reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
Ja też mam podobne dolegliwości jak wy. Mi dochodzi jeszcze ból przy oddawaniu moczu taki, że aż cały brzuszek mnie boli a szczególnie okolice jajników. Czuje też kłucie w dole brzucha i w ogóle boli jak za dużo biegam. Jestem już na L4 o byłam w szpitalu w 11 tc i biore cały czas Duphaston więc czuje się "zabezpieczona":) Za tydzień mam wizytę zaplanowaną u lekarza ale nie wiem czy nie przejść się do niego już jutro...ehh

Dziewczyny czy ktoras ma przepis na dobry bigosik,ja nigdy nie gotowalam,a moj M lubi i chce mu ugotowac.Wiem ze to nie ten watek ale tu najwiekszy ruch

Jeszcze ja na dobranoc :)

jejku jak sie ciesze jutro przychodzi malarz i bedzie malowal :) potem w piatek kupimy wykladzine i wylozymy na gorze ,potem do ikkei po meble dla dziecka :) szafa ,komoda do przewijania i lozeczko i wtedy popiore ciuszki i w koncu poskladam do szafy jupiiiiiiiii:))

A teraz ide do wanny poplywac i moze jeszcze troszke poprasuje :)

spijcie i snijcie o milych rzeczach

aha,dziękuję. na przeciwciała o ile się nie mylę nie musze bo mam dodatnią grupę krwi. Czyli te wszystkie cytologie i inne badania co są w karcie ciąży dopiero później. Ok. Dziękuję bardzo.

wydaje mi się, że jednak morfologię i mocz powinnaś co miesiąc robić. w ciąży szybko wszystko się zmienia i w kilka tygodni możesz mieć anemię.
jak ci nie będzie chciał dać skierowania, to rób sama - to nie kosztuje dużo. jak będziesz miała dobre wyniki to ok, ale jak złe to od razy pokażesz lekarzowi.

Ja chodzę do NFZ co około 3 tygodnie. Ale powiedział, że mam przychodzić jak tylko coś będzie mnie niepokoić. Teraz mam za tydzień na 21 paźdz.Miałam już robione usg 2 razy. Pierwszy raz w 9 tc a drugie w 12 tc jak byłam w szpitalu. Teraz jak pójde na wizyte zapytam o nastepne usg i badania krwi oraz moczu. :-)

Ja mam wizyty co 3 tygodnie :tak: to chyba wystarczająco. Teraz mam wizyte 26 października chyba będzie dokładniejsze usg bo gin powiedziała że dokładnie wszystko pomierzymy :-)

reklama
Kurcze jak dawno mnie nie było, tyle się wydarzyło przez ten czas na forum musze wszystko nadrobić :-)
Gratuluje wszystkim mamusiom dziewczynek u nas najrawdopodobniej będzie chłopczyk chociaż za 2 tyg lekarz to potwierdzi :tak:
Najgorsze jest to że narobiłam sobie chęci na te łazanki :-) a tu już późno i składników nie ma. Jutro z rana śmigam do sklepu i wypróbuje przepis :-D

Do góry