reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
Tu oczywiście o jedzeniu:-D
Ja właśnie zrobiłam rosołek, a wczoraj dostaliśmy gołąbki z sosem pomidorowym i obiadek gotowy:-)

Co do spania, to ja codziennie koło 15 muszę się położyć i drzemię ok pół godziny, bo inaczej bym chyba zwariowała.

Koza - znalazlam w necie to

Ujemny wynik HBsAg świadczy z bardzo dużym prawdopodobieństwem, że pacjent nie jest aktualnie zakażony HBV. Istnieją jednakże sytuacje wyjątkowe, w których nawet pacjent z ujemnym wynikiem HBsAg może być zakażony wirusem HBV, a co za tym idzie może być zakaźny dla otoczenia. Dotyczy to pacjentów zakażonych mutantem wirusa HBV, który nie wytwarza antygenu powierzchniowego HBs oraz niektórych okresów ostrego zakażenia, w których jedynym dowodem infekcji jest obecność przeciwciał anty-HBc w klasie IgM

Kurcze dziewczyny kolejna już rodzi:szok:. Trzymam kciuki za Madzie.
U mnie dzisiaj na obiadek pieczarkowa i tarta z mięsem mielonym i warzywami. A teraz zjadłabym coś słodkiego chociaż mam ogromna zgagę.

Witajcie kochane:-)
Widzę że kolejne w drodze ku wolności...już nie 2 w 1 !! Ja nawet nie myśłe o porodzie - sumie 30 marzec daleko ale nie jadna już myslała ze marzec daleko a tu połowa lutego a tyle już rozpakowanych:szok: poki co tfu tfu dobzre jest ...czasem jakis skurczybyk zlapie ale nie narzekam ani na ból pleców ani krocza - nic :) wiec nie wywoluje wilka z lasu ale chyba u mnie jeszcze daleko:sorry:

Trzymam kciuki za Madzie i Ionke:rofl2:

Co do zachcianek jak wczoraj bylismy w makro to kupilismy prawie 2 kg śledzi ... przeróżnych rodzajów - jakieś przysmaki gajowego, po kaszubsku zwlyke w oleju bo ostanio mam faze ogólnie na ryby :happy: no i 6 kg pangi:szok: moglabym jesc rybki codziennie - ciekawe czy po ciąży mi przejdzie!! Dobrze ze duży zamarażalnik mamy:-)

heheh i moj prezent od meża na walentynki to porządny mop:sorry: heheh sama sobie wybralam prezent :-D bo przy naszych ciemnych panelach ktore wlasnie Krzys kladzie bym bym sie zarypala zwyklym mopem czy scierką :confused2: ale to sie nazywa funkcjonalny preznet i jestem takich zwolenniczką:rofl2:

marcóweczki zaciskajcie nogi, bo jeszcze żadna w marcu nie urodzi:eek::eek::eek:

chyba powinnyśmy przyznać specjalny medal dla tej, która pierwsza urodzi w marcu:-D:-D:-D:-D

a mamy już watek opowieści z porodówki, taki bez komentarzy, coby sobie tylko poczytać historie porodowe dziewczyn?!?

Ja dziś wymyśliłam pizze na obiad. Zrobię pół ze szpinakiem i lazurem, a drugie pół z warzywami.

Mężuś wrócił wcześniej z pracy i teraz muszę go podleczyć ,bo obawiam się że się rozłoży na dobre. Biedak.:-(Kompielka, aspirynka, herbata z miodem i cytrynką i kanapeczka z czosneczkiem może pomoże.

Chyba muszę i ja sobie zaaplikować kanapkę z czosnkiem i tak się teraz na całowanie nie zapowiada... Jak ja uwielbiam świeży czosnek- przynajmniej mam wymówkę;) Zgaga będzie już to widzę- ale co tam!!:cool:

hej, ja uwielbiam pizzę z lazurem, parmezanem, rukola i suszonymi pomidorami - mniaaaaaaam

i najpewniej będzie jutro na obiad:-D:-D:-D
dzięki tobie

reklama
Do góry