reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
A rejestrowałas sie do niego czy poprostu podchodziłąs do niego z wynikiem i na badanie bo ja jestem umówiona na 8.30 na ktg a o lekarza sie nie pytałam....

U nas to jest tka, ze jesli chcesz ktg w szpialu za darmo a dokladniej w przychodni przyszpitalnej to musisz wyciagnac karte do ginekologa. Z ta karta idziesz na ktg, gdzie jest polozna i dajesz jej karte a ona cie podlacza. Potem jsli jest kolejka do gin to czekasz (u nas jest pokoj gdzie robia ktg obok gabinetu gin) i on to oglada, ale nie musisz sie jakos dodatkowo zapisywac do gina. Ja ostatnio mialam szczescie bo do gina nikogo ni bylo i moj gi siedzial i sie nudzil, wiec patrzyl jak mi idzie zapis i potem jeszcze powiedzal kilka slow i poszlam do domku.

U nas to jest tka, ze jesli chcesz ktg w szpialu za darmo a dokladniej w przychodni przyszpitalnej to musisz wyciagnac karte do ginekologa. Z ta karta idziesz na ktg, gdzie jest polozna i dajesz jej karte a ona cie podlacza. Potem jsli jest kolejka do gin to czekasz (u nas jest pokoj gdzie robia ktg obok gabinetu gin) i on to oglada, ale nie musisz sie jakos dodatkowo zapisywac do gina. Ja ostatnio mialam szczescie bo do gina nikogo ni bylo i moj gi siedzial i sie nudzil, wiec patrzyl jak mi idzie zapis i potem jeszcze powiedzal kilka slow i poszlam do domku.

No w szpitalu to chyba zawsze za darmo ktg jest???
Ta babka nie chciała zadnej karty tylko sie mnie spytała kiedy mam termin i tyle i mowi zebym przyszłą jutro na 8.30 i zebym sniadanie zjadła. A obok tego ktg sa jakies drzwi to moze tam jest tez lekarz i odrazu sie idzie do niego???

Ja mialam KTG tydzien temu, trwalo ponad godzine, a lekarz po prostu zaprosil mnie na swoi dyzur i razem z polozna przychodzili co kilkanascie minut sprawdzac jak tam idzie :) nic nie placilam

Witam sie nadal 2w1 byłam dzis w szpitalu i na jutro na 8.30 mam ktg miec.
Mam pytanie a to ktg to oglada lekarz czy ta kobieta która to obsługuje a i ile trwa ktg????

U mnie ktg trwało 30 minut, zapis oglądała kobieta obsługująca maszynę, a potem moja gin (kazała mi przychodzić, gdy ona jest w szpitalu)...obejrzała, podpisała, że widziała. Na karcie wypisowej ze szpitala też jest jej zalecenie i rozpoznanie no i oczywiście podpis...ona też decyduje czy idę do domu, czy zostaję:tak::tak::tak:ale mnie nie badała...może dlatego, że jeszcze przed terminem było:dry:

reklama
Aha poprostu podeszłąs do niego po ktg wielkie dzieki:*

Położna po skończonym ktg dała mi wynik, kazała mi przejść pod gabinet i czekać na lekarza. Nie wiem czy tam jest tak standardowo, położna była strasznie niemiła i mało rozmowna, a ja trochę przerażona i oczywiście o nic nie dopytałam :) wydaje mi się, że w każdym szpitalu może to wyglądać troszkę inaczej

Do góry