstępy tylko w pierwszej ciąży, teraz smaruję i nic, a te stare do roku czasu zrobiły się naprawdę niewidoczne!:tak:
Tanu, powodzenia na ściąganiu!:tak:

Do góry