reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
Zaraz ide czytac co tam u was... zla jestem na siebei zen ie umiem sie powstrzymac od czytania "opowiesci z porodowki" i jak przeczytalam o moniSceBe to az sie przerazilam... i zimno mi sie zrobilo i w ogole...

A jak wyglądaja te kaszaki????? Bo moja ma potówki, to takie male krosteczki na buźce
Potówki raczej nie robią się na buźce - jest to mało prawdopodobne. Potówki lokalizują się najczęściej na pleckach i pupie a dodatkowo ta część skórki jest zaczerwieniona.
Najczęściej jeśli to białe małe krostki to poprostu prosaki - moje obie córcie to miały
Prosaki (łac. milia) – Objawiają się jako drobne grudki średnicy 1-2 mm, barwy białej lub białożółtej, perłowo opalizujące. Charakterystyczne są dla okresu noworodkowego i samoistnie ustępują w miarę dojrzewania gruczołów łojowych (2-4 tygodnie), ale mogą pojawić się w każdym wieku. Lokalizują się przede wszystkim na czole (w szczególności na łukach brwiowych), policzkach, nosie, na penisie (głównie w wieku młodzieńczym).

moja niuńka ma kaszaki na bużce, ale podobno znikna do paru tygodni:tak:
aaa wiecie co, Gabryśce schodzi skóra z rączek i przed ramienia, kremuję ją po kąpieli i w ciągu dnia, a nie widze poprawy, myślicie że to normalne?
Skórka schodzi najczęsciej u takich amlców bo przez 9 miesięcy siedziały w wodzie a teraz sucho ,....norma , trzeba natłuszczać i nie wolno skubac bo moga zrobić sie ranki!

Mój Hankok też linieje :baffled: Podobno to normalne po porodzie. I smarowanie niewiele daje wiec jest cała taka wysuszona hehe
Dzisiaj była połozna, pogadałysmy, obejrzała gadzine, mnie nie ogladała bom nie krojona :-D

MoniSkabe i AniaSkrzat witam juz rozpakowane :-) Mam nadzieje ze szybko ogarniecie nowa sytuacje i wrocicie do nas.

Dziewczyny co do ruchów dzidziora przed porodem to mój truteń ciągle szalał. Wcale nie była spokojniejsza :-D No i brzuch mi wcale nie opadł :baffled:

Własnie gotuje codzienna porcje kompotu jabłkowego :-D Codziennie wypijam koło 3 litrów i tym sie głównie zywie :sorry2: bo jakoś głodna nie jestem.
Ach no i czekam na tesciów bo dzisiaj przyjezdzają do Hankoka :tak:

ech... wy tylko o jedzeniu :-D
Ja sie opchalam znowu kluskami slaskimi z sosem pieczarkowym (z przedwczoraj), a za godzine jade do kina z kolezankami - maja stracha czy nei urodze, ale obydwie juz maja dzieci wiec w razie czego odbiora porod :-D I Adas mialby moze darmowe bilety do kina na zawsze :-D

Ciekawe czy ktoras w dzisiejsza date sie wpasuje :-)

Milego popoludnia zycze i dobrego samopoczucia :-)

reklama
Witajcie!:-)
Super ta opowieść moniskabe, poród jakoś przestał mnie przerażać:tak:
Boże ja też chcę to znieczulenie:tak::-D Wczoraj w poczekalni u gin spotkałam mamusie z małą córeczką, która rodzila w szpitalu w którym ja będę rodzić- bardzo chwaliła sobie to ZZO i nie wspominała porodu jako czegoś bardzo bolesnego. Podobno nawet nie wiedziała kiedy udało jej sie wypchać małą na świat:blink:

Dziewczyny- mnie wszyscy mówią, że nie wygladam na 9 miesiąc:baffled:, dzis nawet babcia do mnie z takim tekstem- ty nie pomyliłaś sie przypadkiem w obliczeniu daty porodu:confused::eek:, Ja chyba jedyna na tym forum jestem kompletnie nie przygotowana:-p, wydaje mi się, że w tej ciąży to jeszcze dwa miesiace pochodzę, tak szybko to zleciało. Samopoczucie jak na ostatnie tygodnie mam bardzo dobre i chyba stąd to się bierze;-):-p

Do góry