reklama
k_aralajna
Fanka BB :)
hejka!
ja mojego marudnego ubralam w misia i wsadzilam do wozka, postawilam przy otwartym oknie i ma namiastke spaceru:-) spi:-)
na balkon nawet nie bo tak leje ze obrzydliwie po prostu!!
okresu jeszcze nie mam na szczescie ale teraz boje sie ze w ogole moze nie przyjsc, bo juz seks uprawiam:-) a zabezpieczac sie nie zabezpieczam heh
ale moze nie bedzie zle, ja 2 dziecka nie planuje ani teraz ani chyba nigdy;-) wiem powinnam brac jakies tabsy ale te przy karmieniu jakos srednio mi sie usmiechaja, pocieszam sie tym ze ja dlugo karmic nie zamierzam jeszcze moze z 3 miesiace
a co do wiszenia na cycku to ja to przerabialam w calej okazalosci, teraz karmimy sie co 2h albo nawet rzadziej jak pawelek spi, a w nocy spi juz ladnie po nawet 8h, ale widze ze jak sie zbliza pora karmienia to juz pol godz wczesniej pawel wola o jedzenie i nie wiem czy jesli w nocy je mniej to w dzien karmic go czesciej??
ja mojego marudnego ubralam w misia i wsadzilam do wozka, postawilam przy otwartym oknie i ma namiastke spaceru:-) spi:-)
na balkon nawet nie bo tak leje ze obrzydliwie po prostu!!
okresu jeszcze nie mam na szczescie ale teraz boje sie ze w ogole moze nie przyjsc, bo juz seks uprawiam:-) a zabezpieczac sie nie zabezpieczam heh
ale moze nie bedzie zle, ja 2 dziecka nie planuje ani teraz ani chyba nigdy;-) wiem powinnam brac jakies tabsy ale te przy karmieniu jakos srednio mi sie usmiechaja, pocieszam sie tym ze ja dlugo karmic nie zamierzam jeszcze moze z 3 miesiace
a co do wiszenia na cycku to ja to przerabialam w calej okazalosci, teraz karmimy sie co 2h albo nawet rzadziej jak pawelek spi, a w nocy spi juz ladnie po nawet 8h, ale widze ze jak sie zbliza pora karmienia to juz pol godz wczesniej pawel wola o jedzenie i nie wiem czy jesli w nocy je mniej to w dzien karmic go czesciej??
Tabasia
Podwojna marcowka :)
To dziwne z tym paszportem, ze spelniali wszystkie kryteria, a i tak im odrzucili Do Dublina nie usmiecha mi sie dymacTabasia- ja juz wysłałam aplikację w zeszłym tygodniu, też passport express, niby 10 dni, wiec zobaczymy. a jak nie dadzą, to jedziemy do dublina :/ moim znajomym nie dali, mimo, że spełniali warunki.
wczoraj znowu dyskusja o domu... dziś może się przejdę przy okazji spaceru i obejrzę ten jeden, który mnie zainteresował, co to za okolica w ogóle i jak te domy wyglądają...
u nas mierzą dzieci na takiej macie z podziałką. niby za każdym razem Olcia jest dłuższa, więc może mierza dobrze
moje dziecie tez jakies marudne dziś, tzn na skraju dobrego humoru i płaczu, znace to?? niby ok, ale niechby jakiś drobiazg nie tak, to lament. pospała mi od 6ej rano 20 minut.
No z chata to ja juz zglupialam, bo niby podoba mi sie tamta, ale tej mi tez zal, mamy ogromny balkon i sypialnie, salon tylko ciasnawy i to mnie wkurza. Tam jedyna lipa jest taka, ze to na parterze i sypialnie malutkie, ale za to wielki salon i kuchnia :-)
Ja juz sama nie wiem Z jednej strony bym chciala, z drugiej sie boje, nie wiesz jak to bedzie, jacy sasiedzi itd. a jak bedziemy zalowac? Osiedle jest fajne i do miasta 5 minut blizej niz teraz mamy I mam tam kumpele z dzieckiem. Mowi, ze jej sie dobrze mieszka... Echhhh, decyzje i dylematy z nimi zwiazane...
U nas nie mierza. Sama go mierzylam cm krawieckim. Tak mniej wiecej 10cm jak nie wiecej urosl. Powoli wyrastamy z ciuszkow 0-3m. I w gondoli juz ciasniej
Mlodziez spi, a ja sprzatam chatke. Musze zadzwonic do moich, bo w PL straszne powodzie u nas w malopolsce bardzo zle :-(
Moja od urodzenia juz podnosila glowke...teraz to i pare min moze utzymywac w powietrzu ale ogolnie nie lubi na brzuszku lezec...ale staram sie pare razy chociaz na pare min ja kłasc:-)
Tydzien temu powiedziala pierwsze AGU boshe nie sadziulam ze tak bede sie cieszyc jak uslysze !! nie zastapione chwile...a od paru dni usmiecha sie juz do nas i to nie bezwarunkowo - tylko oddaje usmiechy!! co za wspaniale uczucie ze dziecko sie rozwija i jest coraz bardziej kumate
Nesiaa moja zasypia ok 21 i do nie dawna budzila sie co 2 godz na jedzenie...ale od tygodnia jej przerwy sie wydluzyly i spi nawet 6 godzin szok taki skok z 2 do 6 godzin:-) ale srednio 2 razy je w nocy co 4 godziny;-)
Tydzien temu powiedziala pierwsze AGU boshe nie sadziulam ze tak bede sie cieszyc jak uslysze !! nie zastapione chwile...a od paru dni usmiecha sie juz do nas i to nie bezwarunkowo - tylko oddaje usmiechy!! co za wspaniale uczucie ze dziecko sie rozwija i jest coraz bardziej kumate
Nesiaa moja zasypia ok 21 i do nie dawna budzila sie co 2 godz na jedzenie...ale od tygodnia jej przerwy sie wydluzyly i spi nawet 6 godzin szok taki skok z 2 do 6 godzin:-) ale srednio 2 razy je w nocy co 4 godziny;-)
Fajnie nie jest W większości miejsc alarmy przeciwpowodziowe. U mnie rzeka jest już bardzo, bardzo wysoko, a płynie jakieś 300 m od mojego blokuMusze zadzwonic do moich, bo w PL straszne powodzie u nas w malopolsce bardzo zle :-(
moniSkaBe
Fanka BB :)
moj Pawel spi 4 h. a zasypia okolo 20-21 :-)Moja Ola to mocna kobitka i tez juz dlugo trzyma glowke w gorze
Dziewczyny ile godzinek Wasze pociechy spia w nocy bez jedzenia i o ktorej godzinie zasypiaja?
Mój Franek zasypia ok. 20-stej. Po kąpieli i butli.
Śpi najczęćiej do 3-4 w nocy i potem do ok. 7. Czyli tą pierwszą przerwę między posiłkami ma długą, drugą ok. 3-godzinną tak jak w dzień.
Tylko mój z kolei od jakichś 2 tyg. nie chce za bardzo spac w dzień. Robi sobie 15 minutowe drzemki i spanie ma w nosie.
Tylko dzisiaj dużo śpi- chyba mi ktoś dziecko podminienił Oczywiscie śpi z przerwami, ale dobre i to.
Do tego rosnie mi mały terrorysta. Marudzi, wszystko mu się szybko nudzi.
No chyba, że to kolejny skok rozwojowy.
Śpi najczęćiej do 3-4 w nocy i potem do ok. 7. Czyli tą pierwszą przerwę między posiłkami ma długą, drugą ok. 3-godzinną tak jak w dzień.
Tylko mój z kolei od jakichś 2 tyg. nie chce za bardzo spac w dzień. Robi sobie 15 minutowe drzemki i spanie ma w nosie.
Tylko dzisiaj dużo śpi- chyba mi ktoś dziecko podminienił Oczywiscie śpi z przerwami, ale dobre i to.
Do tego rosnie mi mały terrorysta. Marudzi, wszystko mu się szybko nudzi.
No chyba, że to kolejny skok rozwojowy.
Kubek zasypia pomiędzy 20.30 a 21.30 i śpi mniej więcej do 4 rano, ale czasem uda mu się zrobić mi niespodziankę w okolicach 2;-) A potem wytrzymuje gdzieś do 6.30.Moja Ola to mocna kobitka i tez juz dlugo trzyma glowke w gorze
Dziewczyny ile godzinek Wasze pociechy spia w nocy bez jedzenia i o ktorej godzinie zasypiaja?
Tabasia
Podwojna marcowka :)
o kurcze fatalnie, a najgorsze to prognozy, mowia, ze jeszcze kilka dni tak ma byc :-(Fajnie nie jest W większości miejsc alarmy przeciwpowodziowe. U mnie rzeka jest już bardzo, bardzo wysoko, a płynie jakieś 300 m od mojego bloku
reklama
OD srody ma byc juz bezdeszczowo i po 20 stopni.Akurat na chrziny malego ma byc pogoda bo chrzicmy w niedziele.Czyzbymy byla pierwsza z marcówke ktora robi chrzciny?o kurcze fatalnie, a najgorsze to prognozy, mowia, ze jeszcze kilka dni tak ma byc :-(