reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
Moja Ola zasypia okolo 21 i je okolo godziny 1 potem o 4 i 6, jak ma dobry dzionek(dobry dla mnie:-)) to jeszcze pospi do 8 a jak nie to ma wielka ochote na poranna zabawe. Naszym problemem sa niestety wzdecia, ktore budza ja wczesnie rano:-( Kropelki nie pomagaja. Znacie moze jakis dobry sposob na wzdecia i czy ten problem powinien minac tak jak kolka??

Moje szczęście zasypia ok 23 i śpi do 5 potem karmimy i dalej śpi do 9 10 rano więc nie narzekam.Niestety w dzień mało śpimy ale przynajmniej nie jest marudny i potrafi zając się sobą pomijam ostatnie dni bo chyba ząbkujemy.

Moj Brzdac zasnal wczoraj o 21:30 i obudzil sie dopiero o 4:30 :szok: A pozniej po 3h. Pierwsza taka dluga przerwa bo zawsze jadl o 3. Moze powoli zacznie przesypiac cale noce???? :-)
I w dzien tez duzo spi, pobawi sie godzinke lub dwie i zaczyna marudzic, czyli ja juz wiem, ze zmeczony i idzie lulac. I tak nam zycie mija :-)

Hejka.Ale wczoraj był super dzien,byliśmy na długim spacerku,po którym synus w nocy spał mi ładnie az do 6.30.Dzisiaj bylismy na badanie słuchu i jest wszystko ok,a jutro najgorsze badania oczek.Jest super jak mezuś jest w domku,piwko sobie wypiliśmy i tak fajny wieczorek sobie zrobiliśmy.Za chwilke wstawie zdj mojego smerfika;-)

ja tam nie ludze sie ze szybko Adas bedzie przesypial cale noce... Zwykle okolo roku to u dzieci nastepuje, a u starszego synka trwalo jeszcze dluzej bo sie budzil na wode.
Ale dzis bylo milo, nie powiem - jak Adas zasnal okolo 21:00 to dopiero o 4:30 sie obudzil - jak nigdy :-D

Moja dziś pobiła swój rekord! spała od 20tej do 5 rano! A i to ja ją obudziłam bo cyc pękał i cała mokra byłam od mleka...

mazia - chyba jestes pierwsza :-) Fajnei ze pogoda ma sie poprawic bo tak to byloby kiepsko...
U nas chrzciny najprawdopodobniej dopiero jesienia... Z roznych wzgledow.

juz nie wiem czy pisalam ze pojechalam na drugi koniec Polski do moich rodzicow. Adas w podroz troche spal, ale mial tez okresy kiedy nei spal ale i tak byl bardzo grzeczny i dzielny - to w koncu ponad 500km bylo. Starszy synek jak zwykle spal pol godziny ale tez byl bardzo grzeczny. Zobaczymy co bedzie w drodze powrotnej :-)

reklama
u mnie na butli spal od 19.30 do 2.30, zjadl i w sumie od 3 do 6.20 znow pospal, ale tak to u nas standard prawie zawsze :) niestety w dzien dziecko moje jakos nie moze usnac, tzn chce mu sie ale wszedzie tylko nie w lozku. wczoraj przez caly dzien spal moze ze 2 godziny to myslalam ze osiwieje - wszystko mu nie pasowalo i nie wiadomo bylo co z nim robic.. dzis troche lepiej, 2 godziny w lozeczku, pol godziny w wozku, a teraz dosypia w hustawce.

moj maly dzis wazony ma 6580. ktoras z was tez ma takie duze dziecko? nie sledze watku na biezaco wiec nie wiem :/

Do góry