reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Cześć dziewczynki, ja dzis bylam na zakupach, ludzi mnóstwo a zapachów.... Mdliło mnie cały czas, już myślałam że nie wytrzymam

reklama
A i też mam chcicę na ostre i dobrze doprawione rzeczy:tak::-D No i też strasznie dużo piję. Brzuch mi normalnie aż chyba napęczniał bo zaraz pod cyckami mnie wywaliło:-D

Ja też mam duży brzuszek, ale to chyba od tej ilości płynów jaką w siebie wlewam, bo jem tak jak wczesniej. Ani więcej ani mniej. Tylko chyba owoców więcej, ale to dlatego, że teraz takie pyszniutkie morelki i nektarynki... ;-)

Też się zastanawiam czy nie chodzić na NFZ, może tylko pierwszą wizytę, da mi skierowanie na badania, chyba jednak pójdę do gina w następnym tygodniu.
Ja mam śluz taki żólto-biały

mag349 ja też mam duzy brzuch, wyglądam jakbym byłam w 4 miesiącu :) Ale ostatnio przytylma więc może od tego. Bo przecież niemożliwe żeby na tym etapie widać było brzuch :)

U mnie to dopiero moja pierwsza ciąża, więc jestem ciekawa jak będę wyglądała z brzusiem, ile przytyję itp.
A ponad wszystko chciałabym usłyszeć serduszko mojej Fasolinki.
Ale na kolejną wizytę idę dopiero za jakiś miesiąc, więc jeszcze poczekam :happy2:

U mnie to dopiero moja pierwsza ciąża, więc jestem ciekawa jak będę wyglądała z brzusiem, ile przytyję itp.
A ponad wszystko chciałabym usłyszeć serduszko mojej Fasolinki.
Ale na kolejną wizytę idę dopiero za jakiś miesiąc, więc jeszcze poczekam :happy2:
Moje też to będzie pierwsze dzieciątko:tak: Tez nie słyszałam jeszcze serduszka i nie mogę się doczekac:tak: Wizytę mam 21 lipca:tak:

a u mnie juz widać powiekszoną macicę,zobaczcie same.Nigdy czegos takiego nie mialam,no moze przed okresem,ale nigdy w takim stopniu.Tez macie takie?

Te zdjęcia były robione przed chwilka.Zeby nie bylo,ostatni posilek byl ok 13.30 w postatci pól talerza zupy.Nigdy wczesniej takiego czegos nie mialam.Dlatego zaniepokoilo mnie to tez troszke i między innymi dlatego poszlam do tego gina.Widać tak jakby taką górkę hehe.Wiem,ze to bardzo wczesnie,ale lekarz powiedział,ze taka moja uroda,i że to własnie moze byc spowodowane powiekszoną macicą;) Miniaturka załącznika (kliknij aby powiększyć)

Rybka, a powiedz, czemu takie masz restrykcje? Miałaś problemy z szyjką?

Ja miałam "stawiania" macicy od 25 tc, pod koniec średnio 4 razy na godzinę. Ale szyjka nie reagowała na to w ogóle :no: Jak pojechałam do porodu, to po 8 godzinach bóli miałam rozwarcie na opuszek. Musiałam dostać zastrzyki i czopki żeby szyjkę zmiękczyć :wściekła/y:

reklama
a u mnie juz widać powiekszoną macicę,zobaczcie same.Nigdy czegos takiego nie mialam,no moze przed okresem,ale nigdy w takim stopniu.Tez macie takie?

Te zdjęcia były robione przed chwilka.Zeby nie bylo,ostatni posilek byl ok 13.30 w postatci pól talerza zupy.Nigdy wczesniej takiego czegos nie mialam.Dlatego zaniepokoilo mnie to tez troszke i między innymi dlatego poszlam do tego gina.Widać tak jakby taką górkę hehe.Wiem,ze to bardzo wczesnie,ale lekarz powiedział,ze taka moja uroda,i że to własnie moze byc spowodowane powiekszoną macicą;) Miniaturka załącznika (kliknij aby powiększyć)
Wow:szok: A w którym tygodniu ciąży jesteś??:-)
Niesamowite:tak::-)

Do góry