k_aralajna
Fanka BB :)
mój uwielbia przewijanie i być na golaska też D
no moj tez to uwielbia:-):-):-)
i ja tez;-)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
mój uwielbia przewijanie i być na golaska też D
nie ywobrazam sobie nie przewinac malego w nocy przed jedzeniem gdy ma mocno nabombane albo nasikane.
Mój starszy synek dostał butle tylko kilka razy w szpitalu i potem już nie chciał piersi. Skończyło się tak jak u dziewczyn - odciąganie, po 6 tygodniach dokarmianie i po 3 miesiącach całkowicie przeszłam na mm. Tym razem wybrałam szpital, w którym nie ma zwyczaju dokarmiania bez potrzeby, świadomie nie kupiłam laktatora i póki co Adaś nie zna butli w ogóle. A półroczne dziecko to już może wiele rzeczy zjeść łyżeczką, pić może z niekapka, więc wg mnie nie ma potrzeby go męczyć butelką jak nie lubiJa jakoś odkąd mój mały skończył miesiąc na jedno nocne karmienie dostaje butle, załapał odrazu. Cycusia też uwielbia. Tak naprawdę to cieszę się z takiego rozwiązania bo znowu moja koleżanka ma problem ze swoim pół rocznym synkiem że tylko cyc i cyc a o butli można zapomnieć pluje i płacze. Biedna się męczy bo nie może go na dłużej zostawić. Słyszałam jednak o wielu przypadkach że po podaniu butli dzieci nie chciały już piersi bo z butli łatwiej leci ale to przy częstym podawaniu butlelki dlatego położna uprzedzila mnie abym na początku butle podawała z umiarem.
Ja w nocy przewijam tylko raz. A jak się rozbudzi, to daję pierś jeszcze raz. Poza tym mały większość nocy spędza u nas w łóżku, więc karmię go prawie na śnieMarciaa rób, jak Gosia radzi nie gadaj do młodego, nie reaguj w nocy
ja tez tak robię i przeważnie jest ok i przestałam w nocy przewijać, bo przy tym rozbudzała się całkowicie kilka razy mi jeszcze ulała, że musiałam ją zupełnie przebierać, a potem 2-3 godzinki usypiania ;P także dziękuje bardzo
Mój też tak robi . Ale to raczej nie jest wstęp do siadania, bo dzieci siadają z pozycji na czworakach, a do tego jeszcze daleka droga .
Kochana głowa do góry.Wiem co czujesz ale nie zamartwiaj się.Maluch zdrowy i to jest najistotniejsze.Mleczko twoje dostał na początku gdy najbardziej potrzebował.Ja caly czas dokarmiam Bebikiem od kąd skończyl miesiąc to go dokarmiam a nawet wczesniej no więc nie musze go przestawiac bo sam sie przestawił. Jednak go odstawie...ale tak bardzo nie chce, chciałabym go dluzej karmic ale nie mam o co juz walczyc (
Tak mi podsunęłaś pomysł,dlaczego wczoraj(19dzień cyklu)napierniczało mnie przy prawym jajniku.U mnie okres był prawie zerowy i to mnie zdziwiło.Muszę w końcu zapisać się do gina bo wy tu o nadżerkach pisałyście...ale po cesarce to tego raczej nie będzie?a u mnei sam okres calkiem bezbolesny, i niezbyt obfity, trwal jakies 3 dni tak mocniej,a potem ze 2 tak ledwo ledwo. tylko jak mialam owulacje to bolalo jak diabli!