reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
nie ywobrazam sobie nie przewinac malego w nocy przed jedzeniem gdy ma mocno nabombane albo nasikane.

ja zawsze przewijam w nocy:tak:

szczegolnie ze on budzi sie z reguly tylko raz:tak:

ale jak na poczatku caly czas walil kupsztale to teraz zdarza sie jeden na dzien albo nawet jeden na dwa dni, za to porzadny!!!:-D

Hej Laski!
Wczorajsza noc byla koszmarna, Alex nie spal do 2!! Ciagle plakal i marudzil. Kolka na pewno nie. Przesunelam mu kapiel o prawie 2h i to chyba byla przyczyna, bo nic innego mi do glowy nie przychodzi :eek:

Pisze na raty...
I dzis to samo, straszne sie zlosci :dry: wiec to nie kapiel. Wrzask przez 15minut i spokoj. Wiec nie mam bladego pojecia co to :confused: Moze skok? Teraz usypia w lozeczku, lezy spokojnie, aczkolwiek mine ma niewyrazna...

Ratunku, coś mi się podziało z prawym cyckiem:no: Od wczoraj mnie pobolewa, dziś dość mocno, jakby ktoś mi szpilę wbijał:no: Wsadziłam kapustę do stanika, ale nie wiem, czy to pomoże.
Czy to może być zapalenie piersi?

edit
Nie, to raczej nie to, bo nie mam ani gorączki ani nic. A cycek boli :(

Ja jakoś odkąd mój mały skończył miesiąc na jedno nocne karmienie dostaje butle, załapał odrazu. Cycusia też uwielbia. Tak naprawdę to cieszę się z takiego rozwiązania bo znowu moja koleżanka ma problem ze swoim pół rocznym synkiem że tylko cyc i cyc a o butli można zapomnieć pluje i płacze. Biedna się męczy bo nie może go na dłużej zostawić. Słyszałam jednak o wielu przypadkach że po podaniu butli dzieci nie chciały już piersi bo z butli łatwiej leci ale to przy częstym podawaniu butlelki dlatego położna uprzedzila mnie abym na początku butle podawała z umiarem.
Mój starszy synek dostał butle tylko kilka razy w szpitalu i potem już nie chciał piersi. Skończyło się tak jak u dziewczyn - odciąganie, po 6 tygodniach dokarmianie i po 3 miesiącach całkowicie przeszłam na mm. Tym razem wybrałam szpital, w którym nie ma zwyczaju dokarmiania bez potrzeby, świadomie nie kupiłam laktatora i póki co Adaś nie zna butli w ogóle. A półroczne dziecko to już może wiele rzeczy zjeść łyżeczką, pić może z niekapka, więc wg mnie nie ma potrzeby go męczyć butelką jak nie lubi :sorry2:

Marciaa rób, jak Gosia radzi :) nie gadaj do młodego, nie reaguj w nocy :)
ja tez tak robię i przeważnie ;) jest ok :) i przestałam w nocy przewijać, bo przy tym rozbudzała się całkowicie ;) kilka razy mi jeszcze ulała, że musiałam ją zupełnie przebierać, a potem 2-3 godzinki usypiania ;P także dziękuje bardzo ;)
Ja w nocy przewijam tylko raz. A jak się rozbudzi, to daję pierś jeszcze raz. Poza tym mały większość nocy spędza u nas w łóżku, więc karmię go prawie na śnie ;)

fiolkowa ja tez tak mialam ale samo przeszlo za kilka dni. Jak Ci po kilku dniach nie przejdzie to zadzwon do gina, ale powinno samo przejsc.

Ja caly czas dokarmiam Bebikiem od kąd skończyl miesiąc to go dokarmiam a nawet wczesniej no więc nie musze go przestawiac bo sam sie przestawił. Jednak go odstawie...ale tak bardzo nie chce, chciałabym go dluzej karmic ale nie mam o co juz walczyc :((
Kochana głowa do góry.Wiem co czujesz ale nie zamartwiaj się.Maluch zdrowy i to jest najistotniejsze.Mleczko twoje dostał na początku gdy najbardziej potrzebował.
Mnie również było przykro gdy mleko zanikać zaczęło ale to moja wina...głupia byłam i tyle.:-(

reklama
Witajcie po kilku dniowej przerwie(brak internetu).Tęskniłam;-)
U nas kilka zmian ale o tym za chwilę.Na początek odniosę się do tego co klikałyście.
a u mnei sam okres calkiem bezbolesny, i niezbyt obfity, trwal jakies 3 dni tak mocniej,a potem ze 2 tak ledwo ledwo. tylko jak mialam owulacje to bolalo jak diabli!
Tak mi podsunęłaś pomysł,dlaczego wczoraj(19dzień cyklu)napierniczało mnie przy prawym jajniku.U mnie okres był prawie zerowy i to mnie zdziwiło.Muszę w końcu zapisać się do gina bo wy tu o nadżerkach pisałyście...ale po cesarce to tego raczej nie będzie?

Co do pracy to od początku ustaliliśmy z M,że idę na wychowawcze.Moja mama mogłaby już się zająć Dagulcem ale dla mnie to Niunia będzie zbyt mała by ją zostawić nawet na te 6 godzin dziennie.Po prostu chcę być przy niej.Tylko myśl,że nawet z zasiłkiem będziemy mieć 500zł mniej dochodu to mnie przeraża...:eek:

Z pomiarami u lekarza i w szpitalu to lipa.Moja córa po 6 tygodniach mierzyła niby tyle co przy urodzeniu a ubranka były już za małe.

Jeśli chodzi o noszenie w pionie to Daga sama dokonała wyboru.Co raz żadziej toleruje inną pozycje.Ja tak z nią nawet tańcze i dziecko mi nadal żyje.

Dziewczyna co do Agusi to już zaczęłam mieć schizy,że może coś z jej dzieckiem i dlatego się nie odzywa?Nikt nie ma do niej namiarów nawet na zamkniętym?

Muszę pochwalić się,że wieczory u nas przebiegają następująco:kąpiel,szamanie,godzina stękania w łóżeczku i córci nie ma właściwie do rana.Tak jak dzisiaj.Jak zjadła o 19 to dopiero o 5 rano do niej wstałam:tak:

Z reguły jak w nocy chciała jeść to ją przebierałam przed karmieniem ale do niej nie gadałam.Pod koniec butli spała.Teraz w nocy mniej sika i pieluchy wytrzymują(pampers3 ale baby dream też dają radę).Właśnie,czy wam też się wydaje,że pampersy3 od spodu są takie jakby zimno-mokre nawet jak nie jest dużo na dojone???

Od kilu dni mała wciąga 150ml mleka i jak już to stanie się regułą to pod koniec 2miesiąca zacznę wprowadzać kleik kukurydziany i tak stopniowo normalne pokarmy.
Koleżanka ma 3 synów i jednemu gdy miał 2 miesiące dawała już kaszkę bo był strasznym głodomorem.Zrobił się pulpet ale teraz mając 7lat to chudzielec.
Za to jej najmłodszy(4miesiące) już odrzuca mleko i kaszkę na rzecz zupek.Wczoraj na własne oczy widziałam.Dawała mu butle a ten nie chce jeść...drze się jednak i ciągnie smoka uspokajacza( u mojej córci to sygnał:dajcie żarcie:-D)...to odgrzałam mu słoiczek jarzynowej.Wsuwał aż miło.

Oj ale się rozpisałam...to mój najdłuższy post w historii BB:szok:

Do góry