reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

przed ciążą brałam mercilon i po tych tabletach prawie mnie wtwracało na lewa stronę :/ okropnie sie czułam i te stany depresyjne. jedyny plus, że schudłam w oczach. ale nigdy więcej tego g** natomiast po tych co dostałam- odpukać, super :)

reklama
witam:)
ja juz myslaam ze tylko mój wrzaskun robi akcje darcia sie jak tylko wsadzi sie ja do wozka... no nie wiem czemu tak jej sie dzieje i zaczelam ja usypiac w domu jak juz jest ubrana i ja gotowa i jak zasnie to do wozka i sio na spacer:) to chociaz troche pospi i jest spokoj.

kamikaa powiem ci ze ten wozeczek to swietna sprawa.. i dobry pomysl mialas... tez by mi sie przydal...
ale teraz troche wydatkow jest bo chrzciny szykuje :)

ja kupilam uzywany z przesylka 77 euro :) nowe sa od 230 :/
my mamy chrzciny 17.07 i tutaj nic sie ksiedzu nie daje bo tutaj placi sie podatki na kosciol :) idziemy na obiad mamy i tak tylko jedna chrzestna :) wiecej nie trzeba :) i do fotografa :)
a teraz lecimy na poczte zanim zacznie lac

Tak w ogóle jak czytam o waszych dzieciach...szczególnie o Miłoszku candy... to normalnie podziwiam mojego Mikiego jaki jest spokojny (odpukać- dzień dopiero się zaczął;-))... mój to potrafi sam sie bawić w łóżeczku, lub poprostu leżeć.... a płacze tylko wtedy gdy:
- nie może zasnąć
- jak zakładam mu czapę na spacer
- jak wyciągam go z wanienki (uwielbia się kąpać):-D
Mój Adaś też odpukać grzeczny :) Dzisiaj rano mu dałam stojak z zabawkami do łózeczka, pobawił się, a potem sobie zasnął :) W ogóle jest bardzo pogodny, do wszystkich się uśmiecha, umie się sam bawić, sam zasypia. Kochane słoneczko :)

ccaroline super ze z mala wszystko ok!Tylko ten stres przed badaniami najgorszy....

Co do srodowiskowej to u mnie do 2 m.z. przychodzila co 2 tyg, a teraz odwiedzi nas jak maly skonczy 4 miesiac.

U nas znowu leje, wczoraj niby mialy byc burze, ale jakos sie zmyly...Kolejny dzien w domu, ja juz nie mam nawet ochoty targac sie z tym wozkiem w deszczu, zeby potem myc kolka na klatce przed drzwiami...Aj humor mam do bani...

mi lekarz przepisał cerazette ale nie wykupiłam i tym samym nie zażywam... J mi powiedział ze nie ma potrzeby abym sie faszerowała hormonami. Po porodzie to może 2 razy sex uprawialiśmy... i...więcej nie zamierzam - jesteśmy z J na okresie próbnym...jeśli sie nie sprawdzi to zostanę samotną matką :sorry2:

Tabasia...niby po CC powinno się odczekać 2 lata... moja znajoma 6miesiecy po CC zaszła w ciążę i we wrześniu rodzi, w sali poporodowej leżałam z dziewczyną która też rodziła niecały rok po CC - miała ponownie cięcie a lekarz starego bliznowca jej po prostu wyciął.

Co do kłótni... te które karmią butlą obrażają sie bo wiedzą że matczyne mleko jest zdrowsze.... więc Panie karmiące piersią - Proszę nie przypominajcie im o tym! Każda matka robi według siebie! NIECH KAŻDA ZAJMIE SIĘ SWOIM DZIECKIEM! :-p

Candy dobrze ze tak podchodzisz, co ma byc to bedzie, nie stresuj siebie i dziecka, jak chce butelke, to czemu nie...

A ja mam pytanko, czy Wasze maluszki maja czkawke?A jak tak to co jaki czas, i jak sobie z tym radzicie?Moj maly ma od urodzenia, teraz juz coraz rzadziej(co kilka dni), ale na poczatku to moglo byc i kilka razy dziennie. Ja juz czulam ta czkawke w ciazy jak bylam.

Nikodem w brzuchu miał czkawke z 4 razy dziennie jak sie ur to baaardzo czesto miał i częsciej ulewał a teraz zauwazylam wlasnie ze juz nie ma od jakiegos tygodnia..:) dawałam mu troszke swojego mleczka albo herbatki
czkawka niby do 4 miesiaca moze sie pojawiac

Candy dobrze ze tak podchodzisz, co ma byc to bedzie, nie stresuj siebie i dziecka, jak chce butelke, to czemu nie...

A ja mam pytanko, czy Wasze maluszki maja czkawke?A jak tak to co jaki czas, i jak sobie z tym radzicie?Moj maly ma od urodzenia, teraz juz coraz rzadziej(co kilka dni), ale na poczatku to moglo byc i kilka razy dziennie. Ja juz czulam ta czkawke w ciazy jak bylam.
mojemu sie zdarza czkać... i wcale nie jest to z szybkiego picia, czy łapania powietrza... Jak mi środowiskowa na początku powiedziała - czkawka bierze sie z ucisku na przepone po jedzeniu...czyli, np jak za gwałtownie po jedzeniu zmiania się dziecku pieluszkę (unoszenie pupy do góry powoduje ucisk)... Sposób? przechodzi samo, ale jak Ci bardzo ta czkawka przechodzi to daj małemu cyca na chwile lub coś innego do przepicia :-D

reklama
Ja to zazdroszcze Wam takich aniolkow....Moj ostatnio odkryl piszczenie i caly czas cwiczy jak to on potrafi piszczec....:no:.Mnie to juz glowa od tego boli...Wozka tez nie lubi, ale jak tylko zaczne kolysac to potrafi sie uspokoic i po kilkunastu minutach zasnie...A jak Wy robicie ze Wam dzieci tak po prostu usypiaja bawiac sie?Mojego to trzeba kolysac albo przytulac, tak sam sobie to za chiny ludowe...

Do góry