reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

No nie pojde spac :-D
A tu taka ciekawosta wyczytana w sieci:
Jaką funkcję pełni płyn owodniowy
Dzięki niemu dziecko swobodnie się porusza (zwłaszcza we wcześniejszej ciąży), ćwiczy mięśnie i utrzymuje stałą temperaturę. Wody chronią przed urazami, amortyzują ucisk – przyszła mama może spać na boku, a nawet na brzuchu. Płyn ma właściwości antybakteryjne. Odrobinę wód maluszek połyka, a potem wydala, siusiając. Wykonuje też ruchy klatką piersiową, wciąga wody do oskrzeli i płuc, oddaje je z powrotem. To nie jest oddychanie, ale ćwiczenie czynności, które będzie wykonywał po narodzinach.

Wiedzialyscie, ze mozna spac na brzuchu? Ja osobiscie nie lubie, ale dobrze wiedziec.

reklama
Pewnie to zalezy troche od miasta, w Warszawie bym zaplacila napewno wiecej, ja mieszkam 50 km od Warszawy i i juz jest sporo taniej, wszystko zreszta.
A i ja bylam u swojego gina u ktorego prowadze tez ciaza, chyba troche mniej ode mnie wzial, normalnie chyba 200 zl bierze.

Moje lazanki sa gotowe w 30 min
Kapusta kiszona
kielbasa
boczek
3 cebule
pieczarki
makaron

Cebule pokroic w kostke i podsmazyc na zloty kolor
kielbase i boczek pokroic w kostke i smazyc z cebula
pieczarki pokroic w kostke i smarzyc z cebula i kielbasa :)

wszystko dobrze przysmarzyc dodac 2 liscie laurowe dla smaku sol i piepz ja daje jeszcze slodka papryke w proszku :)

na koncu dodac odcedzona kapuste i tez wszystko smazyc na malym ogniu :)

Potem dodaje ugotowany makaron mieszam i tak jeszcze dusze zeby wszystko przeszlo :)
Nio i jemyyyyyyyyyy

wlasnie gotuje makaron :-p
Jakie pyszności:-D Jutro robię:tak::-)

Ja łazanki lubiłam ale teraz w ciąży jakoś tak mnie nie pasuja.. ;P
A do bloku to tak:
  • 2 szklanki cukru
  • 1 kostka masła (250 g)
  • 1/2 szklanki wody
  • 5-6 łyżek kakao
  • 500 g mleka w proszku
  • suche wafle lub herbatniki
  • bakalie: rodzynki, orzechy, migdały, suszony ananas (wg uznania
    )
Masło, cukier i wodę rozpuścić w garnku. Kakao i mleko w proszku wymieszać dokładnie w misce, dosypać chrupki, wafle rodzynki i kto tam co sobie życzy. I mieszając energicznie, wlewać rozpuszczone ciepłe masło z cukrem i wodą. masę włożyć do formy i schłodzić.
10minut roboty i godziny przyjemności hehe ;)
Smacznego ;)
Ale duuuużo cukru dodajesz:szok: My z M dodajemy szklankę i ciut, ciut i jest dośc slodki:tak::-)

pomocyyyyyy
Polozylam sie i chcialam lulu a tu slysze jak ktos kluczem w drzwiach i sie zleklam bo M do 18 normalnie pracuje ja zryw do drzwi a tu M siny ,blady zielony :(( mowi ze mu zle ze ma rozwolnienie i go muli i go glowa boli i kosci lamia :(( polozyl sie do lozka i jeczy mowi ze mu strasznie zimno :(( dalam mu butelke z goraca woda :(( i nie wiem co robic
czy to grypa zoladkowa a moze swinska grypa !
M pracuje w restauracji teraz tam robi szkole i wczoraj wieczorem mi opowiadal jakie to pyszne miesko jadl
jedziemy do szpitala
Kochana pilnuj by M się nie odwodnił:tak: No i 7up odgazowany jest ponoc dobry na to:tak:

przed chwilką wróciłam z usg4d i powiem Wam, rewelacja!! :Dpotwierdziła się dziewczynka :) jest starsza o ponad tydzień- nowy termin to 12 marca ;) pożyjemy, zobaczymy, heheh ;)laseczka z tej mojej córki- ma bardzo długie nogi i jest szczupła ;P muszę ją trochę podtuczyć ;)wszystko w porządku, narządy ok, żadnych wad i ogólnie rozwija się książkowo :)długość z nóżkami- około 25cm, od głowy do pupci- 14,5cm.waga 226 gram :)do zobaczenia jutro mam nadzieję! :)
GRatulacje!!!:tak::-)

i dzisiaj mamy spac osobno :) odjadem swoim materacem i po srodku bedzie wozio :-D zlapie go za kolo :-D i milych snow :-D
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

No hej kochane :):*

Ja już po USG ;) Kurcze, ale jestem szczęśliwa :) Będę miała córeczke :) jest zdrowa :) wszystko ma na miejscu :) i pieknie bije jej serduszko :) Ale się ciesze! :)
Wspaniale!!! Ja też bym już chciala znac plec:zawstydzona/y::-D:-D

To dzisiaj babski dzien bo u nas tez bedzie DZIEWCZYNKA
O ja...:-) Same babuszki dziś:tak::-) Świetnie:-D

hejo

gratulacje coreczek wszystkim mamusiom :-):tak: ale fajnie macie : spineczki, wstazeczki, kokardki , kucyki, falbanki... ahhh :-) super sprawa ;-)

a ja sie chyba przeziebilam:confused2: gardlo mnie zaczyna drapac a katar to mam juz chyba 3 miesiac brrr wezme rutinoscorbini chyba pojde po witamine c rozpuszczalna oby pomoglo :tak:

Jejku wczoraj to się rozpisałyście,całe 4 strony musiałam nadrodic:-):-):-):-):-)
Gratuluje wszystkim mamuśką CÓRECZEK-ja też już bym chciała wiedziec a jeszcze 3 tyg do usg!!!!!
Wczoraj był dla mojej rodziny bardzo ciężki dzień-od rana zamieszanie bo dostałyśmy wiadomośc że zmarła mojej mamy siostra 360 km od nas i nie mogłyśmy nic pomóc ani żadnych informacji przez cały dzień.Mama w szoku bo to nagła śmierc.W piątek pogrzeb i tak daleko!!!!Dopiero dzisiaj będę wiedziała czy pojadę,bo siostra musi dostac urlop w pracy:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Nie ciekawie zacząłsię tn tydzień!!!!!

Hej kobitki śpicie jeszcze??
Pogoda sprzyja, nawet mój synek przez trzy dni pospał do 8, choć codzień wstaje jak zegarynka o 7:-D.
Czas wyciągnąć z piwnicy kurtki, czapy i kozaki...brrrr...

No właśnie mieć córeczkę fajna sprawa...można stroić taką małą księżczniczkę:-):-)

Pozdrawiam i trzymajcie się w ten ponury dzień!!:-):-)

reklama
Halo :-)

Wiedzialyscie, ze mozna spac na brzuchu? Ja osobiscie nie lubie, ale dobrze wiedziec.
Eee na takiej piłce to chyba niezbyt wygodnie :-D

gratulacje coreczek wszystkim mamusiom :-):tak: ale fajnie macie : spineczki, wstazeczki, kokardki , kucyki, falbanki... ahhh :-) super sprawa ;-)
Bleee... dziecko to nie lalka ;-)
Ja właśnie licytuję dla mojej chyba panny kombinezon... niebieski :-p

Do góry