reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

a co do zasypiania, to Pawelek kapie sie co drugi dzien, a zasypia okolo 20-21. Juz sie sam nawet tego domaga. Po kapieli cyc i lulu. No i wtedy mamy najdluzszy sen bo spi 3-4 godziny :-)
a matce cycki malo nie eksploduja. Doprowadzam je potem caly dzien do ladu, bo wiadomo po 4 godzinach (co w dzien potrafi jesc co godzine) karmie z jednego i potem na nastepnej pobudce z drugiego. Czyli jeden cycek potrafi sie pompowac 6 godzin :-D

reklama
dziewczyny a ja chyba złapałam jakiegoś doła ;(, mały tak mnie wczoraj wymeczył , chyba z 1 h tylko na nogach byłam a tak to wiecznie lezałam i karmiłam (tzn- to nie karmienie tylko trzymanie cycka w buzi) , nic nie dął ze sobą zrobić wieczoram miałam go dość ;((( i nie chiał za skarby usnąc a zmeczony był i tylko drzemki 5 min ,i dzis zaczal to samo -wiec nie wytrzymałam zabralam cycka bo i tak nie ssal tylko dyndal a pokarm napewno mialam - podarl japke z 5 min na koniec dostał smoka na chwile bo wypluwał no i dalam mu cycka na minute zaczal przysypiac zabralam i jakos usnal ale wierci sie - juz mialam rozne mysli ze moze nie doajda ale kurde pokarm mi cieknie chyba musze go szybko odzwyczaic jakos bo nie dam rady nigdzie wyjsc ;( , siedze jak wypluta ;(

dziewczyny a ja chyba złapałam jakiegoś doła ;(, mały tak mnie wczoraj wymeczył , chyba z 1 h tylko na nogach byłam a tak to wiecznie lezałam i karmiłam (tzn- to nie karmienie tylko trzymanie cycka w buzi) , nic nie dął ze sobą zrobić wieczoram miałam go dość ;((( i nie chiał za skarby usnąc a zmeczony był i tylko drzemki 5 min ,i dzis zaczal to samo -wiec nie wytrzymałam zabralam cycka bo i tak nie ssal tylko dyndal a pokarm napewno mialam - podarl japke z 5 min na koniec dostał smoka na chwile bo wypluwał no i dalam mu cycka na minute zaczal przysypiac zabralam i jakos usnal ale wierci sie - juz mialam rozne mysli ze moze nie doajda ale kurde pokarm mi cieknie chyba musze go szybko odzwyczaic jakos bo nie dam rady nigdzie wyjsc ;( , siedze jak wypluta ;(

kochana nie przejmuj sie, pomysl, ze dziecko tez czlowiek i moze miec gorsze dni. pewnie po prostu potrzebował twojej bliskosci. ja tez mialam takie dni, ze caly czas z cycem na wierzchu lezalam, wiec spoko, nie lam sie i uszy do gory :)

moniska no ja mysle że będzie wszystko dobrze! ale takie wiadomości sieją zgrozę jednak:(

dziś lekarka przepisała jak u mcgosi maść sterydową na jego plamy na policzkach, mam nadzieje że będzie poprawa, bo to coraz gorzej wygląda..

w h&m wczoraj byłam matko jakie cudne ubranka z tygryskami i skusiłam sie na jeden:)))) a niech ma co mu będę żałować,
ale większość 62 jeszcze za duze na niego, a waży już 5500g :)

Cześć kobitki co to za pogoda :szok:kiedy to się skończy niema jak wyjść na spacer.
Moje szczęście marudne od 2 dni nie bardzo chce jeść butlą się bawi pociera dziąsła chyba ząbki idą:szok: troszkę czytałam w necie i objawy się zgadzają że to początki ząbkowania, kurczę szybko jak to będzie karmić jak mały z saka zamieni się w gryzonia:no:

Pewnie Cię to nie pocieszy, ale jakiś czas temu miałam podobnie. Przez jakieś 2-3 tygodnie Kuba w ogóle nie chciał spać w dzień i cały czas by jadł. Nie miałam wtedy czasu na nic. Zrobienie obiadu było niemożliwe, ba - nawet czasem nie mogłam iść spokojnie do wc, bo wył jak opętany. Czułam się wtedy tak niesamowicie zmęczona fizycznie i psychicznie, że jak moja Mama przyszła i wzięła go na 3 godzinny spacer, to chciało mi się płakać z radości...

laski, może nie umrę ;) już mi się ten cholerny okres normuje, mam nadzieję, ze bedzie mniej! ale szczerze powiem, że było naprawdę dramatycznie :(
no i biore te tablety, jakos mnie rano mdliło, nie wiem, czy to od nich :(

Tabasia- ja juz wysłałam aplikację w zeszłym tygodniu, też passport express, niby 10 dni, wiec zobaczymy. a jak nie dadzą, to jedziemy do dublina :/ moim znajomym nie dali, mimo, że spełniali warunki.
wczoraj znowu dyskusja o domu... dziś może się przejdę przy okazji spaceru i obejrzę ten jeden, który mnie zainteresował, co to za okolica w ogóle i jak te domy wyglądają...

u nas mierzą dzieci na takiej macie z podziałką. niby za każdym razem Olcia jest dłuższa, więc może mierza dobrze ;)

moje dziecie tez jakies marudne dziś, tzn na skraju dobrego humoru i płaczu, znace to?? niby ok, ale niechby jakiś drobiazg nie tak, to lament. pospała mi od 6ej rano 20 minut.

marela- ja nie karmie cyckiem, ale bywają dni, kiedy Ola nie wie czego chce i wtedy ja tez mam dość, bo nie moge odejśc od niej na chwilkę. nie smutaj się, jutro bedzie dobrze! :)

A mój wczoraj zasnął wieczorem sam w łózeczku wieczorem ok 21 i spał do 1, pozniej jeszcze dwie pobudki w nocy, ale teraz juz nie lezy godzine na cycu tylko najada sie w 5-10 minut i spi dalej :-)

Za to znow ma wysypke, tym razem caly brzuszek i klatka piersiowa wysypane trobnymi krosteczkami no i zaczerwienione:-( Juz nie wiem o co chodzi:-( jutro idziemy na szczepienie i jestem ciekawa co powie na to pediatra:-(

reklama
wow troche mnie tu nie bylo a dyskusja wrze:-)
Jakis zakrecony tydzien mialam po wypadzie do Ostrołęki i musialam dprowadzic i siebie i mala do funkcjonowania:sorry2:

Po wyprwie 130km mala byla bardzo marudna-zmiana otoczenia nie byla dla niej korzystna:dry:oczywiscie na komuni gdy bylo glosno jak cholera to ona spala ale po imprezie dała mi w kość:dry:i zaczely sie gorsze kolki a nic nie jadlam bo nawet moja rodzona matka przywitala mnie gołabkami i kapusta wigilijna(ulubione dania moje ktorych nie skosztowalam:wściekła/y:)

Podejrzewam ze moja mala tez ma gorsze dni i chyba przez ta pogode bo jej rytm dnia zaburza-nie ma spacerkow na ktorych i po ktorych spi jak suseł:-D ale nasilily sie kolki i juz nawet w ciagu dnia meczy ja brzuszek:-(a ja nadal nic nie jem co mogloby wywolac je-dlatego musimy zrobic badanie moczu i usg brzusia! I podaje biogaie ale nie widze poprawy:eek: a i na wizycie w 6tz mala w 12dni przytula 610gram:szok: i wazy 4700!! klucha:-)

dziewczyny straszycie tym okresem:wściekła/y: sadzilam ze jak sie karmi to nie ma okresu:eek: ja jeszcze nic nie mam;-)i wcale nie tesknie:-)

Do góry