reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
u mnie na butli spal od 19.30 do 2.30, zjadl i w sumie od 3 do 6.20 znow pospal, ale tak to u nas standard prawie zawsze :) niestety w dzien dziecko moje jakos nie moze usnac, tzn chce mu sie ale wszedzie tylko nie w lozku. wczoraj przez caly dzien spal moze ze 2 godziny to myslalam ze osiwieje - wszystko mu nie pasowalo i nie wiadomo bylo co z nim robic.. dzis troche lepiej, 2 godziny w lozeczku, pol godziny w wozku, a teraz dosypia w hustawce.

moj maly dzis wazony ma 6580. ktoras z was tez ma takie duze dziecko? nie sledze watku na biezaco wiec nie wiem :/
Czytalam, zeby spanie nocne oddzielac od spana dziennego np., zeby wlasnie w dzien dziecko spalo w wozku, zeby nie chodzic na palcach i nie wyciszac wszystkiego w domu, a w nocy w lozeczku. I ja tak wlasnie robie. Maly spi pieknie i w nocy i w dzien :) Oczywiscie zdarzy sie, ze szaleje do 23-24, ale naprawde rzadko :) Czasem go powoze w tym wozku, a czesto jest tak, ze go klade i on sam za chwile zasypia :) Sen w dzien jest wazny, moj sporo spi, bo ma 3-4 drzemek, czasem nawet przespi 3h za jednym zamachem w dzien :)

Moj Alus jest duzy. 1,5tyg. temu 6100. Za duzo przybieral nam :/ ale teraz juz mu unormowalismy karmienia i zobaczymy za 2tyg. ile "przytyl" ;)

nie zazdroszczę deszczu, szczególnie kiedy rzeki wysoko. u nas jakos ciepło dziś, aż się zdziwiłam ;) Ola rozpięta i bez czapki jeździła ;) no i w końcu mi zasnęła!!! przed spacerem myslałam, że padnę: ona ryczy, ja z tym wózkiemtargam się po schodach!! już 2 godziny śpi, ciekawe ile jeszcze?
idę coś zjem, zanim spokój w domu :)

Ionka co ile Olcia je, ile ma posilkow na dobe? I jak duzo? Tak dla porownana z moim glodomorem chcialam wiedziec ;-)

Ionka co ile Olcia je, ile ma posilkow na dobe? I jak duzo? Tak dla porownana z moim glodomorem chcialam wiedziec ;-)

przeważnie 6 posiłków na dobę, chociaż czasami nie wiem dlaczego zdarza się tylko 5-chyba jak śpi dłużej. ostatnio je średnio po 120 do 150. chociaż w nad ranem przeważnie zjada 90-100.

reklama
Do góry