reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

cześć dziewczyny
właśnie wpierdzieliłam wczorajsze łazanki - pełen talerz i mykam do wanny, bo na 16.45 ma przegląd podwozia u gina:-):-):-)

trzymajcie kciuki, by dzidziol był zdrowy i by pokazał rodzicom, co ma między nóżkami:tak::tak::tak:

buziaki
później wpadnę

no to trzymam kciuki:-):-) ehhh jak mnie skręca z zadrości jak sobie biegacie na usg teraz i dowiadujecie się o płci waszych maluszków:sorry: a ja jeszcze 3 tygodnie muszę wytrzymać... mogłabym iśc już za tydzień, ale się powtrzymam:eek:

reklama
Ja chodzę prywatnie do lekarz i wizyty mam raz w miesiacu, a usg mialam w 13 tyg i nastepne dopiero ok 23 tc. A tak bym chciala znow zobaczyc nasze malenstwo.

jej ale wy sie rozpisujecie :tak: ja nie nadarzam z czytaniem wszystkiego ;-)

wszystkim ktore maja dzisiaj usg zycze by dzidziolki pokazaly sie w calej okazalosci :-)

ja wlasnie obiadek jem makaron z sosem serowo pieczarkowym wzielam zrobilam to co pod reka mialam bo szkoda zebys eie zmarnowalo bo makaron mi zostal o kluskach z serem :tak: i nawet fajne wyszlo tylko miesko by sie przydalo ale nie chcialo mis ie dralowac do sklepu... w ogole kupilam dzisiaj mojemu krabowi na obiadek dwie rybki i jedna spuscilam w umywalce :-D biedna... przez przypadek bo woreczek mi sie wysliznal na szczescie jedna sie zablokowala w woreczku i poszla do kraba a ten jak sie rzucil na nia to dlugo nie pozyla makabra:szok: ale przynajmniej sie najadl dziad jeden i teraz siedzi w sloiku w umywalce bo czekam az ciezkie akwarium maz wyczysci i te kamyczki smierdzace bbrrr nie chce grzebac w jego odchodach w wodzie bbrr:no:
no nic jem dalej i ogladam rozmow w toku ale nic kompletnie ciekawego nie ma

a i kupilam dzisiaj za 6,80 kombinezonik, sweterek i polar dla maluszka:szok: dacie wiare ze tak malo wyszlo na wage?? dechy normalnie :-)

a ja jak bym miala coreczke to bym robila jej kucyki i ladne kokardi bym wiazala na nich zeby slicznie wygladala :) jakas spineczka biedroneczka we wloski i sukienki w falbanki bardzo mis ie podobaja... szkoda ze moja mama dala komus sukieneczke po mnie bo taka sliczna byla i wlasnie wygladalam jak laleczka :-) mi sie bardzo podoba zeby dziewczynki stroic ...:tak:;-)

Pod warunkiem ze bedzie chciala te sukieneczki i spineczki.Moja dopiero teraz sie stroi,bo wczesniej spodniczki zdzierala,a spineczki i kokardki nim druga zapielam pierwsza juzx zdarta byla.Wiec przez jakis czas dalam sobie spokoj i teraz przemiana Stroi sie,przeglada ciagle w lustrze i co chwile mame do sklepu wyciaga.Jedyne co jej zostalo to to ze ciagle wszystko plami.

A ja niedawno wstalam maluchy do szkolz zawiozlam i teraz planuje drzemke bo prawie w nocy wcale nie spalam,a po mala na 11:30 dopiero.

Ja probuje sie zapisac na to usg ale tu dodzwonic sie to graniczy z cudem,probuje juz od piatku,mam nadzieje ze przynajmniej termin bedzie krotki bo moze nie zdaze przed porodem:-D:-D:-D

A u mnie dzis nie lazanki a rosolek i nie wiem co jeszcze,alemam czas do wieczora.

Ostatnio robilam torcik nalesnikowy z pieczarkami i zrobil furore wiec moze powtorze.M bedzie happy

jJa mam wizytę śrdenio raz w miesiącu i na każdej wizycie mam robione usg, więc widzę mojego maluszka i nie martwię się czy wszystko w porządku.Dodam,że pracuję z osobami niepełnosprawnymi i wolę kontrolować maluszka,kiedy tylko mogę.

ja mam wizyty tak co 4-5 tygodni. USG miałam w 13 tyg., w 18 tyg. posłuchałam bicia serduszka, a następne usg mam połówkowe między 20 a 22 tyg. Co miesiąc zleca mi gin morfologię i analizę moczu plus dodatkowe badania, które robi się w zależności od wieku ciąży (narazie miałam oczywiście grupę krwi, WR, glukoza na czczo, a teraz mi jeszcze zlecił TSH). A i jeszcze na najbliższej wizycie zrobi mi cytologię, bo nie pamiętam kiedy miałąm, ale napewno nie wcześniej niż dwa lata temu.

A u mnie dzisiaj na obiadek ziemniaki, kotlecik schabowy i surówka:-) Najadłam się jak nie wiem:-p
A na jutrzejszy obiad nie mam pomysłu... znowu ciągle mi chodzi po głowie twarożek... więc jak mi się nie będzie nic chciało pichcić to mężulkowi usmażę kiełbachę z cebulą i do tego pomidory, a dla siebie zrobię wielką michę twarogu z warzywkami mniam:-p:-p A muszę powiedzieć, że ser biały dostałam na weekendzie od teściowej własnej roboty z eswojej krowy, więc samo zdrowie:tak::tak::tak: a do tego jest pzrepyszny:-) kupne się nie umywają

reklama
co jutro na obiad to chyba odwieczny problem kazdej kobiety moze nie codziennie a czesto ;-) ja jutro zrobie chyba nalesniki z pieczarkami serem zoltym i oliwkami dla meza aja sobie dam papryzke w srodek i bedzie obiadek palce lizac :-) moze rosolek tez zrobie bo osatnio mam ochote z taka mmm marcheweczka dobra ugotowana i taki gorący mniam :-)

a co do dziewczynek i sukieneczek wiadomo ze nic na sile dzieckus ie robic nie bedzie bo po co jeszcze je denerwowac :tak:

ide grzac mezowi papu bo zaraz bedzie w domku :-)

Do góry