reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

kroliczatko to bardzo Ci wspolczuje zapalenia ucha dziecka... przeciez to nawet doroslego boli...

reklama
Czarnuszka odciagaj...dawałas mu butle? jelsi tak to masz odp czemu tak robi. Ja od tygodnia nie karmie piersia tylko odciagam i dokarmiam modyfikowanym i tez mialam wyrzuty sumienia ale 6 razy dziennie siedzialam z laktatorem i nic nie moglam zrobic. Szwagier juz sie smiał zem nie, ze tylko jak mnie widzi to odciagam mleko. Mam juz nauczke i przy drugim dziecku nie bede uzywac butli na poczatku. To co ja sie z Nikim na walczylam karmiac piersia to szok i czasem mam podłamki, ze moglo to byc inaczej ale jak widze, ze po butli jest zadowlony to i ja tez jestem

zapalenia ucha...o zgrozxo chorowalam na to w dziecinstwie czesto. Człowieka jak glowa boli to marudzi a co dopiero ucho i to takiego maluszka :(

a jam usze powiedziec, ze herbaqtki na laktacje mi pomogly. dwa ni nie pilam bo mi sie ksonczyla i mialam mniej pokarmu sie musialam nameczyc a jak wypiłam 2 szklanki po 250ml to odrazu sie ruszylo:)
czarnuszka moze masz kryzys laktacyjny ...hmm

Ja jakoś odkąd mój mały skończył miesiąc na jedno nocne karmienie dostaje butle, załapał odrazu. Cycusia też uwielbia. Tak naprawdę to cieszę się z takiego rozwiązania bo znowu moja koleżanka ma problem ze swoim pół rocznym synkiem że tylko cyc i cyc a o butli można zapomnieć pluje i płacze. Biedna się męczy bo nie może go na dłużej zostawić. Słyszałam jednak o wielu przypadkach że po podaniu butli dzieci nie chciały już piersi bo z butli łatwiej leci ale to przy częstym podawaniu butlelki dlatego położna uprzedzila mnie abym na początku butle podawała z umiarem.

reklama
CZARNULKA pomysl karmilas 2 miesiace zawsze cos :))) nie doluj sie..wprowadz po troszku modyfikowane zeby bomby zoladek nie dostal..ja pewnie z tydzien i mi mleko zaniknie eh

Do góry