reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Madzia- bez przesady ;) chodziło mi o długie leżenie, spanie w leżaczku. moja też spedza z godzinę dziennie w bujaczku, kiedy np. robię obiad, a ona nie spi :)

reklama
u nas trzecia nocka z rzedu taka: mały usnął ok 22...obudził sie przed 2 i zjadł 1 cyca... później obudził sie po 5 i drugi cyc... po 6 doprawił znowu mlekiem. :-D Ach...i wczoraj i dziś jest spokojny :tak:

Mam do was pytanie - jak czyścicie uszy maluchom??:sorry2:

a moj Pawel wprost uwielbia siedziec i spac w foteliku samochodowym.

i musze Wam powiedziec ze druga noc spimy na brzuchu. Bo inaczej nie chce usnac. Tylko u mamy na cyckach. Na plecach nie, a na boczku nie mozna, bo podobno moze dostac przykurczu stawu. Wiec zostal nam brzuch.

Strasznie sie balam ta pierwsza noc. Ale pieknie podnosi glowke i przewraca nia na boki.

a moj Pawel wprost uwielbia siedziec i spac w foteliku samochodowym.

i musze Wam powiedziec ze druga noc spimy na brzuchu. Bo inaczej nie chce usnac. Tylko u mamy na cyckach. Na plecach nie, a na boczku nie mozna, bo podobno moze dostac przykurczu stawu. Wiec zostal nam brzuch.

Strasznie sie balam ta pierwsza noc. Ale pieknie podnosi glowke i przewraca nia na boki.

Mój lubi na boczku spac,ale najlepiej na plecach.

o jak ja uwielbiam nabiał...a zwłaszcza twaróg <mniaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam
przed ciążą potrafiłam w pracy nawet jeść płatki z mlekiem lub jogurty...i tak dzień w dzień.... w ciąży tez dużo nabiału chłonęłam - więc może mój młody nie będzie uczulony...hmmm... jak na razie uważam bo odstawiłam mleko w czystej postaci (za namową pediatry - aby kolek nie było)...ale jogurty jem - naturalne i owocowe...no i oczywiście twarożek - dziś zrobię z pietruszką i szcypiorkiem które hoduję w donicy na balkonie :laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:

ja sie dolaczam do pytania o uszy.
Podczas kapieli moczycie uszy w srodku?

właśnie ponoć nie można moczyć - tak mi moja mama powiedziała, tzn żeby sie tam nie nalało wody...ale nie wiem jak mu czyścić bo, ...Miki ma ta wysypke i ona też jest na uszach i jak skóra schodzi to wtedy uszka ma brudne bo ta skóra się tam lepi itp. może oliwkować po wyczyszczeniu???:baffled::baffled::baffled:

no ja muszę mojego coraz częściej kłaśc na brzuszku...ale o spaniu tak to raczej nie ma mowy - za bardzo się boję:baffled: mój najczęściej śpi na plecach :-D

reklama
Do góry