reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

U nas też od wczoraj bardzo ładnie, ale wczoraj po południu była burza i padał grad :szok:. My niestety kiblujemy w domu, bo Adaś ma katar :rolleyes2:. Powiem wam, że w temacie chorób u takich maluszków jestem zupełnie zielona, bo Karol w ogóle nie chorował w pierwszym roku życia. Pewnie dlatego, że nie miał go kto zarażać ;-)

reklama
My tez byliśmy w czwartek u jego pediatrii i ma lekką wydzieline w nosku codziennie solą fizjologiczną czysci i frida,takze widze poprawe,ale bardzo mu przeszkadza duzo sliny w buzce niewiem moze tu juz na ząbki.

Ja wiem co znaczy katar u takiego bobaska :eek: My walczymy juz trzeci tydzien... Niestety oprocz wody morskiej, fridy, kropli i podniesionego materaca w lozeczku niespecjalnie mozna cos wiecej zrobic. Bylismy w czwartek u lekarza i osluchowo jest czysty, tylko nosek zapchany. Katar nie jest przeciwwskazaniem do spacerow badz kapieli, a nawet szczepienia, my to wszystko robimy. Zreszta lekarka powiedziala, ze normalne jest, ze katar utrzymuje sie okolo 2-3 tygodni... Ale powiem Wam, ze mam juz dosc, szczegolnie nad ranem :-(

U nas lato w pelni, szok normalnie :-) wybieramy sie na plaze, wczoraj Alek smigal w samym body, taki byl upal :-)

Katar nie jest przeciwwskazaniem do spacerow badz kapieli, a nawet szczepienia, my to wszystko robimy.
No niby tak, ale trochę się boję, bo on oprócz tego czasem kaszle, a Karol miał wysoka gorączkę na początku tej choroby. Adaś na razie i tak lepiej to znosi niż brat. Poza tym mój mąż jest panikarz i pewnie by mi nie pozwolił zabrać małego na spacer :-p

U nas też od wczoraj bardzo ładnie, ale wczoraj po południu była burza i padał grad :szok:. My niestety kiblujemy w domu, bo Adaś ma katar :rolleyes2:. Powiem wam, że w temacie chorób u takich maluszków jestem zupełnie zielona, bo Karol w ogóle nie chorował w pierwszym roku życia. Pewnie dlatego, że nie miał go kto zarażać ;-)
Tabasia ma rację :) Mi lekarka też powiedziała, że spacery jak najbardziej zalecane, bo nawet zimne powietrze pomaga na to zwężenie śluzówki nosa.
A jeszcze dostałam poradę, żeby Kubie powiesić lekko nagnieciony ząbek czosnku przy łóżeczku, żeby tym oddychał i powiem Wam, że pomogło. Jak miał katar drugi raz, to trwał tylko tydzień, a pierwszy 3 tygodnie.

i u nas upał :)
wczoraj byliśmy na pikniku, Ola taka podekscytowana była, że wcale nie spała ;) za to wieczorem po 19 padła ;)

mieliśmy jechac nad ocean, ale moim zdaniem jest za gorąco jak na takiego malucha, przejdziemy się do parku :)

dziewczyny, a może ten katar jest alergiczny? teraz wszystko pyli.

:-)hej
troszke nas nie bylo :) ale juz jestesmy .
nie nadrobie was bo czasu brak my bylismy w czwartek u lekarza i mala przez 4 tg przybrala 1080 gram nareszcie i miezy juz 58 cm :tak:rosniemy i jest ok ,Przesypiamy juz nocki jak zje o 23 lub 24 to spi do 6-7 rano :)

jest kochana

dziewczyny kupilam chuste czy ktoras ma jakiegos linka gdzie pokazane jak ja wiazac ?

Mam pytanie czy jakoś szczególnie czyścicie uszka swoich maluszków wczoraj zauważyłam ze jedno ucho jest takie w środku zabrudzone pewnie woskowiną ale bałam się czyścić tak głęboko patyczkiem doradźcie coś.

nam lekarka pozwoliła czyścić tylko to, co widać i raczej nie pchać patyczka do uszka, bo dzieci mają bardzo krótki przewód słuchowy, który łatwo uszkodzić
czyszczę, jak coś zauważę delikatnie patyczkiem

reklama
ja mieszkam w lesie i tak pyla trawy i deby ze szok! normalnie biało a rano jakby mgła była w domu pełno pyłku..masakra mam nadzieje ze mlody kataru nie dostanie :(

Do góry