reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Moja Ola to mocna kobitka i tez juz dlugo trzyma glowke w gorze:)
Dziewczyny ile godzinek Wasze pociechy spia w nocy bez jedzenia i o ktorej godzinie zasypiaja?

reklama
hejka!

ja mojego marudnego ubralam w misia i wsadzilam do wozka, postawilam przy otwartym oknie i ma namiastke spaceru:-) spi:-)
na balkon nawet nie bo tak leje ze obrzydliwie po prostu!!

okresu jeszcze nie mam na szczescie ale teraz boje sie ze w ogole moze nie przyjsc, bo juz seks uprawiam:-) a zabezpieczac sie nie zabezpieczam heh
ale moze nie bedzie zle, ja 2 dziecka nie planuje ani teraz ani chyba nigdy;-) wiem powinnam brac jakies tabsy ale te przy karmieniu jakos srednio mi sie usmiechaja, pocieszam sie tym ze ja dlugo karmic nie zamierzam jeszcze moze z 3 miesiace:tak:

a co do wiszenia na cycku to ja to przerabialam w calej okazalosci, teraz karmimy sie co 2h albo nawet rzadziej jak pawelek spi, a w nocy spi juz ladnie po nawet 8h, ale widze ze jak sie zbliza pora karmienia to juz pol godz wczesniej pawel wola o jedzenie i nie wiem czy jesli w nocy je mniej to w dzien karmic go czesciej??

Tabasia- ja juz wysłałam aplikację w zeszłym tygodniu, też passport express, niby 10 dni, wiec zobaczymy. a jak nie dadzą, to jedziemy do dublina :/ moim znajomym nie dali, mimo, że spełniali warunki.
wczoraj znowu dyskusja o domu... dziś może się przejdę przy okazji spaceru i obejrzę ten jeden, który mnie zainteresował, co to za okolica w ogóle i jak te domy wyglądają...

u nas mierzą dzieci na takiej macie z podziałką. niby za każdym razem Olcia jest dłuższa, więc może mierza dobrze ;)

moje dziecie tez jakies marudne dziś, tzn na skraju dobrego humoru i płaczu, znace to?? niby ok, ale niechby jakiś drobiazg nie tak, to lament. pospała mi od 6ej rano 20 minut.
To dziwne z tym paszportem, ze spelniali wszystkie kryteria, a i tak im odrzucili :eek: Do Dublina nie usmiecha mi sie dymac :no:
No z chata to ja juz zglupialam, bo niby podoba mi sie tamta, ale tej mi tez zal, mamy ogromny balkon i sypialnie, salon tylko ciasnawy i to mnie wkurza. Tam jedyna lipa jest taka, ze to na parterze i sypialnie malutkie, ale za to wielki salon i kuchnia :-)
Ja juz sama nie wiem :zawstydzona/y: Z jednej strony bym chciala, z drugiej sie boje, nie wiesz jak to bedzie, jacy sasiedzi itd. a jak bedziemy zalowac? :sorry: Osiedle jest fajne i do miasta 5 minut blizej niz teraz mamy :happy2: I mam tam kumpele z dzieckiem. Mowi, ze jej sie dobrze mieszka... Echhhh, decyzje i dylematy z nimi zwiazane...

U nas nie mierza. Sama go mierzylam cm krawieckim. Tak mniej wiecej 10cm jak nie wiecej urosl. Powoli wyrastamy z ciuszkow 0-3m. I w gondoli juz ciasniej :szok:

Mlodziez spi, a ja sprzatam chatke. Musze zadzwonic do moich, bo w PL straszne powodzie u nas w malopolsce bardzo zle :-(

Moja od urodzenia juz podnosila glowke...teraz to i pare min moze utzymywac w powietrzu:szok: ale ogolnie nie lubi na brzuszku lezec...ale staram sie pare razy chociaz na pare min ja kłasc:-)

Tydzien temu powiedziala pierwsze AGU:-D boshe nie sadziulam ze tak bede sie cieszyc jak uslysze !! nie zastapione chwile...a od paru dni usmiecha sie juz do nas i to nie bezwarunkowo - tylko oddaje usmiechy!! co za wspaniale uczucie ze dziecko sie rozwija i jest coraz bardziej kumate:-D:-D:-D

Nesiaa moja zasypia ok 21 i do nie dawna budzila sie co 2 godz na jedzenie...ale od tygodnia jej przerwy sie wydluzyly i spi nawet 6 godzin:szok: szok taki skok z 2 do 6 godzin:-) ale srednio 2 razy je w nocy co 4 godziny;-)

Mój Franek zasypia ok. 20-stej. Po kąpieli i butli.
Śpi najczęćiej do 3-4 w nocy i potem do ok. 7. Czyli tą pierwszą przerwę między posiłkami ma długą, drugą ok. 3-godzinną tak jak w dzień.
Tylko mój z kolei od jakichś 2 tyg. nie chce za bardzo spac w dzień. Robi sobie 15 minutowe drzemki i spanie ma w nosie.
Tylko dzisiaj dużo śpi- chyba mi ktoś dziecko podminienił:) Oczywiscie śpi z przerwami, ale dobre i to.
Do tego rosnie mi mały terrorysta. Marudzi, wszystko mu się szybko nudzi.
No chyba, że to kolejny skok rozwojowy.

Moja Ola to mocna kobitka i tez juz dlugo trzyma glowke w gorze:)
Dziewczyny ile godzinek Wasze pociechy spia w nocy bez jedzenia i o ktorej godzinie zasypiaja?
Kubek zasypia pomiędzy 20.30 a 21.30 i śpi mniej więcej do 4 rano, ale czasem uda mu się zrobić mi niespodziankę w okolicach 2;-) A potem wytrzymuje gdzieś do 6.30.

reklama
Do góry