reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

echh, ci mężowie :-p
mój kiedyś, jak byłam chyba w 4-5 miesiącu, zwolnił się z pracy, bo JA rano źle się czułam :-D tylko, że ja poszłam do pracy i normalnie 9 godzin byłam, a ten tak sie mną przejął :-D
no myslałam, że padne, jak się dowiedziałam :-D

reklama
A ja dzisiaj kolejny dzień lenia mam! To jest okropne.
Na obiad miałam mielone, ziemniaki i brukselkę, potem zjadłam pączka i się położyłam, więc zgaga ogromna .Wogóle, to zjadłam dzisiaj 3 pączki, dla mnie to dużo, ale ja w ciągu roku nie jadam, tylko dzisiaj.

Witajcie :)

Ja już po szkole rodzenia. Jednak M udało się wyrwać wcześniej i byliśmy razem:-)
Dziś było wszystko o pielęgnacji krocza i rany po cc.
Widziałam, że pisałyście o wstawaniu po cc. Nam położna powiedziała, że to zależy od samej pacjentki. A że teraz prawie 100% znieczuleń robią podpajęczynówkowo, to czasem się zdarza, że pacjentka ma rano cc, a wieczorem już wstaje.

Co do depilacji intymnej, to mnie już od miesiąca goli M. Nawet mi taki ładny paseczek na środku zostawia. Śmiejemy się, że jak dojdzie do wprawy, to salon otworzy:-D;-)

ramari w sumie nie wiem czy to juz moze byc to. Sa te takie paski w aptekach to moze tym sprawdz.:tak:

a mnie mimo leżenie dobija ból w pachwinach..też to odczuwacie? Leże i zmieniam pozycje a pachwiny bola tak dosyc nieprzyjemnie. :-( uroki ciązy:-(

Dronka- pewnie skala inna w tym szpitalu :tak:

co do suchości, to ja miałam okropną jak brałam pigułki, więc wiem, co to za ból, naprawdę duży dyskomfort :no:

a czego uzywasz do mycia?? może jakiś odpowiedni płyn do higieny intymnej załatwi sprawę? one tez nawilżają i przywracają naturalną równowagę tam...

Ja w ciąży to non stop byłam mokra:sorry: a tu nagle suchość:eek: Myje się od zawsze laktacytem ale sie zastanowiam bo moze.....hmmmm kochalam sie w weekenda z mężulkiem i używalimsmy gumek - wiecie jeszcze nie chcemy magicznych własciwości spermy wykorzystywac :-D i użylismy innych niz zawsze i sie zastawiam moze one jakoś tam cos żle zadziałały na mnie:eek: albo jestem juz uczulona na lateks:-D

JaAle powiem Wam, że dzisiaj miałam taką akcję ( przepraszam za obrazowość) Zrobiłam siku, podtarłam się i chcę zakładać majtki a tu poleciały mi po nogach dwie kropelki (kolor taki biało-mętny). Przeraziłam się i pomyślałam "o kurcze jak zaraz chlupnie", ale spokój. Wiecie co teraz się zastanawiam czy to może być to sączenie wód. Jak myślicie?

A moze to zwykłe upławy...włąsnie teraz ich ilość powinna być ogromna i mozliwe ze ci poleciało:sorry: ja czesto na papierze mialam pełno tego świństwa:confused2:

patinka, u mnie też ból pachwin w nocy. Czasem ledwo przekręcam się z boku na bok :baffled: A rano, dopóki się nie rozchodzę, to też boli.
Rozpadamy się powoli;-)

ramari, nie doradzę Ci, ale sama mam często takie wątpliwości, bo mam mokrą bieliznę i wydzielinę taką właśnie biało-wodnistą. Ale lekarka mi we wtorek sprawdzała i powiedziała, że to nie wody i widzi, że wydzieliny będę mieć coraz więcej, bo na ściankach widać.

fiolkowa jak miło hehe że nie tylko ja mam takie dolegliwości. Ale ja pierdziele teraz leże calutki czas tak jak lekarz kazał i kregosłup mi już dokucza, teraz pachwiny, aaaaaaaaaaaaa ale jeszcze hm do około 8 marca i bedzie git ;-)
MUSZE WYTRZYMAC MUSZE WYTRZYMAC MUSZE WYTRZYMAĆ!!!!

co do suchości pochwy to ja mam mokro że heeeeeej hehe upławy cały czas ale teraz juz sa białe więc spoko ;-)

reklama
Hej dziewczynki ja już po wizycie u gina, mój pulpecik przybiera na wadze jak szalony :szok: mam na usg trzy pomiary wagowe w zależności od tego jakie parametry 2830g-3160g średnio wyszło że około 3 kg już waży a to dopiero 35 tydz :szok:
Naszczęście gin mówi że jeszcze te 3 tyg powinna tak przybierać a potem juz troche wolniej ale obawiam się że do 4 może dobić.
Teraz już wizyty mam prawie co tydzień i każda z Ktg.
Na następnej wyzycie ma mi pobrać wymaz w kierunku paciorkowca.
Póki co rodze w szpitalu gdzie pracuje mój gin :tak: i raczej siłami natury bo tak do 4 kg to staraja sie siłami natury.
Szyjka oki, wody oki, badania moje też - moge już teraz ograniczyć witaminy bo mała duża a morfologie mam bardzo dobrą.

Do góry