reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
moze tutaj napisze..
dziewczyny dla noworodka to materac polozyc gryka do gory czy kokosem? bo sama nie wiem ktora z tych czesci jest twardsza :confused2:

Dziewczyny jeśli dobrze zrozumiałam sprzedawcę, to gryką do góry, mniemam po tym bo mówił iż po przemoczeniu przez dzidziusia ciężko jest grykę wysuszyć i lubi kiełkować przez materac. :tak:
Ja w końcu kupiłam materac kokos-pianka-kokos.

o jeee :szok: sprawdziłam sobie te pełnie księżyca!!!:szok:
w 2006 roku była np. 7.października, a ja Olka urodziłam 6.10.....
teraz w lutym 2010 ma być 28.02, ale następna dopiero 30 marca ;-)
:laugh2::laugh2::laugh2: No to moze juz za 2 dni? ;-)

Jejku, ja jeszcze w pizamie :szok: Ide sie myc, obiad mam z wczoraj, tylko ziemniaczki ugotowac i mizerie zrobic :-) Ale M dzis dluzej w pracy. Bedzie dopiero po 17 :sorry:

Widze że kobietki sie rozkręcają.
Igi trzymam kciuki no i Effa napisala ze skurcze sie pojawily po przebiciu pęcherza (wiadomości z porodówek)
Kurcze jak ja im zazdroszcze... Ja mam termin na 2 marca a ten Kubuś nie chce sam wyjśc i coś czuje że trzeba będzie mu pomóc.

Igi trzymam kciuki no i Effa napisala ze skurcze sie pojawily po przebiciu pęcherza (wiadomości z porodówek)
Kurcze jak ja im zazdroszcze... Ja mam termin na 2 marca a ten Kubuś nie chce sam wyjśc i coś czuje że trzeba będzie mu pomóc.

Tylko spokojnie mamuśki.:rofl2: U mnie przy pierwszym porodzie wody mi same odeszły w domu o 4.30 rano, a córcie urodziła dopiero o 18.00. Także myslę, ze wszystkie zdążymy:happy:

a ja jeszcze podczytuję was i ogólna panika u nas :szok:

no mi sie słabo robiło i to drżenie moze też jakiś zwiastun:-D
e tam panika. :-D ja bym powiedziala, ze ... podniecenie :-D

Candy chyba sobie wmawiasz te objawy :-D
ja bym stawiala na antybiotyki i niski cukier, bo malo jadlas.
Dziewczyny jeśli dobrze zrozumiałam sprzedawcę, to gryką do góry, mniemam po tym bo mówił iż po przemoczeniu przez dzidziusia ciężko jest grykę wysuszyć i lubi kiełkować przez materac. :tak:
Ja w końcu kupiłam materac kokos-pianka-kokos.
no to jezeli bedzie gryka do gory i dzidza zasika, to bedzie kiepsko. Dlatego ja klade kokosem do gory :-)
poczekaj, pelnia przed Toba :-D hehee

reklama
Ale sie rozkrecilysci, a chwilke mnie nie bylo.
Gratulacje dla rozpakowanych i powodzenia dla tych
w trakcie rozpakowywania;-);-);-).
Dobrze, ze poruszylyscie temat materacyka, bo ja mam gryka u gory i musze na ten koks obrucic,a myslalam, ze to nie ma znaczenia..
Ciekawe czy z ta pelnia to prawda i czy moja Ingusia bedzie wolala ta czy dopiero ta30 marca.....
Mam nadzieje, ze juz nie dlugo, bo sie doczekac nie umie!!!
w57vskjold61nkge.png

Do góry